CS Mioveni iese devreme din Cupă după ce sezonul trecut a fost surpriza plăcută a competiției. Niculescu: „E frustrant pentru mine”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 14:34 Cupa

Galben-verzii au fost e­li­minați miercuri seara din Cupa României de FC Botoșani, mol­do­ve­nii impunându-se în șaisprezecimi la Mio­veni cu 2-1. Elevii lui Claudiu Niculescu s-au ridicat la nivelul e­chipei de Liga 1, au fost chiar peste ea, însă asta nu a fost de ajuns ca să o și învingă.

Prima repriză a aparținut gazdelor, care s-au aruncat în atac încă de la primul fluier al arbitrului. Pe rând însă, Mîrzeanu – de două ori, Galan, din nou Mîrzeanu, Cătălin Stan, Bogdan Stoica, Negoiță, Alin Popa și din nou Mîrzeanu au ratat ocazii bune de a înscrie. Și cum ocaziile în fotbal se răzbună, oaspeții au deschis scorul în minutul 36, la singura lor fază de poartă de până atunci. Roman, care până atunci nici el și nici vreun coechipier nu ajunseseră în careul advers, a finalizat după ce a fost găsit singur cu o pasă de pe dreapta. Prima repriză se încheie tot cu o ocazie a Mioveniului, ratată de Negoiță, însă cei care intră în avantaj la vestiare sunt moldovenii.

În repriza secundă oaspeții au echilibrat jocul, au fost mai prezenți în atac, însă fără a-și crea ocazii de gol. Odată cu introducerea lui Năstăsie, Mioveniul a început din nou să încline balanța, iar jocul bun a fost concretizat în minutul 70, Alin Popa reușind o egalare de senzație, cu un șut imparabil de la 30 metri. Tot Alin Popa a avut ocazia să facă 2-1, 5 minute mai tîrziu, dar voleul său de la 17 m  centrat a fost pe mijlocul porții, Pleșca reținînd fără probleme. În minutul 80, oaspeții au dat lovitura pe un contraatac, Cabrera finalizând din 6 metri, după ce a a­părut singur în careul mic la o respingere a lui Croitoru.

Din păcate pentru CS Mioveni, parcursul în Cupa României se încheie în șaisprezecimi, după ce anul trecut echipa lui Niculescu a făcut furori eliminând Astra și Dinamo și pierzând cu 4-3 cu CFR Cluj, după ce a condus cu 3-0.

Claudiu Niculescu: „Am fost peste Botoșani”

Claudiu Niculescu a fost dezamăgit la finalul partidei că echipa sa nu a reușit mai mult din partida de Cupă, deși a jucat mai bine, per total, decât adversara, FC Botoșani.

„E frustrant pentru mine… În urma unui joc bun am pierdut această partidă. Golurile lor au venit împotriva cursului jocului. Păcat că am făcut două greșeli individuale și am luat două goluri stupide! Dar i-am felicitat pe băieți la vestiar după meci, pentru că au făcut un meci bun. În multe momente ne-am ridicat la nivelul Botoșaniului, o echipă foarte bună, am fost chiar peste ei. Din păcate rămâne scorul de pe tabelă, iar noi iarăși, din păcate, ne oprim aici. Se simt problemele pe care le avem în defensivă. Avem un jucător accidentat pe acel post, Ionuț Rada, Deaconescu a suferit și el în meciul cu Tărlungeni, din etapa trecută, o accidentare gravă, dar sper să ne descurcăm până în iarnă în această formulă. Dacă se mai accidentează vreun fundaș central și intervine vreo suspendare, trebuie să improvizez”, a spus Claudiu Niculescu.

Cornățeanu: „Am întâlnit o echipă foarte bună”

Antrenorul oaspeților, Mugur Cornățeanu, este cel care asigură interimatul la echipă, după demiterea lui Leo Grozavu și până când finanțatorul Șfaițer va numi un nou principal. La finalul partidei de miercuri, de la Mioveni, tehnicianul moldovenilor s-a arătat foarte bucuros pentru că echipa sa nu mai câștigase un joc oficial de șase partide.

