Cresc șanse ca FC Hermannstadt să producă surpriza cu FCSB! Nicolae Dică va proteja mare parte dintre titulari. Surprizele vicecampioanei pentru jocul de la Sibiu

Marius ANGHEL 28 Feb. 2018, 01:03 Cupa

FC Hermannstadt, una dintre cele mai bune echipe din Liga 2, are șansa, astăzi, începând cu ora 18:30, să producă marea surpriză a sferturilor de finală ale Cupei României și să elimine vicecampioana FCSB. Nicolae Dică a decis să se prezinte la meciul de la Sibiu cu un lot din care vor face parte mai mulți juniori de la Academia FCSB. Bucureștenii își vor proteja, astfel, mai mulți dintre titularii obișnuiți.

După ce Nicolae Dică le-a dat șansa juniorilor Emilian Pacionel și Ianis Stoica să intre pe teren în meciul de Cupă cu Sănătătea Cluj, antrenorul a surprins și când a ales lotul pentru meciul cu Hermannstadt. Pe lângă Ștefan Cană, în vârstă de 17 ani, Dică l-a luat la Sibiu și pe Robert Ion, un mijlocaș în vârstă de 18 ani.

Robert Ion, adus vara trecută de la Regal Sport, s-a antrenat la un moment dat cu Atletico Madrid, unde a avut ocazia de a alerga cot la cot cu Torres și Gabi. „La antrenament a fost dificil. Au participat opt jucători de la prima echipă: Saul, Ansaldi, Cani, Gabi, Jesus Gamez, Fernando Torres, Siqueira și Raul Garcia, care au făcut antrenament de recuperare”, a povestit Robert Ion, într-un interviu acordat în trecut pentru site-ul Academiei lui Atletico Madrid.

Fundașul central Ștefan Cană, în vârstă de 17 ani, a fost adus în București de la Liceul cu Program Sportiv Iași și, în urmă cu un an, a fost unul dintre fotbaliștii incluși în campania „Ajută-i să crească!”, una în care cei mai buni tineri fotbaliști ai României sunt ajutați cu echipament sportiv grație contribuției publicului și a jucătorilor profesioniști din Liga 1 și din străinătate.

În ianuarie 2017, Ștefan Cană povestea despre eforturile pe care le-a făcut pentru a ajunge să joace fotbal la Iași. „Vin dintr-un sat de pe lângă Pașcani, am venit la liceu și trebuie să îmi găsesc o echipă până când voi termina clasa a 12-a”, spunea Ștefan. „Acum stau la căminul liceului și merg la școală și antrenamente de luni până vineri. Sâmbătă am meci și, de cele mai multe ori, după meci mă duc acasă la Heci. Stau doar duminica acolo, până seara, apoi revin în Iași”. Planuri de viitor? E destul de simplu, nu-s multe variante: „Vreau să ajung cât mai departe dacă tot am plecat de acasă”.

Tot atunci, tânărul fotbalist care mărturisea că îi are drept idoli pe Sergio Ramos și pe Dragoș Grigore vorbea despre problemele juniorilor din România: „ne-am obișnuit mai mult pe teren sintetic, e mai greu pe iarbă acum pentru noi. Problema de pe sintetic, în special pentru fundași, e că ne julim foarte tare. Dar m-am obișnuit”. Ștefan Cană este în acest moment unul dintre titularii echipei naționale U18 a României.

Meciul cu Sănătatea Cluj, din 16-imi, câștigat cu 6-1 de FCSB, a rămas în istorie după ce fiul lui Pompiliu Stoica, Ianis, a debutat cu gol pentru vicecampioană. În momentul debutului la FCSB, Stoica avea doar 14 ani. Alături de el a mai debutat și Emilian Pacionel, în vârstă de 16 ani, care a impresionat prin tehnica sa. Și alți tineri jucători au evoluat contra echipei din Liga 3.

Partida FC Hermannstadt – FCSB, din sferturile de finală ale Cupei României, se va disputa miercuri, de la 18:30, la Sibiu, în nocturnă, o premieră pentru arena veche de 81 de ani, cât și pentru orașul de unde vine președintele Klaus Iohannis. Pe sibieni îi antrenată Alexandru Pelici, cel care ediția trecută a Cupei României o eliminat la penalty-uri pe FCSB cu CS Mioveni.

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Marius ANGHEL 28 Feb. 2018, 01:03 Cupa
Pe aceeași temă