CSM Reșița a terminat pe plus anul. Final de 2023 mulțumitor pentru nou-promovata în Liga 2. Concluziile lui Cristian Bobar

Andrei PASCU 08 Dec. 2023, 16:33 Liga 2
CSM Reșița a terminat pe plus anul. Final de 2023 mulțumitor pentru nou-promovata în Liga 2. Concluziile lui Cristian Bobar

CSM Reșița a reușit, în mare măsură, să își îndeplinească obiectivul trasat pentru ultimele meciuri ale anului, în Liga 2. Nu a pierdut și a strâns 10 puncte. După ce a blocat salariile, conducerea a reușit să îi mobilizeze, astfel, pe elevii lui Flavius Stoican, care au înregistrat trei victorii la rând și un egal.

CSM Reșița a trecut de Metaloglobus (scor 5-0), Unirea Dej (scor 3-1) și CSM Alexandria (scor 3-1) și a remizat cu CS Comunal Șelimbăr (scor 2-2). Trupa din Valea Domanului termină anul pe locul 12, cu 20 de puncte.

CSM Reșița, concluziile finalului de an

Președintele Cristian Bobar a tras concluziile anului și a declarat că a fost o primă parte de sezon de Liga 2 cu plusuri și minusuri, la prima stagiune de după revenirea în Liga 2 a CSM Reșița.

Aspectele care au displăcut au fost cele referitoare la prima parte a campionatului, a modului în care a arătat echipa, atât din perspectiva rezultatelor, cât și din perspectiva jocului prestat. Ca o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat în primele runde, Bobar a afirmat că a contat și faptul că reșițenii au mizat pe jucătorii alături de care au promovat din Liga 3.

Cristian Bobar, plusurile și minusurile echipei CSM Reșița

La capitolul plusuri, Cristian Bobar a remarcat, în mare măsură, numirea lui Flavius Stoican, pe care îl consideră principalul artizan în evoluțiile echipei din ultima parte, din ultimele runde din 2023.

Minusurile, clar, au fost rezultatele mai puțin bune de la început. Nu vreau să caut scuze, dar lumea trebuie să înţeleagă că noi am promovat târziu. În perioada când se jucau barajele,  divizia B începea deja pregătirea. Trebuia să le dăm o șansă și jucătorilor cu care am promovat și atunci ne trebuiau aceste șase luni ca să vedem exact cine se adaptează şi cine nu se adaptează.

Nu a fost ușor nici să facem transferuri, prețurile sunt foarte mari în Liga a 2-a, salariile la jucători chiar sunt foarte mari, astfel că nu este simplu să aduci jucătorii pe care îi doreşti. Sunt câteva echipe, șase-opt echipe care clar au buget mult mai mare ca noi, iar jucătorii preferă să meargă acolo.

Acestea cred că au fost minusurile, în primul rând faptul că am avut un lot foarte mare și trebuia să mai scădem un pic din numărul de jucători.

La capitolul plusuri, cred că cel mai mare plus a fost aducerea lui Flavius Stoican, un antrenor cu care eu am lucrat și la Dinamo București, știu exact ce lucrează, cum lucrează. Ne-a fost ușor să lucrăm împreună, pentru că ne cunoșteam de ani de zile și am avut încredere foarte mare în el.

Dacă ar fi să mai alegem o dată antrenorul, tot pe el l-aş alege. Cred eu că a avut nevoie de puțin timp ca să facă jucătorii să priceapă exact ce vrea. Plusuri foarte mari mai sunt acești juniori ai noștri de la centrul de copii și cred am făcut un lucru foarte bun impunând antrenorilor de la echipa mare să nu mai aducem jucători din alte părți, juniori împrumutați pe șase luni sau pe un an.

Antrenorul să-și aleagă din curtea noastră juniorii respectivi. Şi cred eu că Negru, Rimovecz, Gomboş sunt jucători care au arătat că ne putem baza pe ei în Liga a 2-a. De asemenea, mai vin din spate jucători de 15-16 ani ani, precum Ianis Doană sau Burlacu, care fac deja antrenamente cu lotul mare și probabil vor și merge în cantonament cu noi”, a spus Cristian Bobar, citat de Radio Reșița.

 

Cristian Bobar a mulțumit Consiliului Local Reșița pentru implicarea la CSM Reșița

Bobar a mulțumit Consiliului Local Reșița, care asigură o parte importantă din bugetul pe care CSM Reșița mizează. Președintele a afirmat că sprijinul autorităților locale are rolul lui în rezultatele din ultimele runde din 2023.

Nu în ultimul rând, aș vrea să-i mulțumesc domnului primar Ioan Popa și consilierilor locali pentru toată susținerea acordată clubului CSM Reşiţa. Fac un efort foarte mare, după cum ştiţi, clubul are mai multe secții și se investesc bani mulţi. De asemenea, mulţumesc sponsorilor mai mici sau mai mari care au fost și anul acesta alături de noi.

Este clar că fără susținerea Primăriei și a Consiliului Local, în momentul de față nici nu am discuta de fotbal în Liga a 2-a, nu s-ar găsi nimeni să susțină această echipă și, bineînțeles, și celelalte secții. Încă o dată le mulțumesc și sper să ne susțină și în viitor la fel cum au făcut-o până acum”, a mai spus Bobar.

CSM Reșița termină anul pe locul 12 în Liga 2

CSM Reșița a ajuns la 20 puncte în clasamentul Ligii 2 și este pe locul 12. Este la egalitate cu locul 13, CSM Slatina, și la un punct de locul 11, Chindia Târgoviște.

În runda a 15-a din Liga 2, bănățenii au avut meci pe teren străin, cu CSC Șelimbăr cu care au remizat, scor 2-2. În runda a 16-a, prima din 2024, CSM Reșița va întâlni, pe teren propriu, Steaua.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-s-a-despartit-de-patru-jucatori-19295821

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-si-a-stabilit-si-anuntat-programul-precompetitional-19295818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/turneu-in-memoria-fostului-fotbalist-marian-mauta19295813-19295813

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-sferturile-de-finala-ale-cupei-romaniei-19295809

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-sferturile-de-finala-ale-cupei-romaniei-19295809

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactii-dupa-progresul-pecica-corvinul-hunedoara-0-6-in-cupa-19295792

Andrei PASCU 08 Dec. 2023, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă