Cristian Pustai, reacție în stilul propriu la adresa criticilor: ”Din 2007 nu mă mai uit la comentarii. Dacă nu bagi în seamă, doare mai tare”. Cum vrea să ducă FC Buzău în Liga 1 și transferurile așteptate

Răzvan STÎNGĂ 02 Sep. 2021, 14:08 Liga 2
Cristian Pustai, reacție în stilul propriu la adresa criticilor: ”Din 2007 nu mă mai uit la comentarii. Dacă nu bagi în seamă, doare mai tare”. Cum vrea să ducă FC Buzău în Liga 1 și transferurile așteptate

Cristian Pustai nu a avut parte de liniște de când a venit la FC Buzău, în special după primele două meciuri ale campionatului Ligii a 2-a, când au fost pierdute confruntările cu FC Hermannstadt (1-2 la Mediaș) și Universitatea Cluj (0-1 acasă).

Acum, ”Profesorul” a răspuns celor care l-au criticat și continuă să o facă.

Cristian Pustai, despre contestatari: ”Uneori, dacă nu bagi în seamă, doare mai tare”

Pustai a explicat că nu îl interesează ce se aude din tribune în partide, din partea propriilor fani, ai buzoienilor, dar nici pe site-urile de socializare nu mai intră să citească anumite critici.

Din 2007, de când era la Gaz Metan Mediaș, Cristian Pustai nu mai dă atenție celor care îl contestă, preferând să îi ignore. Oricum, după cele două eșecuri din primele două etape ale Ligii a 2-a, FC Buzău nu a pierdut în următoarele trei partide. A înregistrat un egal (1-1 la Poli Timișoara) și două victorii (3-0 la Dunărea Călărași și 14-0 acasă cu Unirea Constanța), iar jocul începe să arate mai bine.

”Din 2007 nu mă mai uit la comentarii, cam de atunci niciodată nu am mai răspuns oamenilor din tribună. Eu am partea mea, respect spectatorul. Înțeleg că poate nu sunt mulțumiți fanii de joc, dar mă fac că nu îi aud. Nu vreau să jignesc pe nimeni, iar uneori, dacă nu bagi în seamă, doare mai tare.

Înțeleg că nu am început bine în primele două etape, dar puteam să scoatem egaluri, ar fi fost echitabile rezultatele. E greu să construiești ceva, mai ușor e să dărâmi.

Sunt și sceptici în ce privește echipa, dar trebuie să înțeleagă că echipa e nouă. E o echipă care vine în fața lor și spune că vrea locurile 1-10. Locurile 1-10 înseamnă și clasarea pe locul 1, și clasarea pe locul 2 și așa mai departe. Îți propui ceva, nu e ca și cum am spune că vrem să formăm o echipă competitivă. În Liga 2 există clar un obiectiv, intrarea în play-off”, a spus Cristian Pustai la Campus TV.

Cristian Pustai, despre lupta la play-off: ”Mâine, dacă am putea să luptăm pentru promovare, atunci, hai să jucăm pentru promovare”

Cristian Pustai este încrezător în continuare în lupta pentru play-off, dar a transmis că o echipă care vrea să promoveze în Liga 1 are nevoie de un an de tranziție, trei perioade de transferuri, pentru a forma un lot valoros, care să se plieze pe cerințele antrenorului.

Pustai e pregătit să se lupte încă de acum la promovare, dar recunoaște că, dacă obiectivul nu va fi îndeplinit în acest sezon, la anul lucrurile vor sta mult mai bine. Acum, în această perioadă de transferuri, ”Profesorul” mai așteaptă ca oamenii din conducere să mai rezolve câteva transferuri:

”Le-am spus domnilor care conduc echipa că o echipă bună care vrea să atace promovarea se formează în trei perioade de transferuri. Pentru că antrenorul merge pe un anumit nucleu la început. Poate că la iarnă pleacă unii, vin alții. Trebuie să ai în vedere niște etape ale perioadelor de transferuri.

Într-un an-doi, eu vreau să promovăm. Eu sunt garanția! Mâine, dacă am putea să luptăm pentru promovare, atunci, hai să jucăm pentru promovare.

Eu cred că mai avem nevoie de doi-trei jucători și sper ca până se termină perioada să mai aducem. Noi, la această oră, am fost și 19 la antrenamente din cauza unor accidentări. E bine să ai un număr mai mare de jucători, pentru că e posibil să vină valul patru, valul cinci de COVID. Cred că un număr de 24 de jucători e suficient.”

Cristian Pustai, analiză a următoarelor patru meciuri din Liga 2 

Cristian Pustai a făcut o analiză a următoarelor patru meciuri din campionat pe care le va disputa FC Buzău, cu Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă), FK Csikszereda (deplasare), Viitorul Pandurii (acasă).

”E foarte important că am intrat în primele 10 echipe, acum urmează un calup de patru meciuri. Și Iași, și Metaloglobus au început să câștige meciuri. Metaloglobus a câștigat cu Petrolul, putea să aibă șansa să câștige și cu Hermannstadt. Putea să câștige și cu Cluj. E o echipă care a făcut o partidă bună și cu Timișoara.

Metaloglobus e o echipă bună, care de două campionate are același lot și e foarte greu de învins. E bine că jucăm la noi acasă și nu pe acel tetren sintetic de la ei. Dar și așa, e o echipă care cu greu poate fi învinsă.

Apoi, avem cu FK Csikszereda, o echipă care e de nerecunoscut și poate e cea mai mare deziluzie, pentru că are niște condiții foarte bune. După doi ani, mă așteptam ca și acesta să fie unul de luptă, de promovare, dar e la început, abia a început campionatul. O echipă rănită care ar putea să își revină până la meciul cu noi.

Apoi vom juca împotriva Viitorului Pandurii, care a pierdut la limită play-off-ul sezonul trecut. N-a intrat, are un început greu acum, dar e o echipă bună”, a mai spus Cristian Pustai.

FC Buzău, pe locul 7 în Liga 2 

Până la partidele din Liga 2, FC Buzău are meci în Cupa României, cu Recolta Gheorghe Doja. Confruntarea e programată pentru miercuri, 8 septembrie, pe teren advers.

În campionat, FC Buzău e pe locul 7, cu 7 puncte. Deasupra ei se află Unirea Slobozia, cu 11 puncte, iar pe locul 8 se clasează Metaloglobus, tot cu 7 puncte, dar cu un golaveraj mai slab.

Foto: Valentin Macea (Sport Pictures), FC Buzău și Aurelian Trifan

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-in-negocieri-cu-uta-pentru-achizitionarea-unui-international-mihu-l-am-avut-mereu-in-vederi-19198991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-are-in-probe-un-atacant-gigant-fundasul-croat-testat-in-ultima-saptamana-a-trecut-vizita-medicala-19198987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-timisoara-e-pe-cale-sa-aiba-un-nou-director-sportiv-a-fost-in-trecut-si-pe-la-acs-poli-19198911

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Sep. 2021, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă