CSM Slatina iese pe ușa din spate și în acest sezon al Cupei României. Norocul echipei lui Daniel Oprescu n-a fost și pe terenul de joc. Val de mesaje dure și ironice la adresa oltenilor după eliminarea de la Borcea

Marius ANGHEL 29 Aug. 2024, 13:44 Liga 2
CSM Slatina iese pe ușa din spate și în acest sezon al Cupei României. Norocul echipei lui Daniel Oprescu n-a fost și pe terenul de joc. Val de mesaje dure și ironice la adresa oltenilor după eliminarea de la Borcea

CSM Slatina este una dintre surprizele negative ale Play-off-ului Cupei României, ediția 2024-2025.

Echipa de Liga 2 din județul Olt a avut culoar favorabil pentru o calificare în premieră în grupele competiției KO, unde ar fi întâlnit cel puțin două formații din prima ligă, însă s-a împiedicat pe terenul unei componente a Ligii 3, o echipă care reprezintă o comună din județul Călărași, fără o istorie fotbalistică în spate.

Jucătorii lui Daniel Oprescu au egalat în două rânduri Agricola Borcea, o dată pe durata celor 90 de minute și altă dată în prelungiri, iar la loviturile de departajare mai multă stăpânire de sine au avut jucătorii lui Marius Bratu. A fost 1-1 după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute și 4-3 la lovituri de departajare pentru călărășeni.

Anunțul clubului privind eșecul din Cupă i-a atras o mulțime de mesaje de nemulțumire din partea suporterilor săi.

Norocul s-a fost de partea Slatinei și pe terenul de joc, la Borcea

CSM Slatina a avut noroc la tragerea la sorți a meciurilor din Play-off-ul Cupei României, după ce în turul precedent FRF i-a pus ca adversar, pe criteriu geografic, o echipă din același județ Olt, o performeră până în acel moment, dar, totuși, o nou-promovată din Liga 5 în Liga 4, ACS Lupii Profa, de care a trecut cu 6-1 în deplasare.

Victimele ar spune că nici Agricola Borcea nu a fost un adversar facil, că nu au avut o tragere norocoasă, dar dacă nici în fața unui oponent mai slab din orice perspectivă l-ai lua nu ești favorit, atunci te poți numi neasumat și vei rămâne veșnic mediocru, iar criticile care vin acum asupra ta sunt provocate chiar de tine.

Daniel Oprescu a început meciul de la Borcea cu jucători care au evoluat puțin sau deloc în primele patru etape ale campionatului. Dintre titulari, doar Burnea a început un meci în primul 11 în Liga 2 în acest sezon și atunci a și fost eliminat.

De partea cealaltă, Agricola Borcea, o echipă care încă nu a început sezon de Liga 3 și care a avut meciuri oficiale doar în Cupa României, contra unor adversari cel mult de valoarea sa, i-a avut pe teren pe Victor Rîmniceanu (34 ani), portar campion cu Viitorul Constanța în 2017, mijlocașii Daniel Novac (36 ani) și Sebastian Ghinga (37 ani), cu experiențe la mai multe echipe din prima ligă, toți trecuți, după cum se poate observa, bine de 30 de ani.

Slatina a egalat de două ori, însă la loviturile de departajare s-au impus ”agricultorii”

Pe teren, golurile, ceea ce contează în primul rând la fotbal, au venit de fiecare dată mai întâi din partea Agricolei. Victor Militaru (45+2) a deschis scorul în prelungirile primei reprize, însă Slatina a reușit să egaleze în partea secundă prin fundașul David Savu. Nu s-a mai înscris, iar meciul a intrat în prelungiri, unde același Victor Militaru a marcat pentru călărășeni în minutul 105. Oltenii au egalat încă o dată, prin Cătălin Țîră, în minutul 111.

La loviturile de departajare, primii au ratat cei de la Agricola, Slatina a trecut în avantaj, însă ratările consecutive ale lui Ionuț Mitran și Silvian Matei i-au adus pe călărășeni în situația de a decide soarta calificatei la ultima lovitură din seria de cinci, însă presiunea a fost prea mare și au ratat. La a șasea serie, Cătălin Țîră a ratat, Agricola a marcat, astfel că formația din Liga 3 s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare și a obținut ea calificarea în premieră în grupele Cupei.

