Calificare cu emoții! FC Bihor a învins la penalty-uri Luceafărul

30 Aug. 2012, 12:41 Cupa

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor s-a calificat miercuri seară în turul V al Cupei României, după ce s-a impus, cu 5-3, în fața formației Luceafărul Felix pe teren propriu, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”. Scorul a fost obținut după executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor, care în prima repriză au controlat jocul, ratând o serie de ocazii, prin Sulea, Tânc și Mărkuș de două ori. În minutul 22, Andrei Sulea a izbutit să înscrie totuși, cu o lovitură de cap din interiorul careului, după o centrare venită de pe partea dreaptă de la Florean.

Prima ocazie a celor de la Luceafărul s-a consemnat în minutul 36, prin Blănaru, dar șutul acestuia de la 16 metri a fost reținut fără probleme de portarul A. Popescu.

După pauză, tot FC Bihor și-a creat prima ocazie, prin Coroian, care a șutat de la 18 metri, însă goalkeeper-ul S. Ghilea a respins.

În minutul 49 însă fundașul stânga al gazdelor Răzvan Lupu l-a faultat în careu pe Blănaru, iar Cristian Andor a transformat penalti-ul acordat pentru Luceafărul de arbitrul timișorean Cătălin Botoș.

După primirea golului, FC Bihor a încercat să revină, creându-și trei ocazii, prin Sulea în minutele 51 și 53, și Voiculeț, în minutul 56. Luceafărul a ripostat însă prin Blănaru și Lupuț, în minutele 57 și 63, însă niciuna dintre aceste ocazii nu au fost fructificate.

În minutul 68, problemele s-au acutizat pentru FC Bihor, după ce căpitanul Sergiu Oltean a văzut al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu. În inferioritate numerică, gazdele nu au mai avut tăria să marcheze până la finalul celor 90 de minute de joc, astfel că la finele timpului regulamentar scorul a fost egal, 1-1.

Au urmat două minute de prelungiri, a câte 15 minute fiecare, care i-au ținut cu sufletul la gură pe cei peste 3.000 de spectatori prezenți la joc.

În minutul 105, ultimul al primei reprize de prelungiri, după ce FC Bihor a controlat jocul, oaspeți au dat lovitura, înscriind prin același jucător, Cristian Andor, cu un șut frumos la colțul lung din interiorul careului. La 1-2 FC Bihor a ieșit și mai mult la joc și în primul minut al reprizei secunde a prelungirilor, Iulian Petrache, urcat în atac, a înscris, cu un șut frumos, pe jos, la colțul lung, din interiorul careului.

După golul de 2-2, echipele nu au mai riscat și au intrat apoi în loteria penalti-urilor, loviturile de departajare, de la 11 metri, care aveau să desemneze învingătoarea.

Primii care au executat au fost cei de la FC Bihor, prin Sorian, însă acesta nu a putut să-l învingă pe Sergiu Ghilea. A urmat pentru Luceafărul Haș, care a înscris. M. Popa a înscris, apoi, cea de-a doua lovitura pentru gazde, iar Blănaru a ratat, scorul fiind 3-3. Apoi, Coroian a înscris iar Luceafărul a ratat din nou prin Muntean. În seria a IV-a a penalti-urilor, Bic și Lupuț au ratat fiecare, iar Voiculeț a înscris, apoi, ducând scorul la 5-3 pentru FC Bihor și tranșând calificarea gazdelor, care merg în turul al V -lea al Cupei României.

Pentru FC Bihor au evoluat în acest meci: A. Popescu – Fl. Pop, Oltean (eliminat în minutul 68), Tânc, Lupu (min. 76 M. Popa) – Florean, Coroian, Sorian, Bic – Sulea (min. 69 Petrache) și Mărkuș (min. 46 Voiculeț).

Echipa Luceafărul a evoluat în formula: S. Ghilea – Fl. Pop (min. 61 Cornea), Mintaș, D. Muntean, Lăscan (min. 67 Pantea, Lupuț, Haș, Andor, Cr. Jurca, Gh. Popescu și Blănaru.

„Țin să felicit jucători care au intrat astăzi pe teren. Chiar dacă a fost un meci oficial, am apărut în teren cu foarte mulți jucători tineri. De altfel, una dintre prioritățile noastre este și creșterea acestor copii. Astăzi au demonstrat cu prisosință că putem să avem încredere în ei. E clar că gazdele au avut un plus de experiență, de maturitate, dar copii noștri, împreună cu seniorii nu au fost cu nimic mai prejos, s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Păcat pentru copii. Câțiva dintre ei plâng în vestiar. Păcat de loteria penalti-urilor”, a declarat după joc, antrenorul oaspeților, Călin Moldovan.

De partea cealaltă, tehnicianul echipei FC Bihor a spus: „A fost un meci disputat. Ambele echipe și-au dorit foarte mult. A fost o combativitate bună. În prima repriză am avut multe ocazii, pe care nu le-am fructificat și am ajuns până în prelungiri, lucru pe care nu ni-l doream în perspectiva meciului de duminică din campionat, din deplasare de la Mioveni. A fost primul joc oficial, au fost unele greșeli, pe care sper să le eliminăm și să fructificăm mai mult ocaziile, pentru că ni le creăm”.

Faza a V-a a Cupei României-Timișoreana, la care vor participa cele 28 de echipe calificate din faza a IV-a, este programată să aibă loc marți și miercuri, 11 și 12 septembrie, de la ora 16.30.

Sursa: Bihoreanul
Foto: FC Bihor

30 Aug. 2012, 12:41 Cupa
Pe aceeași temă