CSM Reșița nu le mai plătește salariile jucătorilor depistați pozitiv cu COVID-19! Cristian Bobar: ”Nu e normal să crească numărul cazurilor la noi în club”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 17:05 Liga 2
CSM Reșița nu le mai plătește salariile jucătorilor depistați pozitiv cu COVID-19! Cristian Bobar: ”Nu e normal să crească numărul cazurilor la noi în club”

Rușinea suferită de CSM Reșița în weekendul trecut, înfrângerea de pe teren propriu cu ultima clasată din Liga 2, 1-2 cu Pandurii, l-a determinat pe antrenorul principal Alexandru Pelici să-și prezinte demisia. Momentan, conducerea a decis numirea antrenorului secund al primei echipei și șefului Centrului de Copii și Juniori al clubului, Călin Cheregi, drept interimar, însă s-au luat decizii și în privința jucătorilor, în situația în care apar noi cazuri de COVID-19 în lot.

La Reșița, cine e depistat cu COVID-19 nu mai primește salariul în perioada în care devine indisponibil

După ce la începutul lunii octombrie a avut cazuri de COVID-19 printre jucători și membri staffului tehnic, CSM Reșița continuă și acum, spre finalul lunii, să aibă jucători indisponibili din cauza noului coronavirus. La meciul cu Pandurii, Pelici nu s-a putut baza, de exemplu, pe Luis Spînu (portar), Alin Dudea, Ionuț Ilie (ambii fundași), Deivydas Matulevicius (foto, în text) și Lucian Costache (ambii atacanți), fiindcă au ieșit pozitivi cu SARS-CoV-2.

Președintele Cristian Bobar a anunțat în această săptămână că le-a comunicat jucătorilor că dacă vor mai fi depistați pozitivi și nu se vor putea antrenat și ajuta echipa, atunci clubul nu le va mai plăti salariile în perioada în care se vor afla în carantină. Două săptămâni trebuie să rămână în izolare o persoană care e despitată pozitiv și este asimptomatică.

”Vor fi din nou testări. Sperăm să ne reveni. Chiar am avut o discuție foarte serioasă, ieri, cu jucătorii și le-am spus că pe perioada în care vor fi depistați pozitivi şi vor lipsi de la antrenamente, clubul nu le va mai plăti salariile, pentru că trebuie să ne protejăm, şi nu e normal ca de la o săptămână la alta să crească numărul cazurilor la noi în club”, a transmis Bobar la Radio Reșița.

Nu mai pleacă niciun jucător până la iarnă. Bobar: ”Trebuie să avem încredere în acest lot. Chiar nu pot să cred că au uitat fotbalul la Reşiţa”

Dacă după precedentul joc disputat acasă de echipa din Valea Domanului și pierdut cu Unirea Slobozia, cu 0-3, CSM Reșița îi dădea afară pe mijlocașul Daniel Vădrariu (30 de ani) și atacantul Daniel Ene (29 de ani), fără niciun fel de explicație publică pentru suporteri, acum, președintele Cristian Bobar spune că nu va mai luat decizii de acest gen până când se încheie prima parte a sezonului. Putem trage concluzia că Vădrariu și Ene erau marea problemă la Reșița.

”Nu se pune problema, până în iarnă, să ne mai despărţim de alţi jucători. Trebuie să avem încredere în acest lot, pentru că o parte sunt jucători cu care am promovat în Liga a 2-a, iar o parte sunt jucători care au sute de meciuri de Liga 1 și chiar nu pot să cred că au uitat fotbalul la Reşiţa.

Într-adevăr, în vestiar este acum o atmosferă mai apăsătoare. Au fost mulţi jucători care după meciul cu Pandurii au vrut să plece acasă, pentru că erau foarte supăraţi, dar n-au mai plecat. Sunt conştienţi de situaţia în care ne aflăm, şi sunt sigur că ne vom redresa.

În momentul de faţă, ca preşedinte al clubului, trebuie să găsesc soluţii cât mai repede, pe cele mai bune și pe care trebuie să le prezint domnului primar, nu să mersă să stau la ușa lui și să mă plâng. Atâta timp cât conduc acest club, trebuie să găsesc soluţiile şi să le aduc în faţa dânsului”, a mai spus Cristian Bobar.

CSM Reșița ocupă locul 14 din 21 în Liga 2 după șapte meciuri jucate în opt etape, cu 8 puncte, din Cupa României a fost eliminată de ”FC U” Craiova, iar în runda a 9-a joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Miruna Maria Mihancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-si-a-numit-interimar-dupa-demisia-lui-alexandru-pelici-cristian-bobar-zilele-urmatoare-alegem-un-antrenor-sunt-multe-propuneri-trebuie-sa-gasesc-solutii-si-sa-le-prezint-primar-19153251

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-partida-zilei-are-loc-la-constanta-de-la-ora-1200-liderul-sta-in-aceasta-runda-19152820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-ramas-fara-antrenor-alexandru-pelici-si-a-dat-demisia-dupa-esecul-cu-pandurii-ceva-trebuie-sa-se-schimbe-si-o-sa-se-schimbe-incepand-cu-plecarea-mea-19152906

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă