CSM Reșița a disputat un amical înaintea ultimului meci oficial din acest sezon. Reacția lui Flavius Stoican după jocul cu Voinței Lupac

Andrei PASCU 02 May. 2024, 15:22 Liga 2

CSM Reșița a programat un meci amical la începutul acestei săptămâni, chiar dacă este angrenată în continuare în play-out-ul Ligii 2. Trupa din Valea Domanului a întâlnit marți, 30 aprilie, formația din Liga 3 Voința Lupac, locul 3 în play-out-ul Seriei 7.

Întâlnirea, care a avut loc chiar pe terenul central al formației din Reșița, s-a terminat la egalitate, cu goluri, scor 1-1. A fost o oportunitate pentru Flavius Stoican să vadă la treabă jucătorii care au evoluat mai puțin în acest sezon de Liga 2.

CSM Reșița, test cu Voința Lupac încheiat la egalitate

Voința Lupac a condus la pauză, iar CSM Reșița a marcat în partea a doua și a bifat o remiză cu divizionara a treia. Trupa din Valea Domanului a punctat în minutul 60, prin Alexandru Negru, care a marcat spectaculos din afara careului, de la aproximativ 18 metri, cu un șut din prima, aproape de vinclul porții Voinței Lupac.

Printre jucătorii pe care a mizat Flavius Stoican în amical s-au numărat Vlad Chera, Alexandru Sabău, Erico da Silva, Bogdan Szijj sau Alexandru Negru. Antrenorul contat și pe tineri de la academie pe parcursul jocului, în speranța că va putea găsi variante pentru stagiunea următoare de Liga 2.

Flavius Stoican a văzut la treabă tinerii Reșiței

CSM Reșița își propune, pentru sezonul 2024/2025, calificarea în play-off-ul întrecerii din divizia a doua.

Am folosit fotbaliști care au evoluat mai puține minute, mă refer aici la Chera, Sabău, Erico, Szijj sau Negru. Sunt jucători în care eu îmi pun speranțe și au nevoie de ritm de joc, chiar dacă acum au jucat un meci amical.

Am folosit și jucători tineri din academie, am avut în teren fotbaliști născuți în 2007 și 2005. Am vrut să-i văd la lucru și să fac o comparație între ceea ce avem deja și unde ar mai trebui să îmbunătățim. Cam acesta a fost scopul amicalului cu Voința Lupac și mă bucur că nu s-a accidentat nimeni.

Ritmul echipei a fost unul destul de bun. În ceea ce privește meciul de la Alexandria, ne dorim să avem o evoluție bună și să fim constanți. Ne dorim să ne întoarcem victorioși, dar nu va fi ușor dacă noi nu vom trata jocul serios. Trebuie să avem încredere, dorință și determinare.

Am în gând să folosesc și juniori, dar vom vedea acest lucru în funcție de scor. Sper că voi avea posibilitatea să mai debutez în Liga 2 un alt junior!”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița încheie sezonul cu CSM Alexandria

CSM Reșița are 37 de puncte și este pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului, din care mai fac parte ACSM Ceahlăul (locul 2, 34 de puncte), Metaloglobus (locul 3, 33 de puncte), Campionii FC Argeş (locul 4, 30 de puncte),  CSC Dumbrăviţa (locul 5, 26 de puncte), Unirea Dej (locul 6, 23 de puncte) și CSM Alexandria (locul 7, 13 puncte).

Va întâlni, în runda a 6-a, echipa din Alexandria. Partida va avea loc în deplasare pentru ea, vineri, de la ora 11:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Voința Lupac, locul 3 în play-out-ul Seriei 7 din Liga 3

De partea cealaltă, Voința Lupac este pe locul 3 în play-out-ul Seriei 7 din Liga 3, cu 26 de puncte. În grupa pentru evitarea retrogradării, în cinci meciuri, a înregistrat o victorie, două egaluri și două eșecuri. Este la nouă puncte de locul 2, Gilortul Târgu Cărbunești, și la 14 de locul 1, Universitatea Craiova 2.

Am răspuns cerinței celor de la CSM Reșița și am jucat acest amical. Am fost onorați că ne-au invitat, iar scopul meciului a fost să vedem la ce nivel suntem. Am dat șanse și celor care n-au jucat, care n-au avut minute.

 Cred că suntem la un nivel bun, chiar dacă am avut o perioadă de decădere. Urmează jocul de la Jiul Petroșani și sper să câștigăm, deoarece această echipă nu ne-a fost niciodată superioară”, a spus și Mircea Manu, antrenorul Voinței Lupac.

Foto: CSM Reșița

Andrei PASCU 02 May. 2024, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă