Costel Enache își mobilizează special jucătorii înaintea partidei cu Metaloglobus: ”În ultimele jocuri am arătat de ora 11. Dacă vrem nocturnă, 21:45, trebuie să facem mai mult”. Situația absenților în tabăra Universității Cluj

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2021, 13:33 Liga 2
Costel Enache își mobilizează special jucătorii înaintea partidei cu Metaloglobus: ”În ultimele jocuri am arătat de ora 11. Dacă vrem nocturnă, 21:45, trebuie să facem mai mult”. Situația absenților în tabăra Universității Cluj

Universitatea Cluj și Metaloglobus sunt două dintre echipele care se luptă pentru întâietate în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Cele două se găsesc pe pozițiile 3 și 2, sub Farul, iar sâmbătă vor juca meci direct. Costel Enache, antrenorul ardelenilor, a prefațat confruntarea de pe Cluj Arena.

În sezonul regular, pe terenul Metaloglobusului, scorul a fost egal, 0-0, dar Costel Enache își dorește de această dată toate cele trei puncte. În această săptămână, în cadrul clubului au avut loc anumite discuții referitoare la echipă, iar antrenorul a promis că Universitatea Cluj va termina cu fruntea sus play-out-ul, în ciuda faptului că nu și-a îndeplinit obiectivul.

Costel Enache: ”Nu ar trebui să conteze că jucăm la 11. Și la două noaptea dacă jucăm, trebuie să ne trezim și să luptăm” 

”Principalul” ”studenților” a lăsat de înțeles că formația sa va arăta mult mai bine decât a făcut-o până acum, în Grupa A de retrogradare. De exemplu, runda trecută ”U” Cluj a cedat cu 1-2 pe terenul unei candidate clare la retrogradare, Ripensia.

S-au cam stabilizat lucrurile la nivel de conducere. Ne-am întâlnit, am vorbit, am discutat noi, cei care suntem implicați exact în partea specifică, în fenomen. Am discutat împreună cu băieții, am ajuns la concluzia că trebuie să muncim mai eficient, să punem mai mult suflet și am promis toți că așa vom face.

Ei în general sunt oameni destul de conștienți și responsabili, nu e nevoie să dau prea detaliat mesajele, pentru că înțeleg situația și sunt convins că sunt primi care vor să repare. Am mai trecut prin momente de genul acesta, am mai căzut, ne-am ridicat, e cazul din nou să ne ridicăm.

E un meci important pentru noi, un adversar care ne-a ținut adversitatea pe toată durata campionatului. Au fost și ei implicați în lupta pentru primele șase locuri. E o echipă omogenă, stabilă, cu foarte multă experiență de joc. Sunt jucători care au jucat la nivel superior. Frații Herea, Cazan, Lung sunt jucători care au evoluat mult în Liga 1.

Nu ar trebui să conteze că jucăm la 11. Și la două noaptea dacă jucăm, trebuie să ne trezim și să luptăm, pentru că nu mai e vreun moment de căutat scuze sau ieșire. E momentul să ne trezim și să dăm tot ce putem pentru a repara. Ora 11:00 poate fi luată și ca o pedeapsă pentru ce am făcut.

În ultimele jocuri cam așa am arătat, de ora 11. Dacă vrem nocturnă, 21:45, trebuie să facem mai mult”, a declarat Costel Enache despre ce s-a întâmplat la echipă în ultima perioadă și despre confruntarea cu Metaloglobus.

”U” Cluj, cu lotul aproape complet 

Universitatea Cluj nu are probleme de efectiv înaintea confruntării cu echipa bucureșteană, cu excepția lui Răuță, care nu poate evolua din două motive. Pe lângă faptul că este suspendat, are și ceva probleme medicale. În rest, Costel Enache poate folosi tot ce are mai bun în lot la ora actuală.

Nu avem probleme de lot, suntem cam la zi cu lotul, l-am recuperat pe Ribeiro care avea ceva probleme. Răuță e singurul jucător suspendat, dar are și o accidentare.

Avem vorba asta în popor, că prima și ultima impresie contează. Poate fi adevărată în anumite momente sau mai puțin. Pentru că suntem în situația asta chiar contează, dar dacă e să ne gândim la un proiect de lungă durată, nu putem spune asta. Ar trebui să luăm lucrurile pas cu pas, să ne propunem un avans, să mergem. Am avansat destul de mult, dar am și făcut pași în spate”, a mai transmis Costel Enache.

”U”, pe podium în Grupa A a play-out-ului 

”U” Cluj ocupă momentan locul 3 în Grupa A din play-out-ul Ligii 2, cu 33 de puncte. E la trei puncte de Metaloglobus, locul 2, și la aceeași distanță de liderul Farul.

Chiar dacă pare greu de crezut că va fi între echipele cu emoții în privința retrogradării, ardelenii sunt la numai patru puncte de poziția a 5-a, care duce în baraj. Ce-i drept, au și un meci mai puțin.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto
Video: FC Universitatea Cluj

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2021, 13:33 Liga 2
Pe aceeași temă