CF Brăila s-a calificat în premieră în 16-imile!

07 Sep. 2011, 14:47 Cupa
CF Brăila s-a calificat în premieră** în 16-imile!

Marți după amiază, pe stadionul „Municipal” din Brăila, a avut loc meciul din cadrul turul V al Cupei României la fotbal, partidă în care s-au aflat față în față CF Brăila și Săgeata Năvodari. Deși această fază a competiției KO a fost ultima de dinaintea intrării în lupta pentru trofeu a echipelor de liga I, în tribunele stadionului brăilean abia s-au strâns aproximativ 2000 de spectatori dar care și-au purtat pe brațe favoriții în tentativa lor de a se califica în premieră în faza superioară. A fost un joc în care gazdele s-au dovedit a fi destul de pragmatice, atacând doar atunci când a fost cazul, iar în final CF Brăila s-a calificat mai departe după ce a câștigat cu scorul de 2-0.

Partida a început cum nu se poate mai bine pentru elevii antrenați de Ion Viorel care au reușit deschiderea scorului destul de repede: Odvoș a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în careu, și de la 15 metri lateral dreapta a șutat imparabil în colțul lung al porții apărate de Gordin: 1-0 (min.6)! Se părea că brăilenii vor avea din nou un apetit ofensiv debordant, dar din păcate pentru cei prezenți prima repriză a fost una foarte săracă în ocazii de gol, niciuna dintre echipe neavând vreo situație mai clară de a înscrie. De la brăileni au ratat ținta Pungă (min. 27 și 44) și Vlaicu (min. 45), dar același Pungă s-a încurcat în minge cu Olenic la marginea careului advers (min. 29) în situația în care ar fi putut fi o fază de gol pentru gazde. De partea cealaltă, oaspeții au avut două șuturi pe spațiul porții expediate de Zaharia (min. 23) și Vezan (min. 40), aceeași jucători șutând pe alături în minutele 30 și 36.

Tulcenii încep mai bine repriza a doua dar șutul lui Jianu, aflat singur la 15 metri de poarta brăileană este apărat cu siguranță de Leu (min. 48). Replica gazdelor a venit de la Olenic în minutul 50, atunci când șutul acestuia din careu este deviat greu în corner de Gordin, pentru ca în minutul 55 CF Brăila să marcheze golul al doilea. A fost o fază lucrată pe stânga de Pălimaru, iar pasa de manual a acestuia l-a găsit singur la 7-8 metri de poartă pe Moise care a șutat imparabil în vinclu: 2-0!! Până la finalul meciului elevii antrenați de Ion Viorel s-au mulțumit să conserve rezultatul de pe tabela de marcaj, iar oaspeții au ratat trei situații bune de a reduce din handicap. Mai întâi Olenic l-a blocat în ultimă înstanță pe Zaharia la 6-7 metri de poartă, apoi șutul lui Crețu de la 15 metri a șters vinclul porții apărate de Leu (min.76), pentru ca în minutul 82 Jianu și Zaharia să nu poată împinge în poarta goală, de la 4 metri(!!) o minge centrată impecabil de Crețu, după o cursă pe partea stângă. În replică, brăilenii mai au o ultimă zvâcnire în acest meci, dar șutul lui Moise de la 16 metri este scos greu de sub transversală de Gordin (min.89).

Aceasta a fost în linii mari istoria unei partide la capătul căreia CF Brăila ajunge în premieră pentru ea în 16-imile Cupei României la fotbal, acolo unde ajungea în ediția 2003-2004 și defuncta Dacia Unirea Brăila. Dar atunci, formația antrenată de Mihai Ciobanu părăsea competiția in sferturi, cu fruntea sus, fiind eliminată după o dublă manșă de Dinamo București (0-1 și 0-2), după ce în prealabil brăilenii eliminaseră pe Rapid București (scor 1-0) și Apullum Alba Iulia (scor 2-0)!! Acum rămâne să așteptăm tragerea la sorți a 16-imilor de finală care va avea loc vineri 9 septembrie la Casa Fotbalului din București, și vom vedea care dintre echipele de primă ligă va fi adversara CF-ului Brăila în următoarea fază a competiției KO. Dar până atunci, iată componența celor două echipe care au jucat marți după amiază pe „Municipal”-ul brăilean:

CF Brăila: Leu – Bosoi, Vlaicu, Ivan, Neacșu – Olenic (min. 73: Ndigwe), Odvoș, Pungă (min. 46: Ion Gabriel), Moise – Pălimaru, Voicu (min. 64: Ștefan). Antrenor: Ion Viorel.

Săgeata Năvodari: Gordin – Costachi, Vaștag (min.46: Toșca), Popa, Goșa – Vezan (min.68: Șicu), Crețu, Bold (minm. 46: Ochiroșii), Jianu – Petean, Zaharia. Antrenor: Constantin Gache.

Articol scris de Valentin Constantinescu

07 Sep. 2011, 14:47 Cupa
Pe aceeași temă