Costel Enache, debut cu victorie ca antrenor la ”U” Cluj: ”Jucătorii erau într-un dezechilibru mental, cu puțină lipsă de încredere.” Ce a schimbat pentru a-și surprinde adversarul: ”Cu toate riscurile, trebuie să ne asumăm”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2020, 22:33 Liga 2

Costel Enache a debutat cu o victorie pe banca echipei ”U” Cluj, 3-1 cu Unirea Slobozia pe Cluj Arena, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 2, însă succesul nu a venit atât de ușor. Ialomițenii au condus din minutul 12, au mai ratat o mare ocazie de gol, însă au gafat înainte de pauză, când ”studenții” au marcat de două ori. În partea secundă, jucătorii Universității au controlat partida, au mai marcat o dată și au bifat primul succes pe teren propriu în acest sezon.

Au înscris Constantin Toma (12′ – penalty), pentru Unirea, respectiv Cristian Gavra (42′), Nicolae Pîrvulescu (44′) și Ioan Filip (59′), pentru ”U” Cluj, deși aceste două goluri din urmă au fost mai mult autogolurile lui Dumbrăvean și Gurău.

Costel Enache, debut cu victorie la ”U” Cluj: ”Ce ați văzut în seara asta e doar o inspirație de a schimba doi-trei jucători”

La finalul jocului, Costel Enache s-a declarat mulțumit de echipa pe care i-a lăsat-o moștenire Adrian Falub și a spus că el, personal, nu a putut să schimbe prea mult în cele câteva zile din această săptămână în care a condus antrenamentele.

”Știam că o să avem un joc greu. O să încep prin a-mi felicita jucătorii. Știu că nu le-a fost ușor pentru meciul din seara asta. Erau într-un dezechilibru mental, cu puțină lipsă de încredere. E normal, după cum au jucat în ultimul meci. Poate din cauza rezultatelor, să spunem așa. Toată lumea așteaptă mai mult de la ei.
Am găsit o echipă organizată, care se vede că a fost lucrat. Ăsta e meritul antrenorului de dinainte mea. Mi-a fost foarte ușor să comunic cu jucătorii. În trei – patru zile nu putem face mari schimbări și nu putem să ne punem amprenta niciunul dintre antrenori. Ce ați văzut în seara asta e doar o inspirație de a schimba doi-trei jucători, dar toată munca e a celor de dinaintea mea”, a spus Enache la microfonul DigiSport.

”Aveam nevoie de pasul ăsta mic în față pentru a ne putem clădi ceva pe rezultate bune”

Fostul antrenor al Petrolului a felicitat și Unirea Slobozia pentru modul în care a venit pe Cluj Arena să joace.

”Vreau să felicit și pe adversar, pentru că am văzut o echipă preocupată de joc, o echipă care a încercat să contruiască atacurile, să mențină posesia. Cred că a fost un joc frumos pentru cei care au primit meciul. Nu a fost cel mai spectaculos joc al nostru, nu e cel mai bun, nu suntem în cel mai bun moment, dar aveam nevoie de pasul ăsta mic în față pentru a ne putem clădi ceva pe rezultate bune. O să prindem încredere, o să avem timp să lucrăm, grupul este foarte bun. Cred că putem să facem treabă bună”, a declarat Enache.

Enache și analiza de a accepta oferta de la Cluj: ”Pentru suporteri sunt mult mai responsabil decât pentru mine”

Întrebat dacă s-a gândit mult înainte să accepte oferta Universității Cluj, Costel Enache a dat un răspuns planificat de acasă, chiar dacă la fața locului a spus că nu l-a ”calculat”. Noul antrenor al ”studenților” a atins coarda sensibilă la ”U”: suporterii.

”O să fiu sincer în seara asta, deși în general îmi calculez foarte bine răspunsurile. Chiar nu am ce calcula. Am analizat, pentru că știu că sunt responsabil pentru mii de fani care vin aici și așteaptă rezultate. Nu neapărat pentru mine. Eu mi-am ales meseria asta. Fiecare provocare o privesc ca pe un challenge, cu mine, cu meseria mea și cu colegii mei de breazlă. Aici, ca și la Petrolul, de exemplu, am calculat foarte bine, pentru că știu că nu e doar o dezamăgire proprie, ci a foarte multor suporteri. Pentru ei sunt mult mai responsabil decât pentru mine”, a explicat Costel Enache, care a tot gesticulat de-a lungul discursului său, comunicând și prin gesturi, nu doar prin vorbe.

Enache ale greu chiar lotul de 20: ”O să schimbăm mereu, pentru că avem un grup chiar foarte echilibrat”

În final, întrebarea referitoare la schimbările din primul ”11” față de cum gândea Falub și modificarea sistemului de joc chiar de două ori în timpul partidei le-au blocat puțin pe Costel Enache, care la începutul discursului său spunea că nu a intervenit prea mult în altcătuirea echipei.

”Am încercat să venim cu ceva nou, pentru că am încercat să surprindem adversarii. O să schimbăm mereu, pentru că avem un grup chiar foarte echilibrat. E chiar foarte greu să faci un prim ”11”, e chiar greu să faci un lot de 20, așa că fiecare are șansa lui. Eu mă bazez pe toți jucătorii, și când spun asta chiar asta e realitatea în lotul nostru. Am venit cu ideile mele personale. Nu știu dacă sunt bune sau rele, dar eu cred în lucrurile astea. Cred că eu trebuie să vin cu o mentalitate ofensivă. Cred că situația cere lucrul ăsta și obiectivul echipei. Cu toate riscurile, trebuie să ne asumăm o parte ofensivă, agresivă”, a spus noul antrenor al Universității Cluj.

”U” Cluj cu Unirea Slobozia: Muțiu – Inacio Miguel, Telcean, Luchin, Neciu – Meșter (Mâneran 46′), I. Filip, Bg. Barbu (D. Novac 65′) – Golan (Negrean 87′), Gavra (cpt.)(Goga 65′), Nic. Pîrvulescu (Ștefănescu 75′). Rezerve neutilizate: Vâtcă – Laur. Rus, Andr. Mureșan, Taub.

Cu 6 puncte acumulate după patru etape, ”U” Cluj a urcat pe locul 8 în Liga 2. În runda următoare joacă duminică, de la ora 12:00, la București, cu Metaloglobus.

Declarații Costel Enache

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Marţi, 22 septembrie 2020

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

 

Marius ANGHEL 22 Sep. 2020, 22:33 Liga 2
Pe aceeași temă