Meci cu miză mare la Dej, în play-out-ul Ligii 2. Ori CSC Dumbrăvița își asigură matematic menținerea, ori Unirea Dej bifează retrogradarea

Anda DELIU 11 Apr. 2024, 18:13 Liga 2
Meci cu miză mare la Dej, în play-out-ul Ligii 2. Ori CSC Dumbrăvița își asigură matematic menținerea, ori Unirea Dej bifează retrogradarea

A treia rundă din Grupa A a play-out-ului Ligii 2 aduce pentru CSC Dumbrăvița deplasarea la Unirea Dej, meciul fiind programat sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 11:00.

Dacă bănățenii înving, sunt salvați și matematic de retrogradare, căci tocmai adversarul pe care îl vor întâlni nu i-ar mai putea ajunge.

Cosmin Stan vrea victoria la Dej, care îi asigură Dumbrăviței menținerea în Liga 2

Dacă CSC Dumbrăvița bate, Unirea Dej, deși are un meci în minus, nu o va mai putea ajunge, astfel că echipa timișeană își va asigura prezența, cel puțin din punct de vedere sportiv, pentru un al treilea sezon în Liga 3.

Matematic vorbind, în cazul în care reușim să facem măcar un egal la Dej, suspansul se termină și ne asigurăm locul în Liga 2 și pentru sezonul viitor. În cazul unei înfrângeri, rămânem totuși cu un avans de 9 puncte pentru ultimele etape. Deci, suntem la adăpostul punctelor multe pe care le avem în fața adversarului nostru, dar așa cum am mai spus, trebuie să fim foarte atenți, să gestionăm foarte bine avantajul și să încercăm să terminăm lucrurile încă de la meciul de sâmbătă, a declarat antrenorul principal al CSC Dumbrăvița, citat de site-ul clubului.

Altfel, Stan a lăudat lotul antrenat de Dragoș Militaru. ”Presiunea e pe umerii lor, iar acest lucru e clar în favoarea noastră. Unirea Dej nu e o echipă rea, are câțiva jucători care anul trecut jucau în play-off. Nu sunt alții în acest sezon, tot aceiași sunt, dar au început mai prost și nu au mai putut recupera. E foarte greu să joci cu presiunea aceasta a rezultatelor, în care ești obligat să recuperezi o diferență de puncte. Exact cum spuneam și înainte de meciul cu CSM Alexandria: o echipă bună, cu mulți jucători care au evoluat în primele două ligi, dar care joacă sub presiune mare și nu pot recupera puncte. La fel e și în cazul Unirii Dej, se vede presiunea, astfel că e greu să îți iasă jocul, chiar dacă ai jucători valoroși. S-a și văzut că în meciurile de pe teren propriu au avut probleme, în cele două jocuri de acasă din această primăvară au înregistrat două înfrângeri, cu cinci goluri primite și unul singur marcat. Și, de altfel, în tot sezonul au avut probleme în meciurile de acasă”, a adăugat Stan.

CSC Dumbrăvița are în continuare probleme mari de lot

Dumbrăvițenii îi au în continuare accidentați pe Cibi, Ristin, Scutaru, Răuță, Secoșan, iar Ekmekci e incert. Salhi va reveni, însă, după suspendare.Cel puțin în jocurile din play-out, timișenii au avut mereu mulți absenți.

”Din păcate, problemele de lot cu care ne confruntăm sunt cam aceleași. N-am reușit să recuperăm până în momentul de față din jucătorii accidentați, deci datele problemei sunt la fel ca și la ultimele jocuri. Până acum, dintre absenții din meciul cu Reșița, e clară doar revenirea lui Salhi, care a avut două etape de suspendare. De pildă, Ekmekci, care a avut probleme săptămâna trecută, a fost pus pe picioare de doctorul nostru, dar la antrenamentul de ieri a suferit o entorsă urâtă…”, a mai spus Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița are 12 puncte în fața Unirii Dej

Cu 26 de puncte acumulate în 19 etape ale sezonului regular și în primele două runde din play-out, CSC Dumbrăvița e pe locul 5 în Grupa A. Unirea Dej ocupă locul 6, retrogradabil, cu 14 puncte. Meciul lor direct din play-out are loc în etapa 3, sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Dej.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori până acum în istoria lor. În sezonul trecut, Unirea Dej a câștigat cu 2-1 în deplasare, iar în sezonul regular al acestei ediții a Ligii 2, CSC Dumbrăvița a trecut cu 1-0 de adversară în deplasare la Dej.

Acest meci poate decide menținerea matematică a Dumbrăviței în Liga 2 și retrogradarea matematică a Unirii Dej în Liga 3.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-3-si-4-din-play-off-si-etapei-3-din-play-out-19305648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-prudent-si-inaintea-meciului-contra-csm-alexandria-19307263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragan-paulevici-a-reusit-un-super-gol-in-csc-dumbravita-csm-resita-1-0-19305548

Anda DELIU 11 Apr. 2024, 18:13 Liga 2
Pe aceeași temă