Costel Enache: „Cu Slobozia avem prima ocazia de a ne mai spăla imaginea. Sper că am învățat din greșeli”

Marius ANGHEL 26 Sep. 2013, 15:21 Liga 2
Costel Enache:** „Cu Slobozia avem prima ocazia de a ne mai spăla imaginea. Sper că am învățat din greșeli

Readusă cu picioarele pe pământ de FC Clinceni după cele trei victorii consecutive din debut, CSMS Iași speră să reia șirul succeselor sâmbătă, când în Copou va poposi Unirea Slobozia, una dintre echipele incomode ale seriei.

Ieșenii vor să demonstreze că eșecul din runda precedentă a fost un simplu accident și că rămân principala candidată la promovare, așa cum au spus în dese rânduri oficialii echipei. Victoria Iașiului este extrem de importantă nu doar prin prisma celor trei puncte puse în joc, ci și pentru calmarea apelor în Copou.

Demis pentru o noapte după eșecul rușinos cu FC Clinceni, tehnicianul a fost reconfirmat în funcție o zi mai târziu și speră să-și securizeze scaunul serios clătinat în week-end-ul trecut cu un succes în fața Unirii Slobozia.

De altfel, tehnicianul grupării din Copou a precizat că meciul cu Slobozia este o primă șansă pentru echipă de a mai spăla imaginea stricată în înfrângerea cu Clinceniul.

„Meciul cu Slobozia este o posibilitate pentru noi să spălăm imaginea și să corectăm ce am stricat în meciul trecut. A fost o săptămână grea pentru noi, tensionată, dar sper că am înțeles cu toții unde s-a greșit. Aștept de la jucători să aibă o altă atitudine în meciul cu Slobozia. Echipa este pregătită pentru joc și sperăm să ne recăpătăm încrederea cu un nou succes. Dacă vom fi concentrați eu cred că nu vom avea probleme. Sper ca eșecul cu Clinceniul să fie învățătură de minte pentru noi și jucătorii să fie mai motivați la meciuri”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Acesta și-a avertizat însă jucătorii că partida nu va fi deloc ușoară: „Nu va fi un meci ușor, Slobozia este o echipă care și anul trecut a arătat bine. Are în lot jucători experimentați, de luat în calcul. Nu e simplu. Probabil subconștientul jucătorilor a dictat că totul va fi un marș triumfal spre promovare, dar nu e echiar așa. Va fi greu”.

Contradicțiile cu președintele pot duce la progres

Enache a mai spus că tensiunea ce a urmat după meciul cu Clinceniul nu l-a afectat și speră ca toate discuțiile contradictorii dintre el și președintele Prunea să fie consctructive.

„Eu sunt om de fotbal, tot timpul am fost învățat cu presiunea, așa am fost educat. Nu mă cramponez decât de performanțele echipei la care eu vreau să particip. Nu iau ca pe un lucru personal ceea ce s-a întâmplat după meciul cu FC Clinceni. Eu mă gândesc doar la club, echipa este obiectivul principal. E normal ca la un club să existe și discuții în contradictoriu, dar la fel de normal este ca aceste contradicții să nască un progres”, a punctat Costel Enache.

Tehnicianul a precizat că nu i s-a stabilit vreun barem de puncte pentru următoarele trei partide: „Nu mi s-a impus nici un target. Eu vreau să câștig toate meciurile, să nu credeți că joc la egal vreun meci de acasă sau din deplasare. Dar trebuie să și putem. Chiar dacă am pierdut trei puncte importante cu Clinceniul, le putem recupera. Camppionatul este lung și mai avem trei jocuri cu această echipă”.

Cu excepția stoperului Cioranu (accidentat) și a mijlocașului Bădic (suspendat), tot lotul va fi valid pentru meciul cu Slobozia.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 26 Sep. 2013, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă