Corvinul a aflat posibila adversară din turul 3 Europa League. Peste cine va da, dacă va trece de NK Rijeka. UPDATE: Adversara din Conference League, în cazul eșecului

Andrei PASCU 22 Jul. 2024, 14:58 Liga 2
Corvinul a aflat posibila adversară din turul 3 Europa League. Peste cine va da, dacă va trece de NK Rijeka. UPDATE: Adversara din Conference League, în cazul eșecului

Corvinul Hunedoara a aflat adversara pe care o va întâlni în turul 3 al preliminariilor Europa League, dar înainte trebuie să treacă de formația NK Rijeka (Croația), dublă care va avea loc în turul 2 al competiției dedicate cluburilor.

Sorții au decis ca echipa din Liga 2 să înfrunte, în cazul unui succes contra croaților, învingătoarea dublei dintre FC Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) și IF Elfsborg (Suedia).

Corvinul Hunedoara a aflat posibila adversară din turul 3 al Europa League, Sheriff Tiraspol sau IF Elfsborg 

Câștigătoarea Cupei României a intrat în Europa League, în urnele tragerii la sorți a turului 1, pe listă cu un coeficient de 4.275, iar sorții i-au adus în față formația maghiară Paksi FC, actuala vicecampioană a Ungariei. Corvinul a învins cu 4-0 în tur, a cedat cu 0-2 în retur, iar astfel a acces în runda secundă a Europa League, unde va da peste NK Rijeka.

Luni, 22 iulie, Corvinul Hunedoara a aflat că va înfrunta învingătoarea dintre FC Sheriff Tiraspol și IF Elfsborg în cazul în care îi va învinge pe croați, iar în prima manșă ar urma să joace acasă, la Sibiu, la 8 august.

Am aflat posibilii adversari din turul III al UEFA Europa League! Astfel, dacă vom trece de NK Rijeka, ar urma să întâlnim câștigătoarea duelului dintre FC Sheriff Tiraspol, din Republica Moldova și IF Elfsborg, din Suedia. Prima manșă ar urma să se dispute pe 8 august, tot la #Sibiu!

În curând, ne vom afla și posibilii adversari din turul III al UEFA Conference League.

Hai, Corvinu’!”, a transmis Corvinul Hunedoara pe pagina de Facebook.

UPDATE: În cazul în care Corvinul Hunedoara va pierde partida cu NK Rijeka va pica în Conference League, unde va întâlni, în turul 3 al întrecerii, învingătoarea din duelul FC Milsami Orhei, din Republica Moldova, și FC Astana, din Kazahstan.

Ne-am aflat și potențialii adversari din turul III al UEFA Conference League, în eventualitatea în care nu vom depăși NK Rijeka. Astfel, ar urma să întâlnim învingătoarea „dublei” dintre FC Milsami Orhei din Republica Moldova și FC Astana, din Kazahstan!
Primul meci ar urma să aibă loc la #Sibiu, pe 8 august, iar returul o săptămână mai târziu, în deplasare. Ora exactă a acestor jocuri va fi comunicată ulterior.
Până atunci, joia aceasta umplem, din nou, stadionul Municipal! Tu ți-ai luat bilet?!
Hai, Corvinu’!”, a transmis Corvinul Hunedoara.

Corvinul Hunedoara dispută turul cu NK Rijeka la Sibiu

Referitor la dubla cu NK Rijeka, partida tur se va disputa la Sibiu, pe Stadionul Municipal, pe 25 iulie, iar manşa retur va avea loc în deplasare, la o săptămână după, pe 1 august.

Sorții i-au adus în calea Corvinului pe croați, dar în urne s-au mai aflat și echipe precum SC Braga (Portugalia), FC Sheriff Tiraspol (Moldova) sau PFC Botev Plovdiv (Bulgaria).

(…)  E clar că va fi alt meci cu Rijeka. Știu și băieții cu cine se vor înfrunta. 100 la sută va fi alt meci. 100 la sută vom juca iar de frică. Noi, românii, avem în ADN-ul nostru să reacționăm mai bine la teamă sau la teama de a nu te face de râs. Astăzi era teama de rezultat, teama de succes, pentru că știam că va veni. Erau conștienți. (…)

Și eu mă bucur, dar parcă aveam așteptări mai mari. Deși am avut momente bune. La acele faze fixe, am avut trei cornere foarte bine bătute în careu, în care, dacă puteam să marcăm aveam reacția de la Paks și cred că era altfel meciul”, spunea Florin Maxim după jocul retur cu Paksi FC, după ce Corvinul s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League.

Foto: Corvinul Hunedoara și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 22 Jul. 2024, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă