Alexa compară Pâncota cu Tărlungeniul: „Sunt echipe care-și vând scump pielea”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 19:20 Cupa
Alexa compară Pâncota cu Tărlungeniul:**

ACS Poli revine mâine la Pâncota după doi ani de la eliminarea suferită tot în Cupa României. Timișorenii vor aborda primul joc din competiția K.O. fără mai multe piese de bază. Tehnicianul Dan Alexa dorește să ofere șanse celor care nu au evoluat în primele două runde și totodată se gândește la deplasarea dificilă de la Râmnicu Vâlcea din weekend.

„Chirurgul” va opera multe modificări în echipa sa pentru duelul de la Pâncota de mâine. „Întâlnim o echipă care acasă e un adversar tare. O echipă foarte bine organizată, agresivă. E clar, noi ne dorim să ne calificăm. Vor fi cinci-șase modificări minimum în primul unsprezece, vor juca și cei care au evoluat mai puțin, vor avea o șansă importantă într-un joc oficial cu un adversar pe care-l vom întâlni în Liga a II-a, pentru ei e important să evolueze bine. Am încredere în ei”, a declarat Dan Alexa.

În urmă cu doi ani ACS Poli își începea existența cu un eșec usturător pe o arenă neprimitoare. Antrenorul timișorenilor spune că știe cam care sunt condițiile din orășelul arădean și în ciuda schimbărilor se așteaptă la un triumf. „Pâncota se leagă de orice, e o echipă foarte agresivă, le place lupta. Pun o presiune și din tribune. Sunt jucători care vor evolua mai puțin, motivație mai mare să demonstreze că eu am greșit că nu i-am băgat în primele două etape cred că nu e. Vreau neapărat să câștig la Pâncota. Mă aștept să se închidă. Am înțeles că și terenul e prost ca suprafață”, a mai spus Alexa.

„Chirurgul” i-a comparat pe arădeni cu ultimul adversar din campionat, Unirea Tărlungeni: „Pâncota se apropie foarte mult cu Tărlungeni, o echipă care se apără, joacă mult cu mingi lungi, încearcă să profite de fazele fixe, se bate pentru fiecare minge. Sunt echipe care-și vând scump pielea. Am înțeles că Pâncota are și un patron care pune mult suflet și își dorește mult să reușească, bravo lui. Vor fi motivați. Ne va aștepta un meci greu mâine și pentru că vine deplasarea la Vâlcea. Dar indiferent cine joacă mergem să câștigăm”.

ACS Poli nu se va putea baza în acest joc pe Todorov (răcit), Poparadu și Ovidiu Petre. Alexa va miza pe cuplul Cânu – Scutaru, dar va dori să-l menajeze pe primul. „Avem probleme aici”, a precizat antrenorul timișorenilor, care se gândește dacă să-l folosească sau nu pe Bocșan.

În schimb, „Chirurgul” a anunțat răspicat că Souleymane Keita va fi printre jucătorii ce vor fi folosiți sigur. O altă absență sigură va fi cea a lui Pedro Henrique, a cărui carte verde întârzie să apară. De partea cealaltă arădenii nu vor putea miza pe Adrian Rusu, accidentat. Atacul gazdelor de mâine ar putea fi format din foștii timișoreni Băd și Staicu.

Neagu: „Patronul lor e un împătimit al Cupei”

George Neagu a fost de asemenea eliminat de Pâncota din Cupă în 2012, când evolua pentru UTA. Noul fundaș stânga al lui ACS Poli se așteaptă însă ca echipa sa să se impună. „Cupa e unul dintre obiectivele noastre. Poli oriunde joacă merge să câștige, dar cred că va fi un meci greu pentru că Pâncota e incomodă mai ales pe teren propriu. Sper să câștigăm, să mergem mai departe și să aducem echipă de Liga I sau să avansăm cât mai mult în Cupa României…. Ei își doresc în fiecare an să meargă cât mai departe în Cupă. Patronul lor e un împătimit al competiției, și-a dorit să aducă echipe de Liga I la Pâncota”, a concluzionat Neagu.

Partida Șoimii Pâncota – ACS Poli se dispută mâine, de la ora 16.30, în faza a V-a a Cupei României.

Sursa: Sport9

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 19:20 Cupa
Pe aceeași temă