CSM Reșița a reprogramat reluarea antrenamentelor. Alexandru Pelici: ”Am considerat că mai e nevoie de ceva timp, pentru a pune totul la punct”. Noua dată luată în calcul de antrenor

Răzvan STÎNGĂ 18 Jun. 2020, 16:03 Liga 2
CSM Reșița a reprogramat reluarea antrenamentelor. Alexandru Pelici: ”Am considerat că mai e nevoie de ceva timp, pentru a pune totul la punct”. Noua dată luată în calcul de antrenor

CSM Reșița a decis să nu se mai reunească pe data pe 22 iunie, din cauza/ datorită faptului că starea de alertă a fost prelungită de autoritățile statului. A luat această hotărâre, pentru că echipele care decid să înceapă pregătirea trebuie, în continuare, să efectueze antrenamente în grupuri mici de jucător, de cel mult patru, dar și să îi testeze pe fotbaliști și pe oamenii din stafful tehnic. Potrivit declarațiilor antrenorului Alexandru Pelici, există șanse ca noua dată să fie 1 iulie, pentru ca echipa să se pună la punct și să respecte toate normele prevăzute în protocolul medical.

Alexandru Pelici: ”Sunt mai mulți jucători cărora le expiră contractele pe 30 iunie, la sfârșitul lunii, o parte va rămâne, o parte nu va mai rămâne”

Un al doilea motiv, a spus antrenorul, este acela al lotului de jucători. Câțiva dintre fotbaliștii care mai au contract până la finalul lunii iunie nu vor continua la echipă, iar în cazul în care s-ar face testările de pe acum, ar fi o pierdere financiară pentru club. Sunt prefigurate și câteva veniri, a punctat antrenorul, care vor fi făcute, de asemenea, tot până la sfârșitul lunii în curs.

A fost o decizie pe care am luat-o alături de președintele Cristi Bobar. Din cauza prelungirii stării de alertă și a tuturor protocoalelor pe care trebuie să le respectăm în momentul în care am începe pregătirea, respectiv pregătirea în grupuri de trei-patru jucători, testarea jucătorilor și a staffului. Atunci, am considerat că mai e nevoie de ceva timp, pentru a pune totul la punct și pentru a respecta protocoalele medicale.

Sunt mai mulți jucători cărora le expiră contractele pe 30 iunie, la sfârșitul lunii, o parte va rămâne, o parte nu va mai rămâne și avem timp să ne axăm pe jucătorii care vor veni. În momentul în care vom începe pregătirea, după cum se știe, trebuie să facem testările și nu are rost să facem testări cu anumiți jucători, iar ulterior să apară alți jucători pe parcurs”, a declarat Alexandru Pelici pentru Radio Reșița.

CSM Reșița a făcut un transfer și a prelungit contractele a cinci jucători 

Până acum, CSM Reșița l-a adus doar pe atacantul Deivydas Matulevicius, trecut pe la trei echipe din fotbalul românesc, Pandurii Târgu Jiu, FC Botoșani și Rapid. A prelungit contractele a cinci fotbaliști, Victoraș Astafei, Laurențiu Buș, Cristian Danci, Laurențiu Breșneni și Cristian Zimmermann.

Am reușit să semnăm un contract pe un an de zile cu Matulevičius, un jucător care nu mai are nevoie de nicio altă prezentare, cu un CV foarte bogat, care și-a dorit să se întoarcă în România, să rămână aici cu tot cu familia. Nu a fost ușor de adus pentru că este un jucător de națională în țara sa. Sperăm să fie convocat în continuare în selecționata Lituaniei și să marcheze cât mai multe goluri pentru CSM Reșița. Suntem în tratative și cu alți jucători, dar nu vor fi multe transferuri, dorim să păstrăm același nucleu de fotbaliști. Am mai prelungit contractele cu Victoraș Astafei,Laurențiu Buș, Cristian Danci, Laurențiu Breșneni, Cristian Zimmermann”, declarat președintele Cristian Bobar, după parafarea actelor.

CSM Reșița avea emoții în privința retrogradării în acest sezon de Liga 2, dar traiectoria după care s-a dus campionatul odată cu 13 mai face ca echipa să scape de orice grijă. După disputarea a 24 de etape, CSM Reșița a ocupat locul 15, ultimul care asigura, în mod nomal, menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna. În acest sezon nu va retrograda vreo echipă, astfel că reșițenii au scăpat. Mai mult, este pregătită să schimbe strategia din stagiunea 2020-2021. Conform declarațiilor oferite de oficiali, se dorește clasarea pe unul din primele locuri și promovarea în Liga 1.

Foto: CSM Reșița

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Jun. 2020, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă