Deținătoarea Cupei întâlnește în 16-imi surpriza Ligii a 2-a, Sportul Snagov. Mangia: „Nu simțim presiune, ci este o onoare să ne apărăm trofeul”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 12:58 Cupa
Deținătoarea Cupei întâlnește în 16-imi surpriza Ligii a 2-a, Sportul Snagov.** Mangia:

Deținătoarea Cupei României, U Craiova, joacă în 16-imile actualei ediții a competiției contra liderului Ligii a 2-a, Sportul Snagov, astăzi, de la ora 18:45. Ilfovenii au acceptat să joace pe „Ion Oblemenco” partida, deși aveau dreptul de a evolua pe teren propriu. Cele două formații s-au mai întâlnit de patru ori până acum, în Liga a 2-a, pe vremea când Snagovul se numea Metalul Reșița, echipă de la care a fost transferat în Bănie fundașul Bogdan Vătăjelu, acum la Sparta Praga.

De asemenea, fundașul dreapta Ștefan Vlădoiu (19 ani), de la Sportul Snagov, va evolua împotriva echipei de la care este împrumutat, el având un meci pentru Universitatea, acum doi ani, la Giurgiu.

Devis Mangia a declarat că va face schimbări în formula de bază pentru meciul cu Snagov, dar îl va trata extrem de serios, deoarece „este o onoare să ne apărăm trofeul”, spune italianul. „La fel ca anul trecut, Cupa este un obiectiv pentru noi. Nu simțim presiune, ci este o onoare să ne apărăm trofeul. Nu ne gândim la meciul cu CFR Cluj, ci numai la cel Snagov, doar acesta ne preocupă, trebuie să fim atenți concentrați. Întâlnim o echipă de Liga a 2-a, dar una bună, cu jucători interesanți, de altfel este pe prima poziție. Avem și noi un jucător acolo, pe Ștefan Vlădoiu și îi urmărim evoluțiile. Nu știu ce sistem vom folosi, vom vedea, dar probabil vom schimba ceva jucători față de formula din ultimul meci. Este posibil să-l vedem și pe Laurențiu Popescu în poartă, deși eu nu sunt adeptul tacticii cu portar de Cupă și portar de campionat. Nu știu dacă va veni foarte multă lume, este o zi de marți, la șapte fără un sfert, dar noi sperăm să avem mulți fani alături”, a comentat antrenorul oltenilor.

Mangia a făcut și câteva comentarii în privința lui Mirko Pigliacelli, compatriotul său venit în vară la Craiova: „Pigliacelli este portarul care se pliază pe stilul nostru de joc, este perfect pentru noi. Nu-l văd în Serie A, fiindcă vreau să-l văd în continuare la Craiova. Din punctul meu de vedere, Mirko ar trebui să continue și de la anul la Universitatea, sper ca și conducerea clubului să considere asta. Însă nu aș da bani de la mine pentru a-l plăti, folosesc banii pentru altceva, nu pentru a cumpăra eu jucători”.

Donkor: „Cupa este la fel de importantă precum campionatul”

Înaintea meciului cu Sportul Snagov, ghanezul Isaac Donkor a declarat: „Nu ne gândim la trofeu deja, ne gândim numai la primul meci, cel cu Snagov și vom da tot ce e mai bun. Am văzut ceva fimulețe de la bucuria de la finala Cupei de anul trecut și sunt motivat și mai mult să mai sărbătorim la fel. Nu știu mare lucru despre Snagov, fiindcă nu sunt de mult timp în România, dar vom avea o vizionare a adversarului și vom afla. Ne concentrăm la fel atât pe Cupă, cât și pe campionat, ambele sunt la fel de importante, chiar dacă este mai ușor să ajungi în cupele europene prin Cupa României. Sunt foarte fericit că am venit la Craiova, fiindcă toți cei de aici m-au primit ca pe unul de-al casei și m-am adaptat foarte repede. Fanii sunt fantastici, fiindcă ne sunt alături și la greu și ne fac să dăm totul pe teren”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 12:58 Cupa
Pe aceeași temă