De la Ganea, cu dedicație! Gazul părăsește Cupa cu tolba plină

27 Oct. 2011, 13:00 Cupa

Dinamo știa dinaintea meciului că o așteaptă o partidă pe nivelul „easy” cu oltenii. Bodea afirmase clar că nu îl interesează Cupa și că va folosi rezervele. Ce glumă! De parcă ar face cineva diferența între titulari și rezerve la echipa de pe locul șapte din liga a doua!

În aceste condiții cel mai mare pericol pentru dinamoviști a fost să nu răcească pentru că niciunul nu părea dispus să „bage vreun sprint” ca să se încălzească. Și această lentoare era să îi coste în minutul 10, dar „câinii” au fost salvați de un fanion ridicat aiurea de tușierul Megheșan. Atât despre echipa din Craiova mutată în Severin după vechea rețetă a lui Mititelu, căreia oricum nu-i păsa de Cupă.

Al treilea meci cu cinci goluri date

Dinamo a început să joace când i-au lăsat picioarele pe olteni, și anume, după doar jumătate de oră. Trimis pe la echipa a doua, să se mai gândească la contractul din biroul lui Badea, Liviu Ganea l-a pus primul la treabă pe crainicul stadionului. Șut din interiorul careului, deviat, și 1-0 (37). Prea simplu. L-a copiat Luchin după doar cinci minute și Dinamo era în sferturi. Chiar și așa, Ciobi a suferit când Alexe a cerut gheață pentru genunchi și a lăsat capul în pământ. Probabil că nici nu a mai văzut al doilea gol al lui Ganea (60), iar reușita lui Țucudean (74) l-a prins și ea nepregătit. Păun a închis balul (84), pentru al treilea meci din sezon când Dinamo înscrie de cinci ori.

Alexe s-a rupt din nou

Dinamoviștii au un nou jucător incert pentru meciul cu U Cluj, le lângă Moți. Marius Alexe s-a lovit în repriza a doua a partidei cu Gaz Metan Severin, în urma unui contact cu un fundaș advers, fiind nevoit să părăsească terenul. Decarul „câinilor” a acuzat dureri la genunchi, iar astăzi va fi supus unui control medical pentru a se ști exact cât va lipsi de pe teren.

Gol anulat eronat

Cei de la Gaz Metan Severin au reușit să înscrie în minutul 10, însă nu au apucat să se bucure pentru reușită. Vancea a reluat o minge deviată de dinamoviști, însă asistentul Megheșan a ridicat fanionul pentru ofside. Reluările Pro TV au demonstrat clar că atacantul oltean se afla în poziție corectă, iar semnalizarea arbitrului a fost eronată.

Dinamo București – Gaz Metan Severin 5-0
Ganea (37, 60), Luchin (42), Țucudean (74), Păun (84)

Naumovski – Scarlatache, Luchin, D.Grigore, Diabate (Mușat ’76) – L. Rus (Bakaj ’65), D. Stoica, Pătrașcu, Alexe (Păun ’56) – L.Ganea, Țucudean
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Iordan – Vigariu, Irimescu, Crușoveanu, Rusu – Mitroi, Rioșanu, Moutinho, Coțan (Neacșa ’53) – Trifu (Boroiban ’60), Vancea (Vârtic ’74)
Antrenor: Cosmin Bodea

Articol scris de Cristian VOINEA
Foto: Alexandru HOJDA

27 Oct. 2011, 13:00 Cupa
Pe aceeași temă