A fost Revelion în „Botău”!

Marius ANGHEL 28 Aug. 2013, 12:37 Cupa

Alții la rând! După ce a eliminat trei echipe din Liga a treia, Aurul Brad a dovedit-o aseară și pe Minerul Motru grupare din eșalonul secund și s-a calificat în Turul 5 al Cupei României
 
Mai valoroasă cu două clase Minerul Motru și-a pus amprenta asupra jocului de aseară din Botău doar în prima repriză. Oltenii au dictat ritmul jocului însă au creat pericol în careul moțiilor doar de două ori în același minut. La post „Pișta” Robciuc a respins salvator baloanele șutate pe rând de Ștefan și Răduca (29). În replică Lupea l-a întins și el pe Trică (40) fază după care ambele echipe au intrat la vestiare la fel cu au ieșit: egale.

Calificare din fază fixă

Repriza secundă rolurile s-au inversat. Bradul a marcat și apoi a apărat cu strășnicie tabela electronică de marcaj care a rămas blocată la 1-0 și după epuizarea minutelor de prelungire. În lipsa golgheterului Vurdea pe care o accidentare la ținut în afara lotului rolul de marcator a fost preluat de veteranul din defensivă Radu Filipaș. Stoperul de 39 de ani a urcat în careul advers cât să trimită cu capul în plasa porți lui Trică mingea centrată de la colț de nou intratul Ciocan (52). Deschiderea scorului a aruncat tribunele în aer. Fanii au aprins torțe galben-negre și au detonat petardele.

Finalul jocului i-a găsit din nou pe elevii lui Alin Gomoi suiți pe garduri unde au sărbătorit împreună cu suporterii calificarea în Turul 5 al Cupei României. Mai apoi fiesta s-a mutat în centrul Bradului și în localurile din împrejurimi unde jucătorii și suporterii au savurat victoria până spre dimineață.

Aurul Brad face senzație în Cupă

Dacă se mai îndoia cineva acum după victoria în fața Minerului Motru (0-1), Aurul Brad este echipa revelație a Cupei României ediția 2013-2014. Din postura de out-sidera în precedentele 3 Tururi ale Cupei, Aurul Brad, echipă antrenată de Alin Gomoi a eliminat din competiție grupările din Liga a III-a: Vulturii Lugoj (scor 3-1), FC Hunedoara (2-0) si FC Caransebeș (2-1 după prelungiri).

Doar încă 4 echipe de „județ” au acces în Turul 5: Ripensia Timișoara (Timiș), FC Hidișelul de Sus (Bihor), Avântul Bârsana (Maramureș) și Petrolistul Boldești (PH), însă doar oșenii s-a calificat pe teren.

Turul 5 al Cupei României, la care vor participa cele 19 echipe calificate din Turul 4 și celelalte 9 echipe (restul echipelor din Liga a II-a), este programată să aibă loc marți/miercuri, 10/11 septembrie 2013, ora 16:30.

Aurul Brad     1 (0)
Robciuc – Lup, Bănărescu, R. Filipaș, Bisorca – Raț (74 Polvrea), Almășan, Leaha, Miclean (cpt;) – Rotariu (66 C. Mihăilă), C. Lupea (51 Ciocan).
Antrenor: Alin Gomoi.
 
Minerul Motru           0 (0)
P. Trică – V. Hanu, Nuieleanu, Inclănzan, C. Laurențiu – I. Stanciu, A. Ștefan (63 Stoeneac), Chirea (70 Stănescu), Răduca – Buciuman (53 Cernica), A. Soo (cpt;).
Antrenor: Ștefan Nanu.

A marcat: Radu Filipaș (52)
Arbitru: Nicolae Botaș (Timișoara). Asistenți: Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Bogdan Ghiorgioiu (Timișoara).
Stadion „Aurul”. Spectatori: 600.

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Glasul Hunedoarei și brad24.ro

Marius ANGHEL 28 Aug. 2013, 12:37 Cupa
Pe aceeași temă