CF Brăila a învins pe Delta Tulcea mult mai clar decât o arată scorul

24 Aug. 2011, 15:11 Cupa
CF Brăila a învins pe Delta Tulcea** mult mai clar decât o arată scorul

În ciuda căldurii caniculare care a existat la ora de începere a partidei, aproximativ 2000 de spectatori au luat loc în tribunele stadionului „Municipal” pentru a vedeala lucru noua formație a CF-ului construită de Ion Viorel, la prima apariție oficială pe propriul stadion. Meciul de debut într-o partidă oficială, în fața propriilor susținători, l-a constituit partida din turul patru al Cupei României în care adversara brăilenilor a fost Delta Tulcea. Culmea este faptul că elevii pregătiți de Ion Viorel au jucat excelent, în repriza a doua, dar abia după ce Moise a fost eliminat de pe teren (pentru două galbene) în minutul 44, după un fault asupra lui Mansur la centrul terenului.

După cum începuse meciul se părea că disputa dintre cele două formații va fi una foarte echilibrată, dar realitatea din teren avea să fie cu totul alta, mai ales în partea a doua. Până atunci, cele două formații prestaseră un joc destul de banal, în care ocaziile de gol au cam lipsit, chiar dacă în minutul 7 scorul era deja 1-1!! Primul gol l-a marcat Pălimaru, care a trimis un „trasor” de la 17 metri lăsându-l fără replică pe Olteanu: 1-0 (min. 3), iar peste numai patru minute tulcenii au restabilit egalitatea dint-un penalty transformat de Adrian Voicu, după ce Radu fusese faultat în careu de unul dintre fundașii brăileni: 1-1 (min.7). Tulcenii ar fi putut să preia conducerea în minutul 12, atunci când șutul lui Adrian Voicu a fost respins cu greutate în corner de Budur, iar în replică, Moise a rata de puțin ținta în minutul 29. A venit apoi faza din minutul 44 când Moise a primit al doilea cartonaș galben și a fost trimis la cabine înainte de termen, iar ceea ce a urmat după pauză ține mai mult de domeniul SF!!

După reluarea jocului am văzut la lucru o echipă brăileană mult mai proaspătă și care a avut un apetit ofensiv greu de redat prin cuvinte chiar dacă CF-ul evolua cu un om mai puțin. Spectacolul a început în minutul 53, atunci când Ndigwe a reluat cu capul, imparabil, lovitura de colț executată de Pungă, iar portarul Olteanu nu a putut să se opună golului: 2-1! Au urmat apoi alte două mari ocazii de a marca ratate de Bosoi (min.61) și Ndigwe (min.63) iar spectatorii brăileni prind curaj și încurajează la scenă deschisă formația antrenată de Ion Viorel.

În uralele unui public mai vulcanic decât acela de pe stadioanele sud-americane, Pălimaru a luat o acțiune pe cont propriu, și după o cursă de 40 de metri a pătruns în careu și a șutat în colțul lung al porții lui Olteanu, uimit și el de execuția superbă a atacantului brăilean: 3-1 (min. 74)!

Recitalul brăilean continuă, publicul este în picioare, și Nitor scoate de pe linia porții o minge expediată de Marius Voicu (min.81), iar în minutul 88 Voicu l-a văzut pe Olteanu ieșit din poartă, însă lobul brăileanului de la 50 de metri s-a oprit în bara laterală a porții tulcene!! În minutul 90 putea fi 4-1, dar centrarea lui Henry în fața porții, după un galop de 40 de metri, nu a fost ajunsă de Pungă aflat la 4 metri în fața porții goale!!

Una peste alta, a fost o victorie mult mai clară decât o arată scorul obținută de CF Brăila, care și-au dorit mai mult calificarea în etapa următoare a Cupei României, succes conturat în repriza secundă, atunci când brăilenii jucau deja în 10 oameni. De partea cealaltă, tulcenii au fost depășiți net la toate capitolele de o formație a Brăilei care a știut ce vrea, în condițiile în care gruparea antrenată de Cristian Dulca nu a avut absolut nicio faza de poartă clară de a marca în repriza secundă.

Exceptând faptul că la pauză, galeria venită de la Tulcea a sărit la bătaie la galeria brăileană, pe care practic a dat-o afară din stadion până să intervină forțele de ordine, luate și ele prin surprindere de rapiditatea evenimentului, meciul dintre cele două formații s-a desfășurat în cel mai frumos spirit al fair-play-ului. În meciul de la Brăila cele două formații au avut următoarele distribuții:

CF Brăila: Budur – Bosoi, Călin, Vlaicu, Otvoș (min. 28: Costache) – Balaban, M. Voicu, Pungă, Moise – Pălimaru (min.85: Henry), Borbely (min. 46: Ndigwe). Antrenor: Ion Viorel

Delta Tulcea: Olteanu – Voicu, Nitor, Grigorov, Scarlat – Neagu (min.46: Tobă), Postolache (min.69: Inhelewer), Postelnicu, Ciubotaru (min.68: Tene), – Mansur, Radu. Antrenor: Cristian Dulca.

Au arbitrat foarte bine buzoienii: Georgian Ionescu (centru), Vasile Popescu și Cătilin Guloiu (asistenți).

Articol scris de Valentin Constantinescu

24 Aug. 2011, 15:11 Cupa
Pe aceeași temă