Costel Enache, sătul de promisiuni: „Vrem să ne fie prezentată realitatea nudă”

Costel Enache, sătul de promisiuni:**

Interviu cu tehnicianul Costel Enache, omul care face minuni cu o echipă neplătită de aproape cinci luni

Antrenorul Costel Enache a preluat echipa gălățeană de liga a doua în ianuarie, când FCM Dunărea avea doar trei puncte din 12 meciuri, fără nicio victorie, și părea condamnată la retrogradare. Fără schimbări majore în lot, a reușit să readucă la viață o echipă resemnată, Dunărea ajungând acum la un singur punct distanță de locurile de pe care se rămâne în Liga a II-a.

Echipa gălățeană, deși cu salarii neîncasate din decembrie anul trecut, a ajuns chiar să uimească cu o serie incredibilă, de patru victorii la rând fără gol primit: 2-0 cu Farul și 2-0 cu Rapid București, în sezonul regulat, 3-0 în deplasare cu Rapid CFR Suceava și 4-0 cu CF Brăila, în play-out.

Cu toate acestea, Costel Enache este departe de a fi un antrenor mulțumit, marea sa dezamăgire fiind condițiile precare în care el și jucătorii săi încearcă să-și facă meseria.

– De când nu ați mai avut o partida atât de liniștită cum a fost cea cu CF Brăila?
– De foarte mult timp, nici nu-mi mai amintesc. Am început bine jocul, băieții au controlat disputa, au gestionat foarte bine spațiile din terenul de joc, am avut o tranziție foarte bună, mă refer la cea pozitivă, iar contraatacurile noastre au fost spectaculoase. Un meci bun, nu-mi rămâne decât să-i felicit pe băieți și sper să aibă și ei măcar mulțumirea profesională.

– Glumind, se poate interpreta că mesajul pe care îl transmit jucătorii ar fi că cea mai bună motivație este să nu fie plătiți…
– O glumă amară, poate arăta ceva și sensul acesta al cuvintelor, dar oricum nu arată normalitate, iar dacă noi tindem spre haos și dezorganizare, viitorul este groaznic.

– Ce spuneți despre cum s-au comportat jucătorii în aceste condiții precare?
– Eu sunt mulțumit de toată perioada pe care am petrecut-o la Galați, până în clipa asta. Au fost, într-adevăr, niște momente psihologice în anumite jocuri, alimentate de unele neajunsuri, dar important este că văd preocupare la jucătorii mei, văd atitudine, determinare în ceea ce fac și acestea sunt condimentele de bază pentru reușită.

– Se mai poate continua cu satisfacțiile de care vorbeați, doar sufletești?
– Pentru o scurtă perioadă probabil că da, dar nu ajunge, ele trebuie susținute și de partea materială, nu putem separa lucrurile.

– Ultimele promisiuni sunt că se vor rezolva problemele financiare în cel mult două săptămâni. Se mai poate răbda până vin acei bani și astfel să se continue ascensiunea în clasament?
– Noi vorbim așa de când am început activitatea, de pe 20 ianuarie, de atunci tot discutăm în acești termeni. Lucrurile astea sunt tot mai greu de crezut, eu prefer partea directă a comunicării, adică asta e realitatea și o acceptăm sau nu, așa cum este ea. Dar realitatea trebuie prezentată nud, nu îmbrăcată cu niște haine de firmă pe dinafară, iar în interior totul să fie gol.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă