Cornel Șfaițer, după eșecul din Ghencea: ”E clar că avem o problemă. O să avem o discuție și cu stafful tehnic, și cu întreaga echipă. E rușinos unde ne aflăm în momentul acesta”

Narcis POHOAȚĂ 06 Mar. 2022, 15:41 Liga 2
Cornel Șfaițer, după eșecul din Ghencea: ”E clar că avem o problemă. O să avem o discuție și cu stafful tehnic, și cu întreaga echipă. E rușinos unde ne aflăm în momentul acesta”

Poli Iași a fost învinsă clar de Steaua, scor 1-3, vineri, în Ghencea, în deschiderea etapei a 18-a a Ligii 2 și a ajuns pe locul 13 în clasament, cu o rundă înainte de finalul sezonului regular și startul play-out-ului, acolo unde va evolua mai departe echipa moldoveană.

După o primă repriză albă, în care Poli s-a mulțumit doar să se apere și a intrat rareori în careul advers, Steaua s-a dezlănțuit după pauză și a marcat de trei ori, ratând și alte bune oportunități, schimbările făcute de Daniel Oprița fiind decisive.

La două zile după eșec, președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, și-a exprimat dezamăgirea față de jocul echipei ieșene. Oficialul din Copou este totuși încrezător că echipa poate mai mult decât acest loc 13 rușinos ocupat în momentul de față.

Cornel Sfaițer, după eșecul cu Steaua: ”În a doua repriză am jucat destul de modest, am fost depășiți de adversar. Nu înțeleg, personal, de ce”

Domnule președinte, atât de mare este diferența între o echipă cu pretenții la play-off și Poli Iași?
Consider că am întâlnit o echipă care a profitat și de atmosfera superbă din tribune, și de terenul impecabil. În prima repriză ne-am organizat binișor aș spune, nu au fost mari probleme, dar în a doua repriză am jucat destul de modest, am fost depășiți de adversar. Nu înțeleg, personal, de ce, pentru că am făcut tot ce depinde de noi. Am asigurat toate condițiile pentru debutul acestei primăveri, mă refer la condiții de antrenament, deplasare, salarii achitate. Am vorbit cu ei foarte deschis, le-am și transmis înainte de meciul cu Brașov că la București se vor motiva singuri, pe un asemenea teren și o asemenea arenă. Asta nu înseamnă că nu au jucat fără primă. Am considerat că vor face un meci bun. Dar, din păcate, nu știu, au teama asta de a juca, în condițiile în care nu era o presiune extraordinară, nu jucai o finală, nu jucai un meci decisiv. Am întâlnit o echipă bună de Liga a 2-a, o echipă care avea o presiune în plus, pentru că avea nevoie de victorie. Presiunea era pe echipa gazdă. Arbitrajul a fost bun, a dus jocul normal, nu au fost probleme, deci au avut toate ingredientele pentru a juca fotbal.

Un singur punct în primele două meciuri din acest an…
Din păcate, am văzut o teamă mare de a juca fotbal. Găsim motive. Când jucăm acasă ne sare mingea, terenul e denivelat, acum au jucat pe un teren impecabil. Sincer, personal, dar nu numai eu, toți cei din cadrul clubului, cu toții suntem dezamăgiți de prestația întregii echipe. Trebuie să fim foarte atenți. O repet, am avut răbdare, avem în continuare, pentru că sunt jucători cărora le-am dar credit în perioada de pregătire. Am luat de decizia de a da șansa și unor jucători care au avut mai puține ocazii de a evolua în tur, am crezut că echipa va avea un progres în debutul acestei primăveri. Dar din păcate, nu a fost așa. După ce am văzut în cele două jocuri, cu excepția primei reprize cu Brașovul, când s-a văzut o poftă de a juca, de a controla jocul, după ce am primit gol au urmat trei reprize destul de modeste.

”E clar că avem o problemă”

Credeți că Poli poate mai mult?
Eu nu vreau să cred că trebuie schimbată aproape întreaga echipă în vară, nici nu poți face lucrul acesta. Eu cred că echipa asta poate mai mult. Sunt un Francisc Cristea, care a jucat la Liga 1, un Florin Plămadă, jucător cu experiență, un Stan, care, din păcate, încă nu e conectat la ce dorim noi. Am crezut într-o revenire a lui. Dar nu numai ei, sunt jucători cu experiență, care pot mai mult. Eu încă cred că echipa asta poate mai mult.

Este în pericol postul lui Costel Enache?
Eu am spus că când am venit că vreau să continuăm cu Costel Enache, i-am dat credit, toată lumea crede în el. Dar e clar că avem o problemă. Și o să vedem. Nici nu am vorbit la cald după joc. O să merg la Iași și o să analizăm prestația, o să avem o discuție și cu stafful tehnic, și cu întreaga echipă. Le-am și spus, înaintea meciului cu Brașovul, când le-am achitat și salariile, că îmi doresc să ne bucurăm împreună după evoluții bune, să ne îmbrățișăm după victorii, dar e clar că vom avea o discuție cu staff-ul și cu echipa, vizavi de de viitoarele partide.

E criză la Poli Iași? Sunt deja cinci meciuri fără victorie.
Nu vreau să cred că e o criză în momentul acesta. Avem o problemă mare dacă e criză. E clar că atunci când mă uit în clasament, la poziția noastră și ceea ce s-a oferit la echipă, chiar dacă a avut o retrogradare, e rușinos unde ne aflăm în momentul acesta. E mult cinci meciuri fără victorie! Din păcate, am primit 3 goluri cu Steaua, sunt multe. E adevărat, în ultimele etape am primit puține goluri, dar nici nu am marcat multe. Am văzut așa o relaxare în joc în Ghencea, la faze fixe, din punctul meu de vedere nu avem voie să primim așa ușor golurile.

  • Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 13, cu 22 de puncte acumulate în 18 meciuri. În ultima rundă, Poli Iași o întâlnește pe teren propriu pe Astra (locul 20, cu -1 punct după ce i s-au scăzut 20).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-apasat-spre-play-off-facut-de-steaua-dupa-ce-a-invins-clar-poli-iasi-mutarile-facute-de-oprita-la-pauza-au-decis-meciul-19221626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-dupa-victoria-cu-poli-iasi-ii-felicit-pe-jucatorii-care-au-intrat-la-pauza-au-facut-diferenta-in-ce-conditii-obtine-steaua-calificarea-matematica-in-play-off-din-ac-19221677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-are-doua-goluri-in-doua-meciuri-pentru-steaua-in-2022-omul-jocului-cu-poli-iasi-socheaza-privind-dreptul-la-promovare-orice-se-poate-schimba-suntem-in-romania-19221695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-deschiderea-penultimei-etape-a-sezonului-regular-al-ligii-2-19221588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

Narcis POHOAȚĂ 06 Mar. 2022, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă