CS Mioveni va întâlni CFR Cluj în sferturile Cupei

Marius ANGHEL 05 Nov. 2014, 11:59 Cupa
CS Mioveni va întâlni CFR Cluj** în sferturile Cupei

Secretarul general al Federației Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, a prezentat echipele care se vor întâlni în faza sferturilor de finală a Cupei României. Înainte de tragerea la sorți, oficialul federației l-a premiat pe cel mai în vârstă portar câștigător al competiției, Ion Voinescu, fost goalkeeper la Steaua și deținător a cinci trofee.

Iată meciurile sferturilor:

CS Mioveni – CFR Cluj
Steaua – CS Universitatea Craiova
Petrolul Ploiești – ASA Târgu Mureș
Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj

*Aceasta a fost ordinea în care echipele au fost extrase din urnă. Totuși, meciurile din sferturile competiției se vor disputa pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul trecut. Jocurile se vor desfășura într-o singură manșă, la 2, 3, 4 decembrie.


Astăzi, de la ora 12:00, va avea loc la Casa Fotbalului tragerea la sorți a sferturilor Cupei României. Cele opt echipe calificate în această fază a competiției – CS Mioveni, Steaua, Petrolul, CFR, Pandurii, ASA Târgu Mureș, CSU Craiova și U Cluj – au fost împărțite în trei urne, după cum urmează:

URNA A: Steaua, Petrolul, CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu
URNA B: ASA Târgu Mureș, CS Universitatea Craiova, Universitatea Cluj
URNA C: CS Mioveni

CS Mioveni va fi prima echipă care își va afla adversara, aceasta urmând să vină din Urna A. Restul echipelor rămase în prima urnă (A) vor fi împerecheate cu formațiile din urna secundă (B).

După ce a eliminat în 16-imi pe Astra – deținătoarea Cupei, și în optimi pe Dinamo, Claudiu Niculescu, antrenorul singurei echipe din Liga a 2-a rămasă în competiție, își dorește ca formația sa să întâlnească de data a­ceasta Steaua.

„Dacă e să cădem, să cădem de pe un cal mare!”, spunea antrenorul, imediat du­pă ce a eliminat pe Dina­mo. Zilele trecute, tehnicianul a mai precizat: „Să elimini Dinamo, Astra… înseamnă ce­va. Nu e ușor cu o echipă de Liga a II-a să mergi mai departe e­liminând deținătoarea Cu­­pei și un nu­­me ma­re al fotbalului românesc, Dinamo. Meritul este al jucătorilor, ei și-au dat viața pe te­­ren. Desigur, con­tează foarte mult pentru un antre­­­nor tânăr să în­vingă nu­me mari ale fotbalului ro­mânesc. Să vedem ce ne vor oferi sorții în continuare. Eu vreau Steaua! Cu siguranță, piteștenii nu au mai vă­zut Steaua la Pitești de foarte mult timp și stadionul va fi arhiplin”.

Marius ANGHEL 05 Nov. 2014, 11:59 Cupa
Pe aceeași temă