CSC Șelimbăr vrea să-și schimbe forma de organizare și să promoveze în SuperLiga. Demersurile au început, conducerea a stabilit termenii: ”Ținem cont de contextul economic”

Andrei PASCU 21 Nov. 2023, 17:15 Liga 2
CSC Șelimbăr vrea să-și schimbe forma de organizare și să promoveze în SuperLiga. Demersurile au început, conducerea a stabilit termenii: ”Ținem cont de contextul economic”

CSC Șelimbăr e motivată de parcursul din acest sezon de Liga 2 să schimbe forma de organizare și să aibă dreptul legal de a promova în SuperLiga României. Liderul ierarhiei din divizia secundă își face planuri. Conducerea este decisă să transforme clubul într-o societate pe acțiuni.

Directorul general al CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, a recunoscut că vrea să organizeze clubul după tiparul unuia din SuperLiga României, FC Voluntari.

CSC Șelimbăr vrea să devină SA, să poată promova în SuperLiga

Echipa din județul Sibiu are un parcurs foarte bun, iar play-off-ul nu mai poate fi o problemă, având, când mai sunt șase etape din sezonul regular, un avans de 11 puncte peste locul 7, primul care nu duce în grupa de promovare.

Chiar dacă nu poate urca în prima divizie în acest sezon, CSC Șelimbăr este decisă să facă o figură frumoasă și în play-off, să continue rezultatele pozitive și să termine cât mai sus, poate chiar să câștige Liga 2.

Însă, situația are toate șansele să se schimbe din sezonul următor, 2024/2025, când CSC Șelimbăr poate deveni un club cu drept legal de accedere în prima divizie. O problemă care încă ridică semne de întrebare este legată de Legea Sponsorizărilor, care le aduce dificultăți echipelor, indiferent că sunt private sau publice, conform lui Cornel Stănilă.

CSC Șelimbăr, ca și calificată în play-off-ul de Liga 2, dar fără drept de promovare 

Formația antrenată de Claudiu Niculescu întâmpină probleme și în momentul în care dorește să atragă anumiți sponsori.

Am început demersurile pentru schimbarea formei de organizare, dar vom ține cont și de decizia Comitetului Executiv cu privire la cluburile din SuperLiga. Ne transformăm într-un SA (n.r. – societate pe acțiuni), lucrăm mult și la partea asta, chiar am discutat să preluăm modelul Voluntari.

Normal, vrem aceste lucruri, dar trebuie să ținem cont și de contextul economic. Se schimbă de la lună la lună cuantumul finanțărilor în sport și nu prevăd un viitor bun pentru ce urmează în sportul românesc. Este foarte greu, fie că ești de drept public, fie că ești de drept privat.

Noi nu avem sponsori mici, dar sunt oameni din comunitate care ajută cu sume mici. Eu mă bucur că vin alături de noi, sunt pași mici, dar este foarte greu. Mai ales acum, cu Legea Sponsorizărilor modificată. E foarte greu să vină lumea și să sponsorizeze sportul și fotbalul”, a spus Cornel Stănilă la Sport Total FM.

CSC Șelimbăr încheie 2023 cu Corvinul Hunedoara și CSM Reșița

Cu 30 de puncte acumulate în 13 etape, CSC Șelimbăr se menține pe locul 1 în Liga 2, la trei puncte peste Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia, ambele cu 27 de puncte. CSC Șelimbăr va mai juca în acest an cu Corvinul Hunedoara, locul 2, 27 puncte, în deplasare, și cu CSM Reșița, locul 14, 16 puncte, pe teren propriu.

Confruntarea cu Corvinul va avea loc duminică, de la ora 12:00.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-convins-ca-poate-salva-unirea-dej-de-la-retrogradare-19293601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-analiza-jocului-dintre-ceahlaul-si-cfc-arges-19293590

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-s-a-calificat-la-turul-de-elita-din-preliminariile-euro-19293593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-are-doar-varianta-victoriei-la-piatra-neamt-pentru-a-mai-spera-la-play-off-eugen-neagoe-menajeaza-ineficacitatea-atacantilor-sai-si-e-increzator-inaintea-partidei-cu-ceahlaul-19293585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/participantii-la-meciul-ceahlaul-cfc-arges-pot-face-fapte-bune-pentru-copiii-de-la-institutul-clinic-fundeni-actiunea-caritabila-este-promovata-de-sotia-unuia-dintre-jucatorii-clubului-nemtean-19293569

Andrei PASCU 21 Nov. 2023, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă