Cristian Pustai vrea ca momentul de grație al Buzăului să se prelugească și după partida cu CS Comunal Șelimbăr: ”Meciul are o importanță deosebită”. De ce se teme înaintea duelului de la Avrig

Răzvan STÎNGĂ 18 Nov. 2021, 15:00 Liga 2
Cristian Pustai vrea ca momentul de grație al Buzăului să se prelugească și după partida cu CS Comunal Șelimbăr: ”Meciul are o importanță deosebită”. De ce se teme înaintea duelului de la Avrig

La ritmul de joc arătat până acum și rezultatele înregistrate de la începutul campionatului, FC Buzău este una dintre favoritele la accederea în play-off-ul Ligii 2-a. Antrenorul Cristian Pustai încearcă însă să își țină jucătorii cu picioarele pe pământ, chiar dacă entuziasmul este unul mare.

Cristian Pustai: ”Are o importanță deosebită meciul cu Șelimbăr. E important să păstrăm distanța față de locul 7, să ne consolidăm locul 5”

În etapa a 14-a, FC Buzău va juca, duminică, de la ora 11:30, contra CS Comunal Șelimbăr, echipă clasată cu șase poziții mai jos decât ea. Dacă buzoienii sunt pe locul 5, nou-promovata e pe locul 11, iar distanța dintre ele este de șapte puncte. Cristian Pustai a prefațat confruntarea ce va avea loc pentru echipa lui în deplasare și își dorește o nouă victorie.

Runda trecută, FC Buzău a trecut cu 1-0 de Unirea Dej. De partea cealaltă, CS Comunal Șelimbăr a făcut 1-1 cu Politehnica Timișoara.

Cu cât se apropie linia asta care desparte echipele (n.r. – finalul sezonului regular), în grupa pentru promovare și grupa pentru retrogradare, punctele se obțin foarte greu, meciurile devin și mai grele și mai importante. Ne apropiem de final, suntem la 25 de puncte, mai avem bariera de 30 de puncte de trecut, dacă reușim să o facem în acest an ar fi extraordinar.

De aceea are o importanță deosebită meciul cu Șelimbăr. E important să păstrăm distanța față de locul 7, să ne consolidăm locul 5. E importanța oricărui meci, e un meci unde ne prezentăm și unde ne dorim să obținem cât mai multe puncte, să câștigăm. Până la urmă, când e pe teren toată lumea își dorește să câștige”, a precizat Cristian Pustai, citat de Campus TV.

Cristian Pustai: ”Liga 2 se joacă și pe terenuri bune, dar și pe terenuri cum a fost la Ripensia sau cum a fost la Brăila, din păcate” 

Referitor la terenul de joc, de la Avrig, unde CS Comunal Șelimbăr își dispută partidele de pe teren propriu, Cristian Pustai a scos în evidență faptul că acesta nu s-a prezentat în cele mai bune condiții până acum. A comparat, într-o oarecare măsură, suprafața de joc cu cea de la Brăila și Timișoara (terenul propriu al Ripensiei), dar e sigur că jucătorii săi se vor adapta.

O echipă mare se acomodează repede cu condițiile pe care le are, cu adversarul. E drept că el e mai obișnuit, are tactica de joc adecvată, dar am studiat și noi, e asemănător cu terenul de la Ripensia. Liga 2 se joacă și pe terenuri bune, dar și pe terenuri cum a fost la Ripensia sau cum a fost la Brăila, din păcate”, a mai punctat Cristian Pustai.

  • Așa arăta o porțiune a suprafeței de joc a stadionului de la Avrig, în partida dintre CS Comunal Șelimbăr și ”U” Cluj (1 noiembrie). 

FC Buzău mai rămâne cu trei meciuri oficiale în 2021, după disputa de la Avrig 

După partida cu CS Comunal Șelimbăr, FC Buzău va mai juca trei partide oficiale în 2021. Îi vor mai rămâne confruntările din Liga 2, cu FC Brașov și Steaua, dar și confruntarea din sferturile Cupei României, cu FC Voluntari.

De cealaltă parte, pentru formația din Șelimbăr mai rămân, apoi, două meciuri în campionat, cu Unirea Constanța și Poli Iași.

Foto: Răzvan Păsărică și Valentin Macrea/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-tras-linie-dupa-amicalul-cu-dinamo-jucatorii-cu-minute-putine-sunt-departe-de-titulari-antrenorul-buzaului-a-conturat-lista-transferurilor-din-iarna-19209973

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-amical-spectaculos-intre-fc-buzau-si-dinamo-cu-cinci-reusite-formatia-lui-cristian-pustai-a-oferit-fazele-meciului-modibo-keita-a-marcat-golul-partidei-sebastian-ghinga-autogol-inexplicab-19209860

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/un-fost-antrenor-la-buzau-numit-director-tehnic-la-federatia-de-fotbal-din-malawi-ma-ocup-de-toate-loturile-nationale-ale-acestei-tari-19209705

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Nov. 2021, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă