Delta face istorie în Cupă! Cristi Dulca a pierdut cu „U” la Tulcea

Marius ANGHEL 27 Sep. 2012, 12:40 Cupa

Aproximativ 2500 de spectatori au aplaudat ieri cea mai mare performanță din istoria clubului Delta Tulcea, victoria împotriva echipei de primă ligă Universitatea Cluj, în 16-zecimile Cupei Românie.

Deși oaspeții au venit la Tulcea cu o echipă plină de juniori, Dulca preferând să odihnească șase titulari în perspectiva meciului din campionat cu Gaz Metan Mediaș, oaspeții au pus destul probleme, demonstrând o formă fizică de invidiat.

Partida a fost una echilibrată, tulcenii reușind deschiderea scorului cu puțin timp înainte de pauză prin Florea, la o gafă a apărarii clujene. Lăsat liber la marginea careului atacantul Deltei a lobat mingea peste portarul Matache, ieșit în disperare de cauză din poartă.

După pauză, tulcenii s-au retras încercând să apere rezultatul, iar oaspeții au atacat în valuri, reușind egalarea după o fază la care gazdele au reclamat un fault în atac la fundașul central Marincău. Cleiton a preluat în careu și a trimis un șut norocos în vinclul porții apărate de Olteanu, restabilind egalitatea în minutul 62.

A urmat un joc anost, în care ambele echipe păreau că așteaptă prelungirile. La o lovitură liberă din lateral, mingea a atins brațul unui fundaș clujean iar arbitrul Florin Miron a dictat penalty, în minutul 85. Câju a transformat cu siguranță și a adus calificarea pentru Delta Tulcea.

Goluri dedicate lui Henry

Fotbaliștii tulceni au dedicat ambele goluri marcate fostului lor coleg Henry. Atât Florea cât și Câju au arătat publicului un tricou inscripționat cu fotografia lui Henry, gest aplaudat de public.

Dulca, aplaudat de tulceni

Fostul antrenor al Deltei , acum la Universitatea Cluj, Cristi Dulca, a revenit la Tulcea în aplauzele spectatorilor. Acesta a fost salutat de crainicul oficial al stadionului, Adi Tudor, și a salutat prin aplauze publicul tulcean.

În altă ordine de idei, clujenii nu au dat impresia că își doresc neapărat calificarea, după ce au folosit mai mulți tineri în primul unsprezece, o altă dovadă fiind faptul că deși lotul clujean a ajuns la Tulcea marți, antrenorul Dulca a ajuns în oraș abia în ziua meciului, cu mașina personală.

De remarcat ar fi și prezența în peluza rezervată oaspeților a trei suporteri clujeni, care au arborat însemnele echipei favorite, suporteri aplaudați la final de jucătorii Universității.

Sursa: Ziarul de Tulcea

Foto: Cristian Dogaru

Marius ANGHEL 27 Sep. 2012, 12:40 Cupa
Pe aceeași temă