Reacții dure sau ironice la adresa CSM Slatina după eliminarea din Cupă

În contextul în care CSM Slatina nu are drept de promovare în prima ligă, iar menținerea sa în Liga 2 nu pare a fi o problemă nici în acest sezon, faptul că echipa nu a tratat cât se poate de serios acest meci cu Agricola Borcea, pentru a se califica în grupele Cupei României, unde ar fi întâlnit cel mai probabil și doi adversari din prima ligă, care urmau să joace pe stadionul din Slatina, în posibil ultimul an de existență al stadionului 1 Mai, a atras o mulțime de mesaje de nemulțumire din partea suporterilor.

”Echipa noastră este eliminată din Cupa României la lovituri de la unsprezece metri. După 120 de minute de joc, meciul s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, iar după executarea loviturilor de departajare partida s-a terminat cu scorul 6-5”, a fost mesajul final al CSM Slatina după jocul de la Borcea.

Daniel Oprescu, antrenorul echipei, nu a avut, de această dată, o reacție oficială despre meci.

La mesajul clubului, pus pe pagina sa de Facebook, au curs comentarii dure sau ironice la adresa echipei, iar pe unele dintre ele vi le arătăm aici:

”S-au făcut de râs. Lupii Profa îi „calcă” în picioare pe cei de la Borcea sau cum le zice. Cupa era singura competiție în care aveau acces până în final, campionatul este o pierdere de timp și de bani. La promovare nu avem acces iar la retrogradare nu avem loc de alții. Deja se cunoscut după primele etape”, a scris Florin Brutaru.

”Vă cam doare undeva de noi! Cine a ales primul 11? Ieșiți public și spuneți ce s-a înttâmplat”, a comentat Dănuț Alexandru Lascu.

”Capul sus băieții! Astfel de lucruri sau întâmplat și se întâmplă la case mult mai mari și nu trebuie să facem o tragedie din asta! La următorul meci câștigat suporterul de rezultat iși va schimba opinia! Mult succes pe mai departe!”, a scris Dan Vărzaru unul dintre puținele messaje pozitive la adresa echipei.

”V-ați bătut joc de bucuria unor oameni de a vedea câteva echipe de liga 1 la Slatina. Rămân la aceeași părere ca acest club a fost înființat doar pentru a se spăla bani și atât. Nu s-a vrut niciodată performanță în acest oraș!”, e de părere George Rădulescu.

”La Slatina nu contează Cupa României niciodată, nu? De ce să primim și noi vizita unor echipe puternice de prima liga… An de an așa s-a întâmplat mereu! O mentalitate de liga a 5 a!”, a transmis Adrian Florescu.

”An de an aceiasi ,,performanta”, orasul e privat de vizita unor formatii de prim esalon, publicul slatinean merita mai mult, rusine! 2023 Ocna Mures, 2024 Agricola Borcea, 2025 Recolta Stoicanesti?”, a scris Marius Constantin.

”Ăsta era un meci care conta. Cele din campionat sunt meciuri amicale atâta timp cât nu aveți drept de promovare”, crede Alin Gheorghe Dicu.

”Bine că am scăpat și anul ăsta de Cupă! Nu înțeleg strategia clubului, o calificare ar fi adus meciuri cu echipe de liga 1, din care ai numai de câștigat. Trebuia băgată prima echipă. De asemenea, continuă să vină juniori împrumutați de prin țară, unii fără să joace deloc, stau un an și pleacă. De ce nu li se dau șanse și celor de la grupele clubului? Și, apropo de juniori, avem trei terenuri de iarbă, chiar nu pot să joace și ei pe unul din ele?”, a scris Florin Radu.

”Când nu ai dreptul să promovezi, normal te axezi pe cupă. Dar să nu uităm ca au drept să retrogradeze. Cât despre lotul ales, normal că le dai dreptul la joc și celor ce îi folosești mai puțin în campionat”, a scris Ion Ion.

”Băi, fraților, dar câtă dramă pentru un meci de Cupa! Haideți să găsim sponsori, să promovăm, și atunci aducem echipe de Liga 1 la Slatina.
Nu mai fiți atât de dramatici!”, e de părere Ion Nistor.

”Pai dacă jucăm cu juniori și nu băgăm echipa de bază, nu ai cum să bați. Eu zic ca acest Oprescu să fie demis și sper ca primarul nostru să ia o măsură, pentru că ei se complac doar să rămână în liga 2”, crede Marian Neacșu.

Istoria eliminărilor rușinoase se repetă a Slatina

Astfel, CSM Slatina părășește Cupa României, în ediția 2024-2025, după un al doilea meci. După 6-1 cu Lupii Profa, echipă nou-promovată în Liga 4 Olt, trupa lui Daniel Oprescu a cedat în Play-off în fața Agricolei Borcea, din Liga 3.

