Cu orgoliul rănit, ”U” Cluj vrea să dea lovitura în derby-ul cu Petrolul. Erik Lincar: ”Mizez pe determinarea, tăria de caracter a jucătorilor mei. Să vedem cine e mai puternic”. Discurs de lider adevărat al lui Denis Ispas

Andrei PASCU 03 Dec. 2021, 18:10 Liga 2
Cu orgoliul rănit, ”U” Cluj vrea să dea lovitura în derby-ul cu Petrolul. Erik Lincar: ”Mizez pe determinarea, tăria de caracter a jucătorilor mei. Să vedem cine e mai puternic”. Discurs de lider adevărat al lui Denis Ispas

Universitatea Cluj vrea să șteargă eșecul rușinos de runda trecută, cu Astra, de pe teren propriu. În etapa a 16-a are însă o partidă extrem de grea, infernală chiar, pe terenul liderului Ligii a 2-a, Petrolul!

Erik Lincar, la conferința de presă premergătoare duelului de la Ploiești, a făcut trimitere chiar la înfrângerea cu formația din Giurgiu. Antrenorul Universității Cluj nu a putut uita, deocamdată, ce s-a întâmplat contra unui adversar în fața căruia echipa sa pornea în mod evident cu prima șansă.

Erik Lincar, conferință sinceră înaintea partidei cu Petrolul: ”Va fi extraordinar pentru noi să câștigăm la Ploiești” 

Înfrângerea cu Astra l-a făcut pe Lincar să compare dezamăgirea cu cea pe care a trăit-o cu Turris Oltul, în 2020, atunci când, într-o partidă cu Rapid, echipa sa a primit gol în minutul 90+7, s-a terminat 1-1 și s-a ratat promovarea în Liga 1.

Acum, cu Petrolul, ”principalul” ardelenilor speră ca jucătorii săi să aibă o tresărire de orgoliu și să facă o așa-zisă surpriză, ținând cont de faptul că ploieștenii sunt extrem de buni pe teren propriu.

Ne așteaptă jocul cu echipa de pe locul 1, o echipă care a pierdut doar două meciuri. Cred că va fi foarte determinată și motivată, mai ales că în ultima etapă a pierdut cu Hermannstadt. Noi am pierdut cu Astra, un joc care pentru mine e la fel de dezamăgitor ca și cel în urma căruia am ratat promovarea în Liga 1. Pot să îl pun la o scară asemănătoare, dar din păcate când nu ești serios fotbalul te pedepsește.

Cum am tot anunțat și i-am avertizat pe jucătorii mei, importanța jocului și valoarea echipei pe care o vom întâlni sunt mari, e o echipă agresivă și motivată. Vreau acum să ne gândim la următoarea etapă, foarte importantă. Mizez pe determinarea, tăria de caracter a jucătorilor mei, dar și pe orgoliul lor. Întâlnim echipa de pe primul loc și chiar va fi interesant să vedem cine e mai puternică în acest joc direct.

Va fi extraordinar pentru noi să câștigăm la Ploiești, mai ales că s-ar diminua și diferența de puncte. Mergem cu acest gând, nu ne gândim că sunt o echipă de nebătut, dar va trebui să facem mult mai multe decât am făcut în jocul cu Astra”, a declarat Lincar la conferința de presă.

Plusurile Petrolului de care se teme Erik Lincar: mijlocul și atacul 

În ce privește, concret, plusurile Petrolului care îi dau de gândit lui Erik Lincar, el a remarcat mijlocul terenului, dar și atacanții. Sory Ibrahim Diarra și Senad Jarovic i-au atras atenția lui Lincar, care e sigur că fundașii lui vor avea mult de muncă.

Petrolul e o echipă solidă, cu jucători, în special în zona mediană, cu foarte mare experiență chiar și de nivelul Ligii 1. Are jucători buni și în atac, precum Diarra, Jarovic, atacanții care au și marcat în dese rânduri.

Petrolul e o echipă care utilizează la maxim fiecare fază fixă, reușește să marcheze și va trebui să fim foarte atenți”, a mai precizat Lincar.

Denis Ispas, discurs apăsat la rândul său: ”Cât timp vom înțelege că fotbalul la Liga 2 e 98 la sută muncă, atunci vom avea reușite. Până atunci, vom fi o săptămână așa, o săptămână așa” 

Denis Ispas, unul dintre liderii din teren ai lui Erik Lincar, un jucător care spune de multe ori lucrurilor pe nume, a transmis un mesaj public, în care a evidențiat modul în care el și colegii lui au tratat confruntarea cu Astra.

În plus, a remarcat și ce îi trebuie Universității Cluj pentru a învinge pe ”Ilie Oană”: mentalitatea unei echipe.

Un meci foarte dificil care va depinde de noi. Părerea mea e că suntem un grup bun, dar trebuie să arătăm asta pe teren. Cât vom fi conectați și vom juca precum o echipă, vom avea rezultate. Cât timp vom juca individual, fotbalul ne va pedepsi indiferent de cine joacă și cine nu joacă.

Au venit dușurile acestea reci în momente în care nu trebuiau să vină. Și cu Șelimbăr, dacă îmi aduc aminte, aveam un culoar foarte bun cu acea victorie, și acum, să ne menținem distanța de puncte față de cei de la Hermannstadt, dar meciurile de genul te definesc ca echipă, îți arată la ce nivel ești.

Pe noi ne interesează să luăm puncte și le putem lua cum le-am luat până acum, prin dăruire, prin atitudine. Nu suntem tehnici prea mult, dar suntem muncitori. Cât timp vom înțelege că fotbalul la Liga 2 e 98 la sută muncă, atunci vom avea reușite. Până atunci, vom fi o săptămână așa, o săptămână așa”, a punctat Ispas.

Ultimul meci direct, câștigat de Petrolul 

Partida dintre Petrolul și ”U” Cluj are loc marți, de la ora 17:00, în format live-text pe Liga2.ro și este ultima a rundei a 16-a. Ploieștenii au 39 de puncte și sunt pe primul loc, în timp ce ”U” Cluj e, înaintea debutului etapei, pe 3, cu 33 de puncte.

Ultimul meci direct dintre cele două s-a disputat în martie, la Cluj, iar Petrolul a câștigat cu 2-1.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și Universitatea Cluj

Video: Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-are-lotul-decimat-pentru-meciul-cu-astra-ce-spune-nicolae-croitoru-inainte-de-jocul-din-zi-de-centenar-19212885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-pledoarie-pentru-fotbalul-pragmatic-inaintea-ultimului-joc-al-iasiului-in-acest-an-pe-terenul-minat-de-la-avrig-putem-castiga-si-fara-posesie-e-ultima-noastra-sansa-de-a-ne-19212877

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daca-nici-acum-atunci-cand-fc-brasov-are-meci-de-totul-sau-nimic-cu-pustii-de-la-unirea-constanta-calin-moldovan-estetic-neestetic-trebuie-sa-obtinem-victoria-leo-strizu-19212863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-discurs-atipic-al-lui-cristian-pustai-inaintea-meciului-cu-steaua-parcursul-de-pana-acum-i-a-intrecut-asteptarile-pentru-o-echipa-construita-in-vara-cred-ca-e-fantastic-anali-19212860

 

Andrei PASCU 03 Dec. 2021, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă