CS Mioveni în Liga 1, o păcăleală? Alexandru Pelici, după remiza cu ”FC U” Craiova: ”Am jucat cu echipa care își dorește foarte mult promovarea. Noi, vom vedea la final unde vom fi”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 22:48 Liga 2

CS Mioveni a început play-off-ul Ligii 2 cu o remiză pe teren propriu în fața echipei pe care cu patru etape în urmă o învingea pe ”Ion Oblemenco” și, astfel, făcea un pas mare spre calificarea în această grupă de promovare.

0-0 s-a terminat jocul cu ”FC U” Craiova, iar tradiția din sezonul trecut, cu nicio echipă gazdă câștigătoare, continuă.

Alexandru Pelici, după remiza de la Mioveni: ”Trebuie să fim corecți și, până la urmă, acest punct este un punct muncit și e bun”

La ocazii mari de gol, Craiova a învins CS Mioveni cu 4-1. A fost însă 1 aprilie, ”Ziua păcălelilor”, iar pe tabelă rezultatul final a fost doar un 0-0. Compagno (12, 64), Bălan (64) și Stoenac (90+2) au avut situații bune de a înscrie pentru olteni, în timp ce argeșenii au avut o singură șansă bună, prin Blănaru (82).

La finalul partidei, Alexandru Pelici a recunoscut superioritatea, cel puțin la ocazii, a Craiovei, și s-a declarat mulțumit cu punctul obținut de echipa sa.

”Dacă e să ne luăm după raportul ocaziilor clare de gol, Craiova a avut mai multe decât noi, trebuie să fim corecți, și, până la urmă, acest punct este un punct muncit și e bun. Orice punct este bun. Am jucat cu echipa care își dorește foarte mult promovarea, o echipă foarte foarte bună și, așa cum am spus, au avut șanse mai multe decât noi. Am avut și noi șansele noastre, dar, per total, ne mulțumim cu acest punct și mergem înainte. Așa cum spuneam și înainte de joc, luăm fiecare meci în parte și încercăm să scoatem maximum din el”, a spus Pelici la microfonul DigiSport.

Pelici îi mulțumește lui Trică și îi urează Craiovei succes la promovare

Antrenorul Mioveniului, în stilul caracteristic, a mulțumit adversarului, Eugen Trică de această dată, pentru cuvintele spuse înaintea jocului, în care îi aprecia echipa, dar i-a și urat baftă la promovare, deși cele două echipe sunt în luptă directă și se vor mai întâlni o dată în play-off.

”Apropo de defensivă, îi mulțumesc lui Eugen (n.r. – Eugen Trică, antrenorul Craiovei) pentru declarația de dinaintea jocului, cu Zidul chinezesc. Și eu îl apreciez foarte mult, suntem colegi, am fost colegi la licență și îi doresc mult succes, și lui, și Craiovei, în cursa asta pentru promovare. 
Suntem o echipă (n.r. – întrebat dacă e îngrijorat de atac, pe lângă faptul că defensiva a rezistat), o echipă care face și faza de apărare, face și faza de atac, și uneori reușim să înscriem, alteori nu, uneori reușim să ținem poarta intactă, alteori nu. Una peste alta, cu ocazii mai multe sau mai puține, suntem cu un punct câștigat și mergem înainte”, a declarat Pelici, care a mai spus unde mai are de lucrat echipa sa: ”Întotdeauna e de muncă. Am avut ocaziile de gol pe care nu le-am marcat, am avut situații în care poarta noastră a fost în pericol, pe care n-am reușit să le rezolvăm. Deci e de lucru încontinuu. Sperăm să reușim să facem acest lucru și să acumulăm puncte.”

Își dorește CS Mioveni promovarea?

Pe baza primei sale declarații, înterpretabile, în care a spus că ”FC U” Craiova își dorește foarte mult promovarea, de parcă CS Mioveni și-ar dori-o mai puțin, reporterul l-a întrebat pe Pelici dacă echipa argeșeană nu-și dorește promovarea sau nu vrea să pună presiune pe umerii jucătorilor. Antrenorul s-a eschivat să dea un răspuns clar.

”Ce credeți că ar trebui să vă răspund la asta? Așa cum v-am spus, încercăm să scoatem maximul din fiecare joc și vom vedea la final unde vom fi”, a fost reacția lui Pelici, ușor iritat.

Pelici vede o luptă pentru promovare cum ”niciodată nu a fost”

În final, ca un antrenor care are mai multe promovări din Liga 2 în Liga 1, Pelici a apreciat că lupta pentru accederea în primul eșalon este în acest sezon ca niciodată.

”Lupta va fi atractivă. Am mai avut campanii de promovare cu echipele din Sibiu și niciodată, parcă, nu a fost atât de strâns. Se luptă pentru fiecare punct, pentru fiecare metru de pământ. E o îndârjire, dar astăzi cred că a fost și spectacol, pe lângă îndârjirea asta și… poate prea multe întreruperi ale jocului, dar au fost și faze frumoase și cred că a fost un joc atractiv”, a spus, la flash-interviu, Pelici, care nu se teme de jocuri de culise în această bătălie pentru Liga 1: ”Nu cred că se poate îmtâmpla așa ceva. Suntem în anul 2021, nu mai suntem pe vremuri, nu se mai lucrează cu așa ceva. Și ar trebui ca fiecare dintre noi să ne dăm interesul să ridicăm fotbalul. Nu vreau să vorbesc foart mult pe această temă. Nu e treaba mea. Treaba mea este ceea ce face Mioveni pe teren.”

Cu această remiză, CS Mioveni are 34 de puncte și urcă pe locul 2 în play-off, devansând la golaveraj Dunărea Călărași. ”FC U” Craiova acumulează 36 de puncte și se menține pe locul 1.

În etapa a 2-a, CS Mioveni joacă tot acasă, în 10 aprilie, de la ora 11:30, cu FK Csikszereda, iar U Craiova 1948 SA întâlnește în aceeași zi, dar de la ora 14:00, pe ASU Poli, pe ”Ion Oblemenco”.

Foto: George Flușter (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-injurat-in-meciul-cu-mioveni-de-un-fan-aflat-pe-stadion-tot-eu-sunt-eliminat-vreau-sa-stiu-cum-a-intrat-acea-persoana-analiza-jocului-si-reactie-ferma-despre-posibile-19177054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-mioveni-de-1-aprilie-a-fost-pacalit-fotbalul-cs-mioveni-si-fc-u-craiova-au-remizat-dupa-o-lupta-surdo-muta-19177024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-play-off-ul-ligii-2-cs-mioveni-u-craiova-1948-sa-se-joaca-de-la-ora-1930-oltenii-vor-razbunare-dupa-ce-echipa-lui-pelici-le-a-produs-durere-pe-ion-oblemenco-19176980

Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 22:48 Liga 2
Pe aceeași temă