Costel Enache rămâne cu regrete după remiza cu UTA: ”Plecăm doar cu un punct, care încă ne mai ține matematic în șanse.” Cine e ”starul” la Petrolul, cum trece echipa peste probleme cu COVID-19 și cum e perceput jocul cu Turris

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Jul. 2020, 23:56 Actualizat: 16 Jul. 2020, 00:04 Liga 2
Costel Enache rămâne cu regrete după remiza cu UTA: ”Plecăm doar cu un punct, care încă ne mai ține matematic în șanse.” Cine e ”starul” la Petrolul, cum trece echipa peste probleme cu COVID-19 și cum e perceput jocul cu Turris

După remiza cu Rapid, scor 0-0, Petrolul a obținut un punct și din al doilea meci din play-off-ul Ligii 2, 1-1 la Arad, cu UTA, astfel că misiunea echipei ploieștene de a obține promovarea se complică din acest moment. ”Lupii” nu își mai permit pași greșiți dacă într-adevăr vor să facă pasul în Liga 1, din acest turneu urmând să mai aibă de jucat trei partide, două în deplasare și una pe teren propriu.

Petrolul s-a descurcat bine în prima repriză a meciului cu UTA, a deschis scorul prin Gabriel Deac (23), a avut un penalty neacordat la un fault asupra lui Blănaru (33), și nu le-au permis gazdelor să se desfășoare prea mult. Arădenii au profitat însă de o neatenție în debutul părții secunde și au egalat dintr-un penalty scos de Buhăcianu în fața lui Avram și transformat aproape pe centru de Romario Rus (49). Tot Buhăcianu a mai avut o ocazie mare (64), Meza Colli (75) înscrie și el, dar nu l-a putut învinge pe Iacob, astfel că cele două echipe au terminat la egalitate, un rezultat care nu bucură nici UTA și nici Petrolul.

Costel Enache: ”Nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că au muncit, au luptat, au crezut în șansa lor”

La finalul partidei, Costel Enache a spus că jucătorii săi n-au reușit să pună în practică tot ceea ce îți dorea el, însă nici nu are ce să le reproșeze.

”Eram în situația excelentă de a recupera niște puncte pierdute pe parcursul campionatului. Nu mai ținem cont cu cine jucăm, deși avem un respect deosebit pentru partenerii noștri și în special pentru UTA, o echipă echilibrată, o echipă cu forță. Au confirmat în tot campionatul ăsta că e o echipă de valoare. Din păcate, n-am reușit să punem în practică ceea ce ne-am dorit, deși nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că au muncit, au luptat, au crezut în șansa lor. Plecăm doar cu un punct, care încă ne mai ține matematic în șanse. Ideea este că trebuie să fim foarte eficienți din clipa asta”, a spus Costel Enache la microfonul DigiSport.

Costel Enache a fost cu zâmbetul pe buze la începutul meciului de la Arad, nu însă și la final, când Petrolul a obținut doar un punct cu UTA. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

”E un moment dificil în viața unei echipe, pentru că acum am descoperit și eu că nu e o boală chiar așa pe care să o luăm în râs sau în treacăt”

Chestionat despre problema cu jucătorii din lot depistați cu COVID-19, Costel Enache a spus că aceasta a afectat serios echipa, însă așteaptă și descătușare din partea celor care sunt apți de joc.

”E destul de greu. Am încercat ca ideea de bază să fie unitatea de grup și să nu căutăm să aducem staruri în echipă. Starul nostru să fie echipa. În momentul ăsta în care ne lipsesc colegi dintre noi e destul de delicat. Menținem legătura în permanență, încercăm să ne recâștigăm energiile. E un moment dificil în viața unei echipe, pentru că acum am descoperit și eu că nu e o boală chiar așa pe care să o luăm în râs sau în treacăt. Mai grav e că afectează mental pe cel îmbolnăvit și atunci când colegii noștri suferă avem și noi probleme. În același timp, sper ca energiile să se descătușeze și din direcția asta, pentru că suntem puțini și aștept de la fiecare maximum din ceea ce poate. Au făcut-o băieții până acum și sperăm să o facem și mai bine de acum încolo”, a mai declarat Enache.

Buhăcianu n-a mai înscris împotriva Petrolului, așa cum o făcea în ambele jocuri din sezonul regulat, însă acum a obținut penalty-ul din care s-a reușit golul eglaizator. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Meciul cu Turris ”chiar a devenit o finală”

Pentru Petrolul, care a urcat pentru moment pe locul 3, cu 21 de puncte, la fel ca CS Mioveni și Rapid, însă argeșenii au un meci mai puțin disputat, urmează meciul cu Turris Oltul, ocupanta locului 2, cu 24 de puncte. Partida are loc marți, 21 iulie, de la ora 21:00, la Turnu Măgurele.

”Cu toții am declarat în cor că, de fapt, acest play-off este format doar din finale pentru noi. Dar la noi chiar a devenit o finală următorul meci, cu Turris”, a mai spus Costel Enache.

Cristian Sîrghi a ieșit epuizat și accidentat în timpul meciului cu Petrolul. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Jul. 2020, 23:56 Actualizat: 16 Jul. 2020, 00:04 Liga 2
Pe aceeași temă