CS Mioveni promite că a rezolvat marea problemă și speră să câștige cu Viitorul Pandurii. Alin Chița: ”Am lucrat toată săptămâna la asta”

Andrei PASCU 29 Aug. 2024, 18:21 Liga 2
CS Mioveni promite că a rezolvat marea problemă și speră să câștige cu Viitorul Pandurii. Alin Chița: ”Am lucrat toată săptămâna la asta”

CS Mioveni va juca pe teren propriu în etapa a 5-a din Liga 2, sâmbătă, de la ora 11:00, contra formației Viitorul Pandurii. Duelul va fi în format live-text pe site-ul Liga2.ro, la fel ca toate celelalte întâlniri ale rundei.

Așa cum a obișnuit, înaintea partidei CS Mioveni a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit și antrenorul Alin Chița. El este încrezător că poate bifa echipa lui succesul și să ia cele trei puncte, pentru că până acum are doar o victorie, 1-0 cu CS Afumați.

CS Mioveni, meci cu Viitorul Pandurii în etapa a 5-a din Liga 2

Este evident faptul că trupa din Mioveni nu trece prin cel mai bun moment al sezonului abia început. A luat startul cu o victorie și o remiză în Liga 2, 0-0 cu Unirea Ungheni și 1-0 cu CS Afumați, dar au urmat trei eșecuri la rând, unul în Cupa României, 2-3 cu echipa din Râmnicu Vâlcea, din Liga 3, și două în campionat, 0-1 cu FC Voluntari, în runda a 3-a din Liga 2, iar înaintea întâlnirii cu Viitorul Pandurii de sâmbătă, CS Mioveni a mai bifat un eșec și în etapa a 4-a, cu ACSM Ceahlăul, la Piatra Neamț, scor 0-2.

Alin Chița are încredere că echipa lui poate obține un rezultat pozitiv, simțind că moralul este încă unul bun în ciuda scorurilor din ultima perioadă. Înaintea partidei cu formația din Târgu Jiu, CS Mioveni a lucrat mult la finalizare, Chița simțind că aceasta este una din marile probleme ale echipei sale. Are încredere că situația se poate regla contra Viitorului Pandurii.

În patru meciuri de Liga 2 disputate, CS Mioveni are doar un gol marcat și trei primite.

Alin Chița nu are tot lotul valid pentru duelul cu gorjenii

Nici de această dată nu are Alin Chița tot lotul valid, iar prezența anumitor fotbaliști este sub semnul întrebării. Andrei Căprescu a revenit la antrenamente dar nu e sigur dacă va putea juca, în timp ce Ionuț Șerban și Alin Șerban sunt în continuare indisponibili.

Ca toate partidele, va fi una dificilă. Întâlnim o echipă care este în căutare de puncte, ca noi, o echipă care are câteva plusuri bune, e masivă, e bună pe tranziție pozitivă, e o echipă bună la fazele fixe, dar cred că are și slăbiciuni. Trebuie să le speculăm, iar cu atitudinea potrivită vom câștiga.

Rezultatele nu sunt până acum cele pe care le dorim, chiar dacă atmosfera e bună. Atitudinea jucătorilor la antrenamente e potrivită, dar nu reușim să finalizăm acțiunile. Toată săptămâna am încercat să facem mai mult la finalizare, să le dăm încredere atacanților.

Viitorul Pandurii are un joc care se bazează pe eroarea adversarului, o tranziție pozitivă foarte bună. Acolo sunt jucători cu viteză bună, buni pe fazele fixe. Faptul că Pandurii nu a câștigat până acum… nu știu care este motivul, a și încasat nouă goluri. Noi trebuie să găsim cele mai bune soluții în fața porții, pentru că după meciul cu Piatra Neamț suntem într-o criză de goluri. Am dus mingea în fața porții, dar nu am marcat. (…)

Am avut și avem probleme de lot. Șerban Ionuț, Șerban Alin nu sunt în programul echipei, Răuță a acuzat câteva dureri. Căprescu a intrat la antrenamente. Pot să spun că primul 11 vine din antrenamente. Ce fac jucătorii la antrenamente, în funcție de asta formez echipa de start”, a spus Alin Chița în cadrul conferinței de presă.

Campionatul Ligii 2, unul echilibrat

În altă ordine de idei, ”principalul” Mioveniului a vorbit și despre cum i s-a părut campionatul de Liga 2 după patru runde consumate. A precizat că întrecerea pare una echilibrată, cu multe formații care tind la play-off și, apoi, la promovarea în SuperLiga României.

A sesizat multe surprize, iar echipele care nu sunt favorite în anumite partide au reușit să învingă.

Mi se pare că este un campionat echilibrat până acum. Sunt momente în care o echipă mai slabă câștigă împotriva favoritei, iar cu o victorie poți să urci, dar pot să și cobori mult”, a mai spus Alin Chița.

Conferința de presă organizată de CS Mioveni înaintea partidei cu Viitorul Pandurii:

Foto: Gelu Crăcană și CS Mioveni
Video: CS Mioveni

Andrei PASCU 29 Aug. 2024, 18:21 Liga 2
Pe aceeași temă