Alexandru Pelici a explicat cum a reușit să o elimine pe Steaua din Cupă: „Este o sărbătoare, o mare realizare!” Ce le-a spus jucătorilor

Marius ANGHEL 15 Dec. 2016, 00:04 Cupa
Alexandru Pelici a explicat cum a reușit să o elimine pe Steaua din Cupă:

CS Mioveni a câștigat la loviturile de departajare (0-0 după 90 de minute, 1-1 după prelungiri, 5-4 la loviturile de departajare) meciul disputat pe teren propriu cu FC Steaua, în optimile de finală ale Cupei României. După 120 de minute scorul a fost 1-1. Alexandru Pelici a spus la final că a încercat să le dea jucătorilor cât de multă încredere s-a putut.

Mioveni a reușit să dea calcule peste cap și a eliminat-o pe Steaua din Cupa României. Jucătorii lui Alexandru Pelici au rezistat fără gol 90 de minute, au deschis scorul în prelungiri prin Andrei Nilă, au fost egalați de Vlad Achim, dar s-au impus la loviturile de departajare metri. Antrenorul lui CS Mioveni spune că este mândru de jucătorii săi și este bucuros să publicul a strigat pentru prima dată numele echipei.

„Am încercat să le dau jucătorilor cât de multă încredere am putut eu. Am avut un amical acum o lună, dar le-am zis că nu o să semene jocurile. Și așa a fost. Am avut și șansă, ne-am apărat bine. Le dedic victoria celor care au venit astăzi la stadion. Am auzit cum au strigat „Mioveni, Mioveni”, este pentru prima dată când am auzit așa ceva. Bravo jucătorilor, este meritul lor! Am exploatat toate șansele pe care le-am avut. Este o sărbătoare și o realizare mare. Să scoți Steaua din Cupă nu este chiar așa ușor. Le-am zis și jucătorilor, să elimini Steaua trebuie să joci aproape perfect. Au văzut și ei că nu sunt extratereștrii”, a declarat Alexandru Pelici la DolceSport.

CS Mioveni, FC Voluntari, ACS Poli Timișoara, CS U Craiova și CFR Cluj au obținut până acum calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

Dacia Unirea Brăila și CS Afumați, celelalte două echipe din Liga 2 prezente în Cupă și care au jucat până acum, au fost eliminate. Joi, Luceafărul Oradea întâlnește pe Astra.

Articol scris de Andrei PAL (Mediafax)

Marius ANGHEL 15 Dec. 2016, 00:04 Cupa
Pe aceeași temă