CSM Reșița a primit rezultatele testelor COVID-19. Toate au ieșit negative, iar jucătorii au început antrenamentele. FOTO

Autor: Andrei PASCU Publicat: 05 Jul. 2020, 16:06 Liga 2

CSM Reșița a început și ea pregătirea pentru următorul sezon din Liga 2, care ar putea debuta în a doua jumătate a lunii august. Miercuri, echipa pregătită de Alexandru Pelici a făcut testele de depistare a noului coronavirus și vizita medicală, iar vineri, pentru că acestea au ieșit negative în cazul tuturor jucătorilor și staffului tehnic, au început antrenamentele. Fotbaliștii se pot pregăti, potrivit protocolului medical, în grupuri de cel mult 10 jucători.

Joi a fost organizat primul antrenament 

După ce ieri (n.r. – miercuri) am trecut cu bine testarea și vizita medicală, azi (n.r. – joi) am avut primul antrenament desfășurat pe grupuri”, se arată în comunicatul emis de CSM Reșița pe contul de Facebook. În perioada următoare, conform celor declarate de antrenorul Alexandru Pelici miercuri, 1 iulie, echipa va intra într-un cantonament de 14 zile, după care va disputa mai multe meciuri de verificare, pentru ca jucătorii să fie într-o formă fizică bună la startul primului meci oficial din Liga 2, din sezonul următor.

”(…) ne vom antrena pe grupe, așa cum cere acel protocol. Vom intra în cantonament pentru două săptămâni pe plan local. De asemenea, vom disputa mai multe partide amicale și ne vom da seama la ce nivel vom fi înainte de startul Ligii 2. Mai avem câteva posturi care ar trebui acoperite. Vom vedea în perioada imediat următoare care jucători vor continua și care vor dori să plece.

Ne-am reunit cu gândul de-a face treabă. Cred că avem experiența și maturitatea necesară să reușim să ducem Reșița din nou acolo unde ne dorim cu toții. Că o vom face într-o perioadă scurtă sau mai lungă, asta rămâne de văzut. Ceea este clar este că ne dorim cu toții să ne îndeplinim acest obiectiv. În paralel cu obiectivele de performanță ale echipei, vor fi și obiective de a apărea noi jucători. Știm cu toții că Banatul, Carașul au dat fotbaliști de talie națională și internațională. Ne dorim ca acest lucru să se repete.

Am un lot bun, un lot matur și ne dorim, pe lângă fotbaliștii cu experiență, să găsim, de ce nu, în propria ogradă, jucători care să poată să crească, pentru că știm cu toții cerințele care sunt în acest sezon competițional, cu un jucător 2001 și 2002 în teren. După discuția pe care o vom avea cu antrenorul de la centrul de copii și juniori, ne dorim să găsim jucători tineri care să facă pasul spre prima echipă și să facă antrenamente cu noi. De ce nu, să apuce să joace. Așa cum știți, Vlad Chera, care este reșițean, s-a întors, și ne dorim să aducem și să creștem câți mai mulți reșițeni, pentru că știu ce înseamnă pentru reșițeni și cărășeni mândria de bănățean”, a declarat Alexandru Pelici.

CSM Reșița a programat 10 meciuri de verificare până la începerea sezonului din Liga 2 

CSM Reșița va disputa 10 amicale în această vară, iar cele mai puternice sunt cu U Craiova 1948 SA, promovată în Liga 2, și trei formații pe care le-a întâlnit în sezonul anterior din eșalonul secund, ”U” Cluj, Ripensia și ASU Poli.

CSM Reșița avea emoții în privința retrogradării în sezonul încheiat, dar traiectoria după care s-a dus campionatul odată cu 13 mai face ca echipa să scape de orice grijă. După disputarea a 24 de etape, CSM Reșița a ocupat locul 15, ultimul care asigura, în mod nomal, menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna. În acest sezon nu va retrograda vreo echipă, astfel că reșițenii au scăpat. Mai mult, este pregătită să schimbe strategia din stagiunea 2020-2021. Conform declarațiilor oferite de oficiali, se dorește clasarea pe unul din primele locuri și promovarea în Liga 1.

Foto: CSM Reșița  

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 05 Jul. 2020, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă