Conducerea Daciei Unirea îi răspunde primarului Brăilei. Demersurile făcute pentru organizarea meciului din optimile Cupei cu CSU Craiova

Marius ANGHEL 29 Nov. 2016, 13:39 Cupa
Conducerea Daciei Unirea îi răspunde primarului Brăilei.** Demersurile făcute pentru organizarea meciului din optimile Cupei cu CSU Craiova

Primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, este contrazis de conducătorii clubului Dacia Unirea Brăila după ce acesta anunțase vinerea trecută că a aflat de pe internet despre dorința echipei din Liga 2 de a primi ajutor din partea autorităților locale în privința închirierii unei instalații de nocturnă ce ar facilita organizarea pe teren propriu a meciului din optimile Cupei României cu CS U Craiova. Edilul spunea că nu a fost contactat personal de nimeni de la club și considera suma de 50.000 de euro necesară închirierii instalației de nocturnă mobilă ca fiind exorbitantă.

Conducătorii clubului din Brăila au emis un comunicat de presă în care anunță că au făcut tot ce au putut pentru a cere o întâlnire cu primarul pentru a vorbi despre organizarea jocului din Cupă pe stadionul Municipal.

„Având în vedere recentele luări de poziție ale administrației publice locale, referitoare la problema instalației de nocturnă necesară pentru organizarea jocului ACS Dacia Unirea Brăila – CSU Craiova, din cadrul optimilor Cupei Romaniei, dorim să facem câteva precizări punctuale:

1) Adresa oficială din partea clubului către Consiliul Local Brăila există și a fost depusă la registratura primăriei sub numărul de înregistrare 51216 /25.11.2016.

2) Solicitarea unei întrevederi cu domnul primar Marian Dragomir a fost făcută telefonic, în data de 23.11.2016 (imediat ce a rămas definitiv programul de disputare și de televizare al jocurilor), pentru ziua următoare, respectiv 24 noiembrie.
Însă, în cursul zilei de joi, 24.11.2016, datorită programului încărcat al domniei sale, ni s-a comunicat că nu vom putea fi primiți decât vineri, în jurul prânzului, lucru care, de altfel s-a și întâmplat.

3) Clubul ACS Dacia Unirea nu a făcut decât un demers pe care îl considerăm noi, normal și corect, inspirat, în primul rând, de respectul pentru iubitorii fotbalului brăilean, în contextul unui eveniment sportiv de mare importanță pentru Brăila (așa cum îl considerăm noi), iar, în al doilea rând, motivați fiind din exemple petrecute în jurul nostru, în aceeași situație, nu cu mult timp în urmă, de la Suceava sau Baia Mare.

4) Clubul ACS Dacia Unirea Brăila respectă argumentele și, implicit, poziția administrației locale, și nu dorește să inițieze o polemică pe acest subiect chiar dacă, din anumite perspective, punctul nostru de vedere este diferit.

5) Fată de cele menționate mai sus, considerăm un capitol închis acest subiect și trecem la următoarea etapa – analiză celorlalte locații pretabile pentru organizarea jocului, luând în considerare toate aspectele (financiare, sportive, emoționale), în speranța găsirii celei mai optime soluții pentru club și mai ales pentru suporterii noștri.
Vom reveni în scurt timp cu decizia noastră oficială”
.

Varianta cea mai probabilă a stadionului unde s-ar putea desfășura meciul este cea a arenei gălățene Oțelul, intrată în conservare. Alte variante sunt Buzău și Constanța.

Meciul dintre Dacia Unirea Brăila și CS U Craiova, contând pentru faza optimilor de finală ale Cupei României, e programat să se desfășoare pe 13 decembrie, de la ora 17:30.

CITEȘTE și: La Suceava sau Baia Mare s-a putut, la Brăila nu! Dacia Unirea nu va juca pe propriul stadion meciul din optimile Cupei cu CS U Craiova. Primarul nu vrea noctună mobilă

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 29 Nov. 2016, 13:39 Cupa
Pe aceeași temă