Elevii lui Bodea, între Steaua, Dinamo și Tg. Mureș

08 Sep. 2011, 12:25 Cupa
Elevii lui Bodea,** între Steaua, Dinamo și Tg. Mureș

Gaz Metan Severin s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Cupei României și așteaptă tragerea la sorți pentru a-și afla adversara din 21 septembrie. Preferințele jucătorilor sunt împărțite, dar majoritatea componenților lotului vor o echipă mare din fotbalul românesc. Fotbaliștii aduși în vară de antrenorul Cosmin Bodea și-ar dori mai mult să întâlnească FCM Târgu Mureș

În 2007 pe „Municipal” a venit Ceahlăul

Stadionul „Municipal” din Dr. Tr. Severin nu a mai găzduit un meci din 16-mile Cupei României de patru ani. În septembrie 2007, Ceahlăul Piatra Neamț învingea cu 3-1 FC Drobeta, iar singurul gol al gazdelor era marcat de portughezul Hugo Moutinho, jucător care activează în prezent la Gaz Metan Severin „Aș vrea să jucăm cu Steaua, fiindcă e cea mai mare echipă din fotbalul românesc, însă mi-ar plăcea să întâlnesc și CFR Cluj, pentru că acolo evoluează mulți portughezi. Oricare ar fi echipa, sper să jucăm la Severin, nu în deplasare”, a spus Moutinho.

Și Milan Mitic a jucat în meciul din urmă cu patru ani, dar acum vrea alt adversar. „Mi-ar plăcea să jucăm cu Steaua sau Dinamo și stadionul să fie plin, dar ar fi interesant să întâlnim și Târgu Mureș, pentru că domnul antrenor Bodea și vreo șase jucători au activat acolo. Ultima dată când am jucat în Cupa României în șaisprezecimi a fost cu Ceahlăul, iar atunci au fost 5-6000 de spectatori. Sper ca acum să trecem mai departe și să fie și mai mulți suporteri”, a precizat Mitic.

Gaz Metan CFR Craiova a întâlnit Steaua și CFR

Jucătorii craioveni au amintiri mult mai recente din Cupa României și speră să facă și în acest sezon o figură frumoasă. „Aș prefera să jucăm cu Steaua pe Municipal și stadionul să fie plin. E un meci special pentru orice jucător, chiar dacă am mai întâlnit Steaua în Cupa României și anul trecut, când echipa se numea Gaz Metan CFR Craiova. Și cu Dinamo sau Rapid ar fi frumos să jucăm”, a dezvăluit atacantul Patrian Trifu.

„Sper să întâlnim o echipă mare, care a încheiat campionatul în primele șase locuri. Îmi doresc să jucăm acasă și publicul să ne încurajeze. Dacă vom avea și puțin noroc, poate vom ajunge iar în optimile de finală, ca în urmă cu doi ani, când am trecut de Ceahlăul Piatra Neamț, după care am fost eliminați de CFR Cluj”, a completat fundașul Paul Irimescu.

„Prefer Dinamo, dar poate să fie și altă echipă cu nume. Important e ca publicul să fie mulțumit”, a spus portarul Alex Iordan, care a apărat și în meciul de la Minerul Mătăsari (0-0, 4-3 pen.), în turul anterior.

În 2006, acesta evolua la FC Caracal și elimina Gloria Bistrița din 16-imi, după executarea loviturilor de departajare, iar printre marcatori s-a numărat și Claudiu Boroiban

Vancea preferă să joace în deplasare

Atacantul Cosmin Vancea, eroul meciului câștigat de Gaz Metan cu 3-2 la Pandurii II Târgu Jiu, are alte preferințe. „Mi-aș dori să jucăm cu FCM Târgu Mureș, dar în deplasare. Eu sunt chiar din Târgu Mureș, am jucat la FCM și am mulți colegi acolo. În prezent, suntem la Gaz Metan mai mulți jucători care anul trecut am evoluat la Târgu Mureș, vom juca cu ambiție și eu cred că am putea elimina FCM”, a declarat Vancea.

De la FCM Târgu Mureș au mai venit în vară Mihai Ștețca, Rareș Vârtic, Cosmin Bălău, Viorel Șaim și Alin Bițiș. „Eu aș vrea să jucăm cu FCM Târgu Mureș în șaisprezecimile de finală, iar meciul să se dispute chiar pe stadionul Transil. Sunt născut în Târgu Mureș și mi-ar plăcea să joc din nou acasă” a spus și fundașul Rareș Vârtic.

Originar din Târgu Mureș este și Adrian Olah, dar mijlocașul de 30 de ani n-a jucat niciodată pentru echipa din orașul natal, ci a evoluat la FC Național București, Poli Timișoara sau Universitatea Cluj.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

08 Sep. 2011, 12:25 Cupa
Pe aceeași temă