Cristi Popovici și-a dat seama ce a dus la căderea Forestei. „Din această cauză am fost îngenuncheați din minutul 60”

Marius ANGHEL 19 Dec. 2016, 12:34 Liga 2
Cristi Popovici și-a dat seama ce a dus la căderea Forestei.**

Cele nouă meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care opt câștigate, din startul mandatului lui Cristian Popovici la Foresta Suceava au fost dat repede uitării. Au urmat apoi opt jocuri în care s-a obținut doar o victorie (anulată după ce Șoimii a fost exclusă) și un egal (1-1 cu Dunărea Călărași), în rest cinci înfrângeri una după alta, iar toate lucrurile bune făcute de Popovici au fost puse la îndoială. Foresta și-a mai spălat din păcate cu Unirea Tărlungeni (4-1), însă prima parte a sezonului a fost încheiată cu o înfrângere la limită la Arad, 1-0 cu UTA Bătrâna Doamnă, astfel că sucevenii vor ierna abia pe locul 9 în Liga 2.

Rămasă cu șanse extrem de mici pentru a mai printre un loc de promovare, Foresta se va baza în partea a doua a sezonului pe formarea unui lot competitiv pentru campionatul următor. Într-o intervenție telefonică la radio Sport Total FM, antrenorul Cristian Popovici a descris pe scurt evoluția echipei în 2016. Două dintre cauzele căderi Forestei sunt, după părerea lui Popovici, pregătirea fizică și distanțele foarte mari pe care trebuie să le parcurgă echipa între meciuri.

„Nu am avut un echilibru total, am avut jucători accidenți sau care nu au putut face față și pe noi ne-au omorât jocurile din trei în trei zile. Prindeam deplasări la Oradea, la Satu Mare, toate la distanțe foarte mari și nu puteam să facem antrenamentele cum trebuie, decât de menținere din punct de vedere tactic. Din această cauză am fost îngenuncheați din minutul 60, motiv pentru care pierdeam jocurile.

Eu sunt același antrenor ca la început. E clar că undeva a fost un scurtcircuit, și anume aspectul fizic, plus că am avut foarte puțini jucători în lot și am fost nevoit să joc mereu cu același 11. Rar mai schimbăm din jucători”, spus Popovici în cadrul emisiunii Fotbal la matineu.

Antrenorului își dorește câteva achiziții în această pauză. „În iarnă urmează să începem într-un efectiv complet, să facem o pregătire adevărată și să așteptăm rezultatele pe viitor. Țin legătura cu unii jucători pe care mi-aș dori să îi aduc la Foresta. Să vedem dacă și reușim, pentru că e vorba de buget, de salariile pe care le cer jucătorii”,  a mai declarat Cristi Popovici.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 19 Dec. 2016, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă