După ce a eliminat UTA, Luceafărul vrea să se dueleze cu Steaua

07 Sep. 2011, 15:15 Cupa
După ce a eliminat UTA,** Luceafărul vrea să se dueleze cu Steaua

Junii trimiși pe teren de Călin Moldovan să-i înlocuiască pe titularii de drept, Bundea, Lupuț, Tibor Moldovan sau Daniel Lupașcu, și-au făcut cu brio temele și au reușit să îngenuncheze UTA.

„Bătrâna doamnă” a plătit scump prețul de matineu la care i-a luat pe tinerii jucători orădeni, aceștia din urmă reușind să revină pe tabelă de fiecare date când au fost conduși, iar în minutele de prelungiri chiar să de-a lovitura, pe contraatac, prin două super-goluri. Bucuria calificării a fost mare, „luceferii” dorindu-și pentru turul următor Steaua, Rapid sau Dinamo. Cea mai „cerută” echipă a fost Steaua, din vestiarul orădenilor putându-se auzii la final „Să vină Steaua, să vină Steaua, să vină Steaua la Oradea”. Mai mult, omul care a închis tabela, Gheorghe Popescu, era încălțat cu papuci de plajă ce aveau însemnele Stelei.

„Ne bucurăm mult pentru această victorie, dar mai ales pentru faptul că următorul adversar va fi unul din prima ligă. Sigur, ne-am dori una din echipele de top ale României, dar indiferent cine va fi, vom încerca să ne facem datoria ca până acum”, a spus Popescu.

Tehnicianul orădenilor în schimb nu are vreo „favorită”: „Nu îmi doresc o echipă anume. Mi-aș dori doar să evoluăm în fața propriilor suporteri, dar s-ar putea să nu avem șansa. Cum jocurile sunt televizate în nocturnă, iar noi nu avem nocturnă, s-ar putea să fim nevoiți să evoluăm pe terenul adversarului. Așa că și dacă am pica cu Steaua ar trebui să jucăm pe terenul acesteia”, a spus Moldovan, care, a caracterizat victoria cu UTA ca fiind „victoria copiilor”.

Eficacitate zero la penaltiyuri

Luceafărul Oradea a beneficiat în acest sezon de două penaltiuri. Din păcate pentru orădeni, niciunul nu a fost fructificat, și culmea, ambele au fost executate la aceiași poartă. Antrenorul Călin Moldovan a făcut haz de necaz și a declarat: „pe viitor am să le cer arbitrilor să acorde lovitura de penalitate la poarta opusă, poate așa vom înscrie”. Prima lovitură de penalitate a fost ratată în prima etapă de Cristi Lupuț, iar cel de-al doilea penalti a fost ratat, marți, în Cupa României, de Sebastian Ianc.

Articol scris de Nicolae Mihalcea

07 Sep. 2011, 15:15 Cupa
Pe aceeași temă