Baia Mare, „teren minat” pentru Steaua? „Vor avea probleme. Noi chiar credem că ne putem califica. Steaua de azi nu mai e ca cea din vremea lui Reghecampf”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Oct. 2015, 17:22 Cupa
Baia Mare,
  • Golgheterul lui FCM Baia Mare, Sergiu Arnăutu, visează la un gol contra Stelei și spune că gazonul prost va fi unul dintre atuurile lor.
  • Unul dintre cei mai experimentați jucători ai FCM-ului a fost în curtea CFR-ului, dar interdicția la transferuri i-a blocat și lui visul de a reveni în Liga 1.


Sergiu Arnăutu reprezintă unul dintre cele mai importante transferuri făcute în vară de clubul care a promovat în acest sezon din Liga a III-a. Atacantul a devenit unul dintre golgheterii seriei, cu șase reușite în această stagiune. Arnăutu nu e la primul meci împotriva Stelei, pe care a întâlnit-o, din postura de rezervă, când juca în Liga 1 pentru CS Turnu Severin. Pentru mulți dintre colegii săi va fi însă meciul carierei.

„Acest meci e ca un bonus pentru noi. O să jucăm relaxați și o să ne bucurăm de meci. Va fi multă lume. Sper să fie o atmosferă frumoasă. Nu avem nicio presiune. Presiunea este pe ei. Eu am mai avut un meci contra Stelei, dar pentru mulți dintre colegii mei, se poate spune că va fi meciul carierei de până acum. N-au mai jucat nici cu atâția fani în tribună, dar până la urmă pentru asta te apuci de fotbal, să joci meciuri importante, cu mulți spectatori. Avem însă tineri de perspectivă, care sunt la loturile naționale, iar cu siguranță tracul va fi doar la început”, este de părere principalul marcator al maramureșenilor.

„Un meci cu Steaua îți poate crește cota”

Steaua de astăzi nu reprezintă o sperietoare pentru liderul din Liga a II-a. Arnăutu înțelege importanța unui astfel de meci și spune că o evoluție bună contra campioanei ar putea schimba cariera unor jucători de la FCM Baia Mare. „Este o diferență mare între Steaua de azi și ce a lui Reghecampf, dar totuși nu-și permit să piardă acest meci. Cu siguranță nu se gândesc la așa ceva. Sper să le facem o surpriză neplăcută.
Sper la un gol cu Steaua, dar mai mult aș vrea să câștigăm. Noi chiar credem că putem să ne calificăm. Dacă va fi să înscriu voi avea un plus de încredere la meciurile viitoare. Poate cântări greu la CV-ul unui fotbalist, un meci bun sau un gol, cu Steaua. Îți poate crește cota”
, consideră Sergiu Arnăutu.


Arnăutu apare pe bannerul de prezentare a meciului dintre FCM Baia Mare și Steaua din optimile Cupei României

„Vor avea probleme cu gazonul”

Băimărenii speră ca terenul să fie „minat” pentru steliști și cred că starea proastă a gazonului i-ar putea încurca serios pe steliști. Au exemplul jocului pe care Steaua l-a avut la Ploiești, unde a remizat pe un gazon rău, în fața ultimei clasate în Liga 1. „Terenul poate fi un avantaj pentru noi. Nu este foarte bun, dar noi suntem obișnuiți. Steliștii vor avea probleme mari. Am văzut și meciul lor de la Ploiești, când au avut probleme pe un gazon mai rău”, a spus Arnăutu.

„Am semnat în iarnă cu CFR”

Atacantul de 25 de ani a fost aproape de un transfer la CFR, în iarnă. A fost dus la Cluj de Eugen Trică, de la Juventus București, și chiar a semnat un contract cu ardelenii, dar mutarea a căzut după ce clubul din Gruia a primit interdicție la transferuri. A fost ghinionul carierei pentru jucătorul care a mai evoluat la Vâlcea, Mioveni, dar și la FC Tiraspol, în Moldova.

„Eugen Trică m-a chemat la CFR. Fusesem împreună la Juventus București. Am fost la Cluj, am semnat contractul și a rămas că va fi înregistrat după sosirea din cantonamentul din Croația. În cantonament am aflat că CFR a primit interdicție la transferuri și am plecat, pentru că riscam să rămân fără echipă. Am avut ghinion. Ar fi fost un pas important pentru mine să ajung la CFR, dar nu-mi pare rău. Așa a fost să fie”, și-a amintit atacantul.

FCM Baia Mare – Steaua, meci contând pentru faza optimilor Cupei României, se dispută joi, de la ora 20:30, pe stadionul „Viorel Mateianu”.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Oct. 2015, 17:22 Cupa
Pe aceeași temă