„Am întâlnit o echipă foarte bună. Au început jocul mult mai bine decât noi. Au fost mai agresivi și ne-au pus probleme. Am reușit însă să dăm noi gol, apoi am cedat… Am avut și momente mai bune și momente mai rele. Anul acesta FC Botoșani își propune evitarea retrogradării și în Cupă, să mergem cât mai departe. Vom vedea unde vom ajunge. Noi ne gândeam la locurile 1-6 în campionat, la începutul sezonului, însă am avut un start catastrofal. În Cupa României va depinde cu ce adversar vom pica. Pentru noi primordial este campionatul. E bine că ne-am calificat, dar vom vedea… Eu sunt la dispoziția clubului, conducerea decide când vine altcineva. Nu știu nimic mai mult. Eu continuu munca până vine noul antrenor!”, a delcarat Mugur Cornățeanu.

CS MIOVENI – FC BOTOȘANI 1-2 (0-1)
Alin Popa 70 / Dan Roman 36, Cabrera 80

F. Croitoru – Cip. Negoiță, Calvin, Bg. Stoica, Ct. Stan – Al. Răuță (cpt.), Mîrzeanu (Nilă 80), Galan (Honciu 78) – A. Popa, Buhăescu (Năstăsie 61), Ayza
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Ed. Stoica, D. Iancu, V. Mazilu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Pleșca (cpt.) – Dimitrov, A. Miron, Fl. Plămadă, Sg. Popovici – Bordeianu (Fulop 61), R. Costin, Cabrera – Martinus (Ivanovici 72), D. Roman (Hadnagy 61), Batin
Rezerve neutilizate: R. Avram – Patache, C. Roșu, Brata
Antrenor: Mugur Cornățeanu

Stadion: Orășenesc (Mioveni), Spectatori 2.000; Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: Florin Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Sâmbătă, meci la Gaz Metan Mediaș

Mâine dimineață, CS Mioveni va juca în deplasare la Gaz Metan Mediaș un meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii a II-a. Cele do­uă echipe sunt colege de clasament înainte de acest meci, medieșenii ocupând poziția a doua în clasament cu 10 puncte (golaveraj mai slab decât liderul FCM Baia Mare), în timp ce Mioveniul este pe trei, cu 7 puncte.

În campionat, gazdele de mâine vin după o victorie cu 1-0 în deplasare la U Cluj, în timp ce Mioveniul vine tot după un succes, cu 3-0, pe propriul teren în fața Unirii Tărlungeni. Între timp însă, galben-verzii au mai disputat acum două zile și partida de cupă cu FC Botoșani, în timp ce Mediașul a stat, fiind eliminată în faza a V-a a Cupei de CSM Râmnicu Vâlcea.

Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni s-au mai întâlnit până acum de patru ori. Prima oară, în sezonul 2006/2007, în anul în care argeșenii au promovat prima oară în Liga I. Atunci, la Mioveni gazdele au câștigat cu 1-0, iar la Mediaș s-a impus Gaz-ul cu 5-3. Înfrângerea din acest meci putea costa scump pe Dacia Mioveni, cum se numea echipa la vremea aceea. Argeșenii s-au luptat în acel sezon pentru promovarea în prima ligă cu Universitatea Cluj și CSM Râmnicu Vâlcea. U Cluj a câștigat detașat seria a II-a a Diviziei B, rămânând astfel ca Dacia și CSM să concureze pentru locul 2, ultimul care permitea accederea în Liga I. Înainte de penultima etapă a campionatului, echipa din Mioveni se afla pe locul 2, însă meciul pierdut în 2 iunie 2007 în deplasarea de la Gaz Metan (5-3), coroborat cu victoria vâlcenilor cu Minerul Lupeni (3-0), au coborât Dacia pe locul 3. Ultima etapă avea să aducă totuși promovarea. Dacia a învins pe ISCT (2-0), iar CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut surprinzător (3-1) în fața unei echipe deja retrogradate, FC Baia Mare.

În fine, ultimele două întâlniri directe au avut loc în 2011/2012 în Liga 1. Mioveniul a învins acasă cu 4-2, aceasta fiind prima victorie a echipei din acel sezon, oaspeții venind după un parcurs frumos în Cupa UEFA. În retur, la Mediaș a fost egal, 1-1, golul galben-verzilor fiind marcat de Bogdan Stoica.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 14:34 Cupa
Pe aceeași temă