Costel Enache, debut perfect pe banca Unirii Slobozia, însă antrenorul nu se entuziasmează: ”Acest 3-0 nu e chiar realitatea din teren”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 05 Aug. 2022, 20:17 Liga 2

Unirea Slobozia a început perfect noul sezon de Liga 2, câștigând cu scorul de 3-0, pe teren propriu, vineri, meciul cu nou-promovata Minaur Baia Mare.

Ciprian Rus (16′), Christ Afalna (24′) și Ionuț Coadă (71′) au marcat golurile ialomițenilor, însă diferența de scor putea fi și mai mare, dacă cel puțin Afalna (16, 44), Silaghi (51) și Bolohan (71) ar fi înscris la ocaziile pe care le-au avut. În schimb, Minaur a avut o singură mare șansă de gol, în prelungirile primei reprize, atunci când execuția lui Ciprian Stanciu de la punctul cu var a fost parată de Mario Contra.

Costel Enache, debut cu dreptul pe banca Unirii Slobozia: ”Scorul spune ceva, dar jocul a arătat altceva”

La finalul partidei, antrenorul Costel Enache, aflat și el la debutul oficial pe banca Unirii, a simțit altfel jocul de la nivelul gazonului. Acesta a spus că diferența de scor e prea dură față de cum s-au descurcat jucătorii celor două echipe pe teren. Totuși, numărul golurilor și al marilor ocazii ale Unirii nu-i prea dau dreptate celui care în sezonul trecut a fost pe banca Politehnicii Iași.

”Scorul spune ceva, dar jocul a arătat altceva. Am văzut un meci echilibrat, un meci în care cele două echipe au pus multă energie și au dus o luptă destul de aprigă la centrul terenului. Cred că am fost un pic mai maturi în joc și mai pragmatici, și asta ne-a adus victoria. Am și ratat două-trei ocazii foarte mari, și adversarul a avut două-trei oportunități, dar eu cred că victoria nu se pune sub semnul întrebării.

În schimb, vreau să subliniez că acest 3-0 nu e chiar realitatea din teren. Am avut în față un adversar puternic, bine organizat, cu posesie destul de bună”, a spus, pentru Liga2.ro, Enache.

Patru jucători noi în primul ”11” al Unirii

Față de sezonul trecut, Unirea a început acest meci cu patru jucători noi în primul ”11”: Mario Contra, Serges Ekollo, Alin Boțogan și Ciprian Rus. Pe parcurs au mai intrat și Denis Golda, Marius Ciobanu și Vlad Prejmerean.

Echipa ialomițeană s-a descurcat bine pe teren propriu, unde nu a pierdut nici în play-off-ul campionatului trecut.

”Nu pot decât să-mi felicit jucătorii, au gestionat bine momentele importante, nu am luat gol și am reușit să înscriem trei goluri la debut. E un lucru minunat. S-a dus meciul ăsta, urmează altele. Din păcate, ăsta e fotbalul, ne dă cursivitate și nu avem timp nici să ne bucurăm, dar o să vină momente în care trebuie să trecem repede și peste supărări că vine oportunitatea să legăm din nou bucurii”, a mai declarat Enache.

Unirea Slobozia în meciul cu Minaur Baia Mare: M. Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Ekollo (Golda 77′), Coadă – Boțogan (Dorobanțu 77′), Afalna (M. Ciobanu 86′), Rob. Silaghi (Bolohan 58′) – Cip. Rus (Prejmerean 58′). Rezerve neutilizate: G. Păduraru – Tib. Serediuc, Mih. Lemnaru, Gab. Lazăr.

Urmează o deplasare la Timișoara pentru Unirea Slobozia

Cu acest 3-0, Unirea Slobozia cel mai probabil va încheia prima etapă pe podiumul clasamentului. În etapa a 2-a va juca în deplasare la Ripensia Timișoara, jocul nefiind încă programat oficial.

Costel Enache a spus și cum decurge pregătirea echipei înaintea unei deplasări considerată lungă.

”Nu scurtăm programul de pregătire, avem un ciclu săptămânal destul de clar. Știm ce avem de făcut, punem lucrurile în ordine încă din timp. Mâine avem antrenament și o să încercăm să echilibrăm efortul pentru cei care nu au jucat, ca să ajungă la un nivel aproximativ egal cu jocul de azi. Cei care au jucat vor face o refacere. Urmează o zi liberă și luăm un ciclu săptămânal, cu antrenamente zilnice, marți probabil vor fi două antrenamente și pregătim jocul de la Timișoara”, a explicat antrenorul Unirii Slobozia.

Enache se află la al patrulea sezon consecutiv în care antrenează în Liga 2, după ce în anii trecuți a condus Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj și Politehnica Iași, cluburi cu nume mult mai important în fotbalul românesc decât cel al Unirii Slobozia și unde nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul, cel puțin în cazul primelor două.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/al-doilea-meci-in-noul-sezon-de-liga-2-unirea-slobozia-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1700-costel-enache-la-debutul-oficial-la-ialomiteni-19239499

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-incepe-iar-lupa-e-pusa-pe-cei-mai-interesanti-tineri-ai-campionatului-frf-analiza-celor-mai-de-perspectiva-nume-pe-cine-propun-steaua-si-dinamo-si-cine-sunt-numiti-din-ran-19239311

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 05 Aug. 2022, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă