Buzoienii, out din Cupă

07 Sep. 2011, 16:06 Cupa

Gloria Buzău a părăsit Cupa României după ce a pierdut cu scorul de 1-2 meciul disputat marți pe teren propriu în compania echipei CS Otopeni.

După cele 90 de minute de joc regulamentare pe parcursul cărora buzoienii și-au creat câteva ocazii clare de gol printre care și o bară a lui Câmpeanu (57), tabela de marcaj a rămas imaculată și astfel partida a intrat în prelungiri. Oaspeții s-au dovedit mult mai pragmatici și la un contraatac, Serediuc a centrat în careu, iar Ghiță (97), liber ca pasărea cerului, a reluat cu capul din șase metri deschizând scorul.

Gazdele nu au apucat să se dezmeticească după aceasată lovitură fiindcă au mai primit încă una. Acest lucru s-a întâmplat la următoarea acțiune ofensivă când Ene (99) a speculat prompt greșelile în lanț ale defensivei adverse șutând de la numai doi metri cu sete sub bara transversală. Două minute mai târziu echipa din Crâng putea reduce din diferență, însă Berceanu, singur cu portarul, l-a luat la țintă pe acesta.

Totuși, Gloria a reușit să marcheze după ce la o minge aruncată în careu, Filip (107) s-a înălțat și cu o lovitură de cap l-a învins pe goalkeeperul ilfovean. Peste un minut ambele formații au pierdut câte un jucător, M. Pușcă și Celpan văzând cartonalul rolu.

Buzoienii au forțat egalarea, dar Berceanu (110), cu toată poarta în față, nu a nimerit ținta, iar spre finalul prelungirilor au irosit o nouă ocazie când mingea șutată de Prodan (116), de la 12 metri, a lovit bara și astfel Gloria Buzău a spus adio Cupei României.

„Evident că toți suntem supărați și nemulțumiți fiindcă nu am reușit să marcăm atunci când am avut ocazia. Fotbalul se joacă pe goluri iar ratările se întorc împotriva ta. Am întâlnit o echipă dezinvoltă și care și-a dorit foarte mult să meargă mai departe. Vreau să fac un apel la jucătorii mei să fie extrem de atenți în campionat, deoarece ne așteaptă niște meciuri dificile. Trebuie neapărat îndeplinite trei criterii importante și anume pregătirea fizică, una competitivă și s-a văzut că nu toți o au, să ne simțim bine împreună și unitatea de grup, care pleacă de la disciplină. Nu beneficiem însă de o concurență acerbă pe posturi, iar unii dintre copii cu carențele lor nu reușesc să se mobilizeze, iar la un moment dat apar și greutățile la echipă”, a spus Mihai Ciobanu, antrenorul Gloriei Buzău.

„Meciul a fost unul foarte greu împotriva unei echipe destul de bune. Victoria este meritată, dar trebuie să recunosc faptul că am avut și ceva noroc pe final. Dacă Prodan marca la acea fază din prelungiri, când mingea a lovit bara, lucrurile ar fi stat altfel”, a spus Tudorel Dumitru, antrenorul CS Otopeni.

Gloria Buzău: Zdrâncă – Filip, C. Pușcă, Bercenaru, Poterașu, Jercălău (52 Horovei), Boboc (76 M. Pușcă), Spătaru (76 Prodan), Corcoveanu, Tudor, Câmpeanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

CS Otopeni: Tănase -Perde, Dragomir, Serediuc, Iuhas, Cristea, Voinea (64 Neagoie), Celpan, Lupu (72 Sin), Ene, Ursu (59 Ghiță)
Antrenor: Tudorel Dumitru

Articol și foto de Adi SOARE

07 Sep. 2011, 16:06 Cupa
Pe aceeași temă