CS Mioveni părăsește Cupa României în optimi. Argeșenii reclamă un penalty neacordat în finalul meciului cu FC Hermannstat. „Probabil suntem vânați”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 23:42 Cupa

După prima înfrângere suferită în campionat în acest sezon, 0-2 la Constanța cu Farul, CS Mioveni a pierdut și în optimile Cupei României, 0-2, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, ratând, astfel, calificarea în sferturile competiției. De această dată, diferența de valoare a fost una evidentă, cu toate că sibienii sunt în coada clasamentului Ligii 1, iar argeșenii sunt lideri în Liga 2. Chiar dacă golurile au venit în partea secundă, iar Mioveniul a reclamat un penalty neacordat în minutul 90, Sibiul merge în sferturi pe merit, diferența de scor putând fi chiar mai mare de atât.

Raul Costin a acuzat arbitrajul

Unul dintre cei mai experimentați jucători ai Mioveniului, Raul Costin, era nemulțumit la finalul jocului cu FC Hermannstadt că arbitrul Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) nu a dat penalty la faza din minutul 90, la 1-0, când Balint a fost blocat de Luchin și Ionuț Stoica în careu, iar Luchin a făcut și henț. Costin uită însă că FC Hermannstadt trebuia să primească un penalty în acest meci, la intrarea lui Coșereanu asupra lui Debeljuh (42).

Pe lângă golurile lui Daniel Offenbacher (65) și Mattia Persano (90+1), raportul ocaziilor mari a fost 5-2 pentru sibieni. Pentru Hermannstadt au ratat Debeljuh (18, 44 – bară, 50), Cordea (45) și Buzan (47 – transversală), iar pentru Mioveni au irosit situații bune Măzărache (39 – transversală) și Balint (82).

„Nu cred că sunt foarte multe explicații. Eu cred că azi a fost un meci disputat, nu cred că s-a văzut o diferență mare de valoare. Nu s-a văzut că a jucat Liga a 2-a cu Liga 1. Totuși, ei au avut un pic de experiență în plus față de noi. Am auzit că a fost penalty clar pe final pentru henț. Puteam egala și mergeam în prelungiri, acolo unde ce se putea întâmpla? Nu comentez arbitrajul, dar, tot timpul campionatul ăsta, împotriva echipei noastre au fost niște decizii inexplicabile. Am avut penalty aproape meci de meci împotriva noastră și asta a fost. Suntem o echipă destul de mică, fără palmares foarte mare în spate, dar care muncește, se dăruiește pe teren și scoate maximum la fiecare meci. Important e să scoatem noi puncte, pentru că este un campionat strâns, nu există echipe mici sau echipe mari și eu zic că la finalul turului, cel puțin, putem termina între primele două clasate”, a spus Raul Costin la finalul partidei.

Marius Stoica: „Cred că a fost un joc plăcut ochiului pentru oamenii care au venit să ne susțină, pentru telespectatori”

Revoltat a fost și antrenorul Marius Stoica, care și-a îndreptat însă rapid atenția către jocul echipei sale și a transmis că îi pare rău că nu s-a putut obține o calificare mai departe, deoarece elevii săi și-o doreau mult.

„Atâta timp cât nu s-a dat penalty în minutul 90, nu avem ce să comentăm. Eu sunt bucuros de elevii mei, au avut multe momente de joc unde ne-am ridicat la nivelul Ligii 1. Am avut și șansa să marcăm și ei puteau să marcheze. Cred că a fost un joc plăcut ochiului pentru oamenii care au venit să ne susțină, pentru telespectatori. Dar asta este situația și trebuie să mergem mai departe. Trebuie să facem cât mai repede uitat acest joc. Îmi pare rău pentru băieți, pentru că au depus un efort foarte mare și și-au dorit să meargă mai departe într-o altă etapă, dar asta este. Atât s-a putut și asta a fost istoria acestui joc”, a spus Stoica.

Întrebat despre lupta pentru promovare, antrenorul a început să se victimizeze și să spună că echipa sa este vânată de arbitri, pentru ca apoi să spună că pe el îl interesează doar jocul. „Până la urmă, noi suntem pe locul 1. Probabil suntem vânați, pentru că au mai fost situații de genul acesta, în care nu am primit penalty, dar nu ne-am plâns niciodată. Acum văd că toți ies cu comentarii că sunt furați de arbitraj. Pe noi nu ne interesează acest aspect. Pe mine mă interesează jocul echipei, care, la cum decurg lucrurile, arată destul de bine. Este foarte greu să-i refacem pe jucători, pentru că am mers pe două fronturi, cupă și campionat. Mi-e frică de refacerea lor, de prospețimea pe care trebuie să le-o dat pentru jocul de campionat. O să ne axăm acum numai pe jocurile care vor veni și n-am decât să fiu bucuros pentru că, într-adevăr, arătăm bine. Sper eu că și alții au aceeași remarcă la adresa echipei. (…) Noi ne-am văzut doar de modul nostru de a munci și, probabil, am fost o surpriză pe care nimeni nu a luat-o în calcul. Și probabil deranjăm.

Noi nu cunoscusem înfrângerea, dar, odată și odată, trebuia să ne așteptăm și la o sincopă dintr-asta, pentru că nici Barcelona sau Real Madrid nu pot câștiga toate meciurile”, a mai declarat Marius Stoica.

CS Mioveni e eliminată din Cupa României în acest sezon în optimi, iar acum se poate axa doar pe campionat, unde se află pe locul 1 după 14 etape, iar sâmbătă, de la ora 11:00, joacă acasă cu Pandurii Târgu Jiu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 23:42 Cupa
Pe aceeași temă