Lui Cornel Stănilă, director general la CSC Șelimbăr, îi expiră mandatul în a doua jumătate a acestei luni și nu mai continuă cu trupa sibiană. În acest context, clubul aflat în acest moment pe loc retrogradabil în Liga 2 a anunțat, pe site-ul oficial, organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției care rămâne vacantă.
Concursul pentru postul de director general al clubului din Șelimbăr va avea loc în dimineața zilei de 29 noiembrie 2024, iar câștigătorul va fi angajat pe durată nedeterminată, conform anunțului.
Primarul din Șelimbăr, reales în vară, spune motivul pentru care Stănilă nu va mai continua la CSC Șelimbăr, dar și ce planuri are pentru viitorul clubului.
Înscrierile pentru postul de director sportiv la CSC Șelimbăr au fost demarate, teoretic, din data de 11 noiembrie, dar anunțul a fost transmis două zile mai târziu, după ce Liga2.ro a dezvăluit despre plecarea lui Cornel Stănilă. Vor fi închise în data de 22 noiembrie, iar examenul are loc în data de 29 noiembrie, de la ora 10:00.
Cei interesați trebuie să depună dosarul la Primăria Comunei Șelimbăr.
”CLUB SPORTIV COMUNAL ”1599” ȘELIMBĂR cu sediul în Șelimbăr, str. Stadionului nr 18, anunță organizarea unui concurs/examen de recrutare pentru ocuparea funcţiei contractuale de conducere vacantă de Director General, în data de 29.11.2024, ora 10:00 în conformitate cu H.G. nr.1336/2022, cu modificările și completările ulterioare, pe durata nedeterminată”, sună anunțul CSC Șelimbăr, pus într-o categorie nouă pe site-ul său, ”info.publice”, abia apărută.
În anunțul respectiv sunt prevăzute condițiile generale și cele specifice de concurs, calendarul de desfășurare al concursului, care va fi organizat la sediul clubului, actele pe care trebuie să le cuprindă dosarul de concurs, bibliografia și tematica de concurs și atribuțiile postului de director general al CSC 1599 Șelimbăr.
Administratorul public al comunei Șelimbăr în precedentul mandat al primarului Marius Grecu, Cornel Stănilă, a fost delegat, în vara anului 2021, să ocupe postul de director general al CSC Șelimbăr, odată cu înființarea noului club, care a cesionat activitatea și locul în Liga 2 de la nou-promovata Viitorul Șelimbăr. Mandatul acestuia expiră la data de 19 noiembrie 2024, motiv pentru care postul respectiv a fost scos la concurs de către Primăria Comunei Șelimbăr.
”În cazul în care nu se va prezenta nimeni la concurs, vom delega o persoană din aparatul Primăriei și vom repeta concursul. Ne dorim să fie o concurență cât mai mare la concursul de pe 29 noiembrie”, a declarat, pentru Tribuna, primarul Marius Grecu.
Acesta a adăugat că Stănilă nu va mai putea fi delegat pentru postul de director general al clubului, deoarece nu va mai fi administrator public. ”Domnul Stănilă și-a manifestat dorința de a se focusa pe altceva, pe viitor. Îi mulțumesc pentru întreaga activitate”, a adăugat Grecu.
Omul de afaceri Remus Șerban, unul dintre componenții staffului administrativ al CSC Șelimbăr până în vară, exclude din start posibilitatea de a-și depune dorsarul pentru funcția de director general al clubului sibian.
”Nu există nicio posibilitate de a ocupa acest post, timpul nu îmi permite, bussinesul mă ține ocupat aproape tot timpul”, a declarat, pentru Tribuna, Remus Șerban, cel care, până la finalul lunii iunie, a ocupat funcția de președinte al secției de fotbal din cadrul CSC Șelimbăr.
Primarul Marius Grecu a adăugat că își dorește, pe viitor, să atragă de partea clubului cât mai mulți reprezentanți ai comunității locale, printre nominalizați fiind Alexandru Curtean, fost jucător al echipei, în prezent antrenor și director sportiv al ACS Mediaș, prezentă în Liga 3.
În ceea ce privește rezilierea contractului cu antrenorul Constantin Schumacher, care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, primarul Șelimbărului spune că îi mulțumește acestuia pentru tot ce a făcut pentru divizionara secundă și că decizia de a se despărți a fost cu acordul ambelor părți.
În ceea ce privește stafful tehnic, de pregătirea echipei se vor ocupa Neluțu Luca, Bogdan Vișa și George Păun, cărora, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, li se pot alătura și alți reprezentanți ai comunității.
Foto: CSC Șelimbăr