Contre între Marin Barbu și Romeo Pașcu înainte de FC Brașov – Juventus. „Magiun” vorbește fără perdea

Marius ANGHEL 11 Aug. 2016, 13:29 Liga 2
Contre între Marin Barbu și Romeo Pașcu înainte de FC Brașov - Juventus.**

Marin Barbu a jucat și a antrenat Brașovul. Ca jucător, „Magiun” i-a încântat pe fanii brașoveni cu tehnica sa deosebită, dar și cu cele 50 de goluri marcate pentru Steagu”. Ca antrenor a stat foarte puțin la Brașov, doar un retur în sezonul 1996 -1997, la finalul căruia a fost înlocuit, culmea, chiar de Cornel Țălnar. Duminică, „Magiun” vine ca adversar al Brașovului, în calitate de director tehnic al echipei Juventus București.

„Juventus are prima șansă în meciul cu Brașovul”

Când vine vorba de Brașov, Barbu vorbește direct, fără ocolișuri și nu ratează să înțepe personajele cu care a avut ceva probleme în trecut. Cu Țălnar a fost coleg la FC Brașov și spune c㠄«Țânțarul» a fost întotdeauna un băiat la locul lui, nu era un tip conflictual, astfel că ne-am înțeles foarte bine. Cine era mai tehnic? Asta las brașovenii să decidă, chiar nu vreau să mă laud. În duelurile cu Țălnar ca antrenori am câteva amintiri frumoase, în primul rând acel 5-4 de poveste din Groapă pe când eu antrenam Foresta, iar el era secundul lui Dinu la Dinamo”, spune Barbu.

Referitor la meciul de duminică, Magiun spune că „Juventus are prima șansă, asta pentru că avem o echipă organizată, a venit și Gică Chivorchian, am făcut o pregătire bună în această vară, în timp ce Brașovul s-a confruntat cu mari probleme înaintea startului campionatului. Venim la Brașov să jucăm și să câștigăm”, declara Barbu.

„Dochița este un tip corect cu jucătorii”

Antrenorul brașovean îi cunoaște foarte bine pe actualii șefi de la FC Brașov. „Paul Enache e un tip sufletist, iar pe Dochița îl cunosc foarte bine din Sfântu Gheorghe. Poate spre surprinderea multora, Dochița este un tip căruia îi place să fie corect în special cu jucătorii. Am lucrat cu el la Sfântu Gheorghe și chiar dacă la început am avut câteva divergențe, a înțeles imediat că antrenorul e antrenor, iar conducătorul conducător. Nu o să-l vezi niciodată pe Dochița intrând în vestiar peste antrenor să dea indicații jucătorilor”, a spus directorul tehnic al celor de la Juventus București.

Replici acide pentru Pașcu

În schimb, Romeo Pașcu a fost ținta preferată a lui „Magiun”, cei doi, se pare, având ceva de împărțit din perioada în care Barbu era jucător la FC Brașov, iar Pașcu președinte. „De Pașcu nu știu ce să mai cred. În cariera mea de jucător am avut momente în care m-am înțeles foarte bine cu el, dar au fost și momente în care Pașcu mi-a tras-o pe la spate”, a spus Marin Barbu.

Consilierul Romeo Pașcu s-a arătat surprins de declarația lui Barbu despre care spune că a fost unul dintre cei mai buni jucători cu care a lucrat la FC Brașov, însă și-a adus aminte de două meciuri ale „stegarilor” disputate în 89. „Pentru mine, Marin Barbu rămâne unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am avut în cei 42 de ani ca și conducător de club. Nu «i-am tras-o» niciodată!… În 1989 la două meciuri ale noastre, regretatul Costică Ștefănescu le-a transmis jucătorilor ordinul meu, iar ei au fost împotriva intereselor clubului. Până la urmă le-am dat dreptate… Recunosc că am fost un președinte milităros pentru că am o carieră militară în spate, care m-a făcut om”, a spus Pașcu.

Ultima replică i-a aparținut lui Barbu. „A câștiga un meci cu Victoria București este împotriva intereselor clubului?”. Marin Barbu se referă la un meci câștigat de FC Brașov, înainte de Revoluție, cu scorul de 1-0 împotriva echipei Victoria București, echipa Securității, golul victoriei fiind marcat de „Magiun” cu doar câteva minute înainte de final.

FC Brașov așteaptă cartea verde a lui Sburlea

Deși transferul lui Sabrin Sburlea s-a rezolvat, oficialii lui FC Brașov nu sunt încă siguri că îl pot folosi pe atacant în meciul cu Juventus București. Problema este reprezentată de cartea verde a acestuia, care nu a sosit încă în țară. Sburlea a semnat ieri contractul cu FC Brașov și este nerăbdător să joace din nou pentru FC Brașov.

„Sper să se rezolve cu actele până sâmbătă pentru că vreau să joc. Am vorbit în Germania cu cei de la Hansa Rostock pentru a urgenta lucrurile. Știu că brașovenii au așteptări mari de la mine, astfel că vreau să dau cât mai multe goluri pentru FC Brașov, să avem un grup unit aici și cel mai important să promovăm. Am fost dorit și de ASA Tg. Mureș, dar am ales FC Brașov pentru că așa am simțit eu. Mă simt bine din punct de vedere fizic, iar dacă se vor rezolva problemele cu cartea verde, iar antrenorul va apela la mine, voi fi pregătit să intru la joc”, a spus Sburlea.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 11 Aug. 2016, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă