Cristian Popovici: „Am vrut să facem un spectacol fotbalistic cu Steaua”. Cum a ieșit financiar Foresta după meciul cu Steaua | VIDEO

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 11:44 Cupa

Cristian Popovici, antrenorul echipei Foresta Suceava, a declarat vineri, la ProSport Live, faptul că jucătorii săi au vrut să creeze un spectacol pentru suporteri în meciul pierdut cu FC Steaua București, scor 1-2, în șaisprezecimile Cupei României.

La Suceava, Ovidiu Popescu a deschis scorul în minutul 9 pentru Steaua, Marius Matei a egalat pentru gazde în minutul 18, iar Adnan Aganovic a înscris golul victoriei pentru oaspeți în minutul 47.

„Steaua este cea mai bună echipă din țară. Jucătorii au vrut să dea totul pe teren, am vrut să facem un spectacol fotbalistic. În sensul că nu am dorit să ne închidem în defensivă, ci să marcăm, să pasăm, să jucăm fotbal. Nu am reușit să obținem un rezultat bun, Steaua are niște jucători mult peste nivelul mediei din Liga 2. Să ne uităm la primul 11 al Stelei: Niță, Mitrea, Toșca, Muniru, Achim, Aganovici, Enache. Spuneți-mi trei sau patru jucători care nu pot fi titulari oricând în Liga 1. Muniru nu este un jucător spectaculos, dar muncește foarte mult, recuperează foarte multe mingi, pasează bine. Pe parcurs a mai intrat și Pintilii, un om de națională, deci unde a fost Steaua așa dezechilibrată?

S-a speculat că Steaua a venit cu echipa a doua, dar nu e deloc așa. Cred că jucătorii pe care i-am enumerat valorează vreo 10 milioane de euro. Noi nu avem pretenția să ne comparăm cu Steaua, dar a fost emulația asta mare, stadionul a fost arhiplin. Nu ne-am făcut de rușine, chiar dacă am primit golurile cu mare ușurință, pe niște greșeli. În ultimele momente, cred că puteam egala și duce meciul în prelungiri. Nu suntem bucuroși că am luat bătaie, dar am căzut de pe un cal frumos în Cupa României”, a declarat Cristi Popovici la ProSport Live.

„Există premise pentru o îmbunătățire a infrastructurii la Suceava”

Tehnicianul sucevenilor a spus că s-a pus prea mult accent pe factorul financiar în acest meci de Cupă împotriva vicecampioanei României. Pe de altă parte, Popovici a observat un interes al autorităților locale pentru crearea unor condiții de Liga 1 la Suceava.

„Rețeta financiară nu a fost foarte bună, pentru că a trebuit să închiriem nocturna și a costat mult. Dacă aveam nocturnă, era altceva. Cred că am ieșit foarte puțin pe plus, a fost un fel de tanda pe manda. Nu am pus mare accent pe acest aspect, doar am vrut să jucăm la Suceava, în fața propriilor suporteri. Dacă nu, s-ar fi jucat în altă parte din Moldova unde este nocturnă: Botoșani, Iași, Bacău. Eu nu cred că e o marotă faptul că publicul este al 12-lea jucător. Eu cred că sucevenii ne-au ajutat foarte mult aseară.

Există premise pentru o îmbunătățire a infrastructurii la Suceava. Lumea a început să spere, autoritățile locale vor să ne susțină. Primarul chiar a vorbit despre intenția de a pune o instalație de nocturnă. Se dorește Liga 1, la Suceava ar veni multă lume la meci, nu doar 800 de suporteri cum se întâmplă pe unele stadioane din prima ligă. La noi și acum vin constant 4000 de suporteri”, a declarat Popovici la ProSport Live.

Foresta Suceava se află pe locul doi în clasamentul Ligii 2, dar Cristian Popovici este precaut în privința ideii de avansare în primul eșalon. „Suntem pe loc promovabil, dar este dificil. În iarnă, adică peste opt etape vom vedea cum stăm. Dacă vom fi tot pe loc de promovare, vom face niște schimbări în lot pentru a ne permite să atingem această performanță”, a conchis Popovici.

Articol scris de Andrei PAL (Mediafax)
Foto: gazetasv.ro

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 11:44 Cupa
Pe aceeași temă