Nu este prima dată când echipa antrenată de Daniel Oprescu părăsește devreme competiția KO, iar tratarea jocurilor în acest fel, ca acum, cu jucătorii care au evoluat mai puțin, s-a întâmplat și în trecut. În aceleași condiții, în care CSM Slatina poate trata Cupa României cât se poate de serior, pentru a fi cunoscută la nivel național, fiindcă din Liga 2 nu poate urca mai sus, ținând cont că aparține de un club de drept public și nu poate promova.

În sezonul trecut, 2023-2024, CSM Slatina a ieșit din Cupă din primul meci, în Turul 3, după 0-1 în deplasare la CSM Alexandria, o nou-promovată în Liga 2.

Acum două sezoane, 2022-2023, trupa lui Daniel Oprescu ieșea din competiție tot în Play-off, ca acum, și tot în fața unul adversar facil, contra căruia a jucat cu rezervele. După 3-1 în Turul 3 cu Petrolul Potcoava (Liga 3), a cedat apoi în Play-off în fața celor de la CS Ocna Mureș (scor 0-3, Liga 3).

Și am enumerat doar sezoanele în care Cupa României a trecut la noul format, cu grupe, în care poți avea noroc de adversari facili în tururi pentru a urca în grupe, cum Slatina a și avut, prin întâlnirea în Play-off a echipelor din Liga 3 CS Ocna Mureș și Agricola Borcea, fiindcă, altfel, putea pica chiar contra unor adversari din prima ligă.

CSM Slatina, de lăudat pentru că încearcă să-și informeze suporterii și să le ofere meciuri transmise în direct!

Altfel, CSM Slatina merită toată aprecierea pentru faptul că își informează, prin intermediul rețelelor sociale, suporterii înainte, în timpul și după jocurile pe care le dispută, indiferent de rezultatele obținute.

Oltenii au intenționat să transmită în direct meciul de la Borcea, așa cum o fac și în campionat cu orice ocazie în care joacă și nu sunt televizați, fie că evoluează acasă sau în deplasare.

De această dată însă, Slatina s-a lovit de refuz din partea Agricolei Borcea. Inexplicabil, călărășenii au interzic clubului din Olt să transmită partida, demonstrând ce mentalitate are și ce club mic este.

”De la ora 17.30, echipa noastră va evolua contra formaţiei Agricola Borcea, partidă din play-off-ul Cupei României. Meciul nu va fi transmis pe canalul de YouTube, deoarece gazdele nu şi-au dat acordul pentru transmisie”, a transmis CSM Slatina către suporterii săi.

În schimb, Agricola Borcea continuă să activeze în anonimat, să se ascundă de suporterii săi și în acest început de nou sezon.

AGRICOLA BORCEA – CSM SLATINA 1-1, 2-2, 4-3 la lovituri de departajare

Victor Militaru 45+2′, 105′ / David Savu 54′, Cătălin Țîră 111′

Au marcat la loviturile de departajare: … / Ionuț Năstăsie, Cătălin Golofca, Atanas Trică.
Au ratat la loviturile de departajare: … / Ionuț Mitran, Silvian Matei, Cătălin Țîră.

Agricola Borcea: Rîmniceanu – Mih. Petre, Ghinga (cpt.), Al. Iordănescu, Fl. Bălan, Rz. Dumitru, Ciochină, Novac (D. Cîrjan 110′), Epure (Grigorescu 119′), Al. Burlacu, Vic. Militaru
Rezerve neutilizate: Groza – Figură, Asan, Fl. Roșu, Becheru
Antrenor: Marius Bratu

CSM Slatina: Micu – A. Stan (Golofca 54′), Burnea, Dav. Savu, Riza (C-tin. Radu 80′), D. Toma (Sil. Matei 54′), Em. Pacionel (Țîră 80′), M. Cristea (Andr. Luțu 99′), Năstăsie (cpt.), D. Dragu (I. Mitran 80′), Trică
Rezerve neutilizate: Velcu – Gherghe, Leață
Antrenor: Daniel Oprescu

Stadion: Comunal (Borcea – Călăraşi). Arbitru: Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Viorel Dobre (Bucureşti). Rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov). Observator arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat joc: Adrian Peiu (Urziceni).

Foto: CSM Slatina

Marius ANGHEL 29 Aug. 2024, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă