Schumacher și-a găsit cu greu cuvinte după victoria Mioveniului cu Reșița, dar tot a vorbit: ”A fost unul dintre cele mai grele meciuri avute în acest campionat.” Le-a dat liber jucătorilor să se ”relaxeze la cap”

Marius ANGHEL 07 Oct. 2023, 17:03 Liga 2

CS Mioveni a ajuns la trei victorii consecutive în campionat și la patru jocuri la rând în care nu pierde, iar echipa lui Constantin Schumacher urcă în clasamentul Ligii 2 până pe locul 4.

Sâmbătă, în etapa a 9-a, trupa argeșeană a câștigat pe teren propriu cu scorul de 2-1 întâlnirea cu CSM Reșița, în care a condus, putea să se desprindă, a fost egalată și s-a impus pe final dintr-un gol marcat din penalty.

După joc, Schumacher a transmis că este mândru de toți din cadrul echipei și din jurul ei.

CS Mioveni, victorie nelipsită de emoții cu CSM Reșița, într-un joc cu multe ocazii

CS Mioveni a deschis scorul în meciul cu CSM Reșița prin italianul Davide Massaro, în minutul 25, cu un șut plasat din interiorul careului la colțul lung, în urma unei acțiuni frumoase de atac, cu mai multe pase în flancul stâng.

Primul care putea înscrie a fost însă Mediop Ndiaye de la Reșița, încă din minutul 3, iar apoi Cărăruș (6), Blănaru (8) și din nou Cărăruș (14) au irosit ocazii bune pentru CS Mioveni, iar Ndiaye a mai avut o situație în minutul 20.

După gol, Dandea (31) l-a blocat la sacrificiu pe Chera, Blănaru (38) a irosit o nouă situație mare la o fază în care a și fost lovit de portar și apoi a fost înlocuit, iar Massaro (40) a reluat din foarfecă peste poartă.

În partea a doua, CS Mioveni a început în același ritm, cu ocazii ale lui Massaro (50) și Căprescu (58), dar, treptat, jocul argeșenilor s-a stins, iar Reșița a ieșit curajos din propria jumătate, a pus din ce în ce mai multe probleme și chiar a marcat prin Mediop Ndiaye în minutul 68, după ce Negru a driblat în careu și l-a lăsat pe atacant singur cu portarul.

Bănățenii au forțat apoi și au avut situații prin Cristea (76), Lascu (78) și din nou Cristea (79), dar Croitoru a fost la post, iar CS Mioveni a obținut penalty-ul din care avea să decidă soarta întâlnii. În minutul 86, pe un atac pozițional, Toma a driblat în careu și a fost faultat de Chera, arbitrul a arătat punctul cu var, iar Valentin Coșereanu a transformat în gol.

Constantin Schumacher, după victoria cu CSM Reșița: ”Un meci foarte greu, pe care l-am trăit la intensitate maximă”

La finalul partidei desfășurate pe stadionul Orășenesc din Mioveni, Constantin Schumacher a spus că meciul cu CSM Reșița a fost cel mai greu din acest campionat. Și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o.

”Nu-mi găsesc cuvintele. Un meci foarte greu, pe care l-am trăit la intensitate maximă. Cred că pentru mine și stafful meu a fost unul dintre cele mai grele meciuri avute în acest campionat. Felicit jucătorii mei că au avut atitudine și dăruința să câștige, fiindcă nu a fost deloc ușor. Am întâlnit o echipă bună și cu un antrenor tânăr, care încearcă să joace. Dar, până la urmă, atitudinea, dorința și ambiția jucătorilor mei că pot face mult mai multe lucruri bune s-au dovedit pe teren și am reușit să câștigăm acest meci.

Puteam să facem 2-0, 3-0. Fotbalul, dacă nu-l trateți serios până la final, te poate pedepsi. Dar, una peste alta, sunt mândru de jucătorii mei, de echipa mea, de toată lumea care e lângă echipă. Îi felicit. Toți muncim în fiecare zi și asta s-a văzut”, a spus antrenorul Mioveniului la conferința de presă.

Serie de patru jocuri cu rezultate pozitive. Schumacher le-a dat liber două zile jucătorilor, ”să fie relaxați la cap”

Între cele două pauze din campionat determinate de meciurile echipelor naționale, CS Mioveni a reușit un egal (0-0 la Miercurea Ciuc) și trei victorii (3-1 cu Progresul Spartac, 2-0 la Corvinul și 2-1 cu CSM Reșița). O serie pozitivă care a urcat CS Mioveni de pe locul 11, cu 6 puncte, acolo unde se situa la finalul etapei a 5-a, pe poziția a 4-a, cu 16 puncte.

”Este bine, suntem bine. Ar fi păcat să spunem că nu, că-l mâniem pe Dumnezeu pentru ce s-a întâmplat. Suntem bucuroși, i-am lăsat liberi, trebuie să fie relaxați la cap. Le-am zis să uite de fotbal în astea două zile în care au liber, să se gândească la familie, la tot ce au frumos în viața lor și după aia, când revenim la antrenamente, marți, să fie conectați pentru meciul pe care îl vom avea la Târgu Jiu”, a spus Schumacher.

CS Mioveni în meciul cu CSM Reșița: Fl. Croitoru – Trașcu, R. Garutti, Dandea, Șerbănică (cpt.) – Cărăruș (Gogor 66′), D. Toma – Căprescu (Bolohan 60′), Massaro (Coșereanu 66′), Guțea (Duțan 60′) – Blănaru (Tincău 41′). Rezerve neutilizate: M. Bucur – Ignat, Văsălie, Mih. Costea.

Schumacher nu regretă că Liga 2 se întrerupe

Ținând cont că Liga 2 se întrerupe pentru o săptămână, pe perioada meciurilor echipelor naționale, etapa următoare nefiind etapă în campionat, Schumacher a fost întrebat dacă nu-i pare rău că CS Mioveni va sta într-un moment în care era pe val.

”Nu regret că se întrerupe campionatul. S-a mai întâmplat o dată lucrul ăsta și a fost de bun august. Mergem înainte. Chiar echipei mele îi trebuia o pauză, pentru că am cinci jucători accidentați, dintre care patru care erau titulari până să se accidenteze, și un copil de mare viitor. Se întâmplă lucrurile astea la o echipă, nu aveam foarte multe soluții, dar, ușor-ușor, jucătorii care au venit și au intrat în echipă în locul lor și-au făcut datoria pe deplin”, a fost răspunsul antrenorului Mioveniului.

În etapa a 10-a, peste două săptămâni, CS Mioveni are meci în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 11, 12 puncte), echipă care astăzi a remizat pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 0-0.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-esec-si-cu-gloria-buzau-1-2-in-etapa-a-9-a-de-liga-2-19288021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-in-extremis-la-dej-19288003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-avut-2-0-dar-a-fost-egalata-de-alexandria-pe-final-19287995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-9-liga-2-19287899

Marius ANGHEL 07 Oct. 2023, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă