Astafei nu renunță la Liga 1. Ce spune atacantul de 32 de ani despre dezamăgirea trăită imediat după promovarea de la „județ” și ce și-a propus până la finalul carierei

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 29 Aug. 2019, 20:30 Cupa
Astafei nu renunță la Liga 1.** Ce spune atacantul de 32 de ani despre dezamăgirea trăită imediat după promovarea de la

Sosit de puțin timp la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, atacantul Victoraș Astafei (32 de ani) a reușit să spargă gheața pentru noua sa echipă în meciul cu U Craiova 1948 SA, din Turul 3 al Cupei României. Acesta a marcat de două ori din penalty, o dată în timpul regulamentar, în minutul 78, iar apoi la loviturile de departajare, dar formația sa a pierdut meciul cu 7-8 și a ratat posibilitatea de a accede în faza următoare.

Eliminat prematur din Cupa României, Astafei își pune mari speranțe în campionat. Vrea să facă un sezon cât mai bun, care să-l propulseze iar în Liga 1 și să atingă borna de 200 meciuri pe prima scenă fotbalistică a țării.

„Îmi doream foarte mult să continuăm în Cupa României. E o competiție frumoasă, care îți dă posibilitatea să joci cu o echipă de Liga 1. Din păcate, șansa nu a ținut cu noi, la penalty-uri. Sper să facem un joc mult mai bun duminică, în campionat, cu Daco-Getica, și să câștigăm. Liga a 2-a e acum la un nivel mult mai ridicat și simțeam nevoia să joc iar într-un campionat cu fotbal de calitate. De asta am și venit aici. Sper să-mi revin, fiindcă vreau să joc iar în Liga 1. De ce nu, chiar cu Viitorul Pandurii. Mai am vreo vreo 15 meciuri ca să fac 200 de prezențe în Liga 1. E ca un obiectiv pentru mine, înainte de retragare”, a declarat Astafei.

Acesta a evoluat sezonul trecut în campionatul județean, de unde a promovat cu CSM Târgu Mureș, însă, la scurt timp, a trăit în vară o dezamăgire cruntă, după ce echipa din orașul său natal s-a desființat înainte să joace în eșalonul terț. Cauza: consilierii locali UDMR nu au aprobat bugetul pentru Liga 3.

„Chiar dacă era vorba de Liga 4, în urmă cu un an m-am dus cu speranțe la echipa din orașul natal, fiindcă era un proiect frumos acolo. Am vrut să ajut orașul Târgu Mureș, am reușit să promovăm, dar unii oameni de acolo nu și-au dorit acest lucru. Din păcate, politicul mai mult strică, decât ajută, și nu doar în fotbal. Nu cred că orașul Târgu Mureș va mai avea prea curând echipă”, a precizat Astafei.

În Liga 2, acesta a jucat pentru Viitorul Pandurii în meciurile cu CS Mioveni (0-1) și Pandurii Târgu Jiu (0-0), fără să se remarce.

Unirea Ungheni, Transil Târgu Mureș, FCM Târgu Mureș, Arieșul Turda, ASA Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, Oțelul, Petrolul, Adana Demirspor (Turcia), FC Botoșani, Selangor (Malaezia), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Gorica (Croația) și CSM Târgu Mureș sunt cluburile pentru care a evoluat în cariera sa Victoraș Astafei.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 29 Aug. 2019, 20:30 Cupa
Pe aceeași temă