„Dacă-i vedeți că bagă alunecări, luați mingea în mână și le-o dați lor!” Prima reacție a lui Becali, după umilința de la Sibiu. S-a predat FCSB cu FC Hermannstadt?

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 16:50 Cupa

Gigi Becali nu e supărat pentru umilința suferită de FCSB la Sibiu, 0-3 cu Hermannstadt, în sferturile de finală ale Cupei României.

Într-un discurs neobișnuit de calm, finanțatorul vicecampioanei a explicat că nu le poate reproșa nimic jucătorilor care s-au făcut de râs împotriva unei echipe de Liga 2.

De ce? Deranjat de starea gazonului de la Sibiu, Becali a fost cel care le-a trasat un singur obiectiv fotbaliștilor săi: să nu se accidenteze pe terenul greu din orașul lui Klaus Iohannis: „Ne-am prezentat cum le-am spus, cum le-a zis antrenorul, cum le-a zis și MM Stoica. Le-am zis să intre pe teren să nu se accidenteze, pentru că nu se poate juca fotbal pe terenurile astea. Eu așa le-am spus! Și aseară, și azi… tot aia a fost. Dăm vina pe ei, dacă eu le-am transmis ceva? Mândria lor e mândria lor (n. red – a celor de la Sibiu), mândria noastră e mândria noastră. Noi nu stăm 24 de ore, nu vedem mâine dacă e mocirlă. Ce facem aici, e batjocură? Am jucat și cu asta basta, să nu zică după aia că am desconsiderat competiția. Ordinul meu a fost așa, dacă-i văd că bagă alunecări, iau mingea în mână și le-o dau adversarilor. Nu se poate juca altfel!

Luptăm și câștigăm dacă se poate. Dar dacă ni se spune mai stai o oră, mai stai o zi aici la Sibiu… Aseară le-am spus: >. Am vorbit și cu MM și cu Dică. Ordinul meu a fost să joace fotbal și cu asta basta. Dacă vedeți că bagă alunecări luați mingea în mână și le-o dați. Dacă băgam juniorii considerau că desconsiderăm competiția, ne depunctau cu șase puncte. Nu mă interesează ce a făcut Bălgrădean, ce a făcut Budescu”.

Dacă începutul intervenției telefonice l-a prins relaxat, omul de afaceri s-a enervat în momentul în care moderatorul Dan Filoti i-a spus că nu face decât să creeze un alibi unor jucători învinși fără drept de apel de adversari din Liga 2. Atunci, Becali s-a enervat, a început să țipe și a anunțat că echipa pe care o patronează nu joacă și nu va juca pe terenuri precum cel de la Sibiu: „Noi nu jucăm pe mocirlă și pe gheață! Ca să știți, noi nu jucăm în mocirlă! Ce dacă luăm bani de la televiziuni, noi nu jucăm pe stadioane cu mocirlă și cu gheață. A fost decent terenul ăsta?”, a spus Becali, la DigiSport.

Foto: Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 16:50 Cupa
Pe aceeași temă