Constantin Schumacher, la o semnătură să preia o echipă din Liga 2 și să fie adversar în noul sezon cu fostul său colaborator, Andrei Prepeliță. ”Sunt în drum spre club și continui discuțiile” | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 14:30 Liga 2
Constantin Schumacher, la o semnătură să preia o echipă din Liga 2 și să fie adversar în noul sezon cu fostul său colaborator, Andrei Prepeliță. ”Sunt în drum spre club și continui discuțiile” | EXCLUSIV

CS Mioveni este pe punctul de a-și numit noul antrenor principal.

Chiar în aceste momente, în care știrea este publicată pe Liga2.ro, conducerea clubului argeșean este în discuții, posibil finale, cu Constantin Schumacher (47 de ani), ultima dată antrenor în acte la Campionii FC Argeș, cealaltă echipă din județ care în această vară a picat din prima ligă în Liga 2.

Constantin Schumacher, aproape să semneze cu CS Mioveni

Constantin Franz-Ulrich Schumacher, pe numele său întreg, era în drum către clubul din Mioveni când a răspuns apelului telefonic al reporterului Liga2.ro. Acesta nu s-a ascuns să spună că este în discuții avansate pentru a prelua echipa, urmând ca cel mai târziu mâine să ia o decizie finală, dacă semnează contractul.

”Sunt în discuții, încă nu am semnat contractul. Astăzi sau mâine o să se definitiveze. Am discutat cu ei, am ajuns la un numitor comun, doar că nu am semnat. Acum sunt în drum spre club și continui discuțiile cu dumnealor, despre ce avem, ce jucători putem să aducem, ce condiții, ce dorim, ce obiectiv avem, lucruri normale”, a spus, pentru Liga2.ro, Constantin Schumacher.

  • Ca antrenor, Schumacher a condus Juventus București, CSM Râmnicu Vâlcea, Oțelul Galați 2, Oțelul Galați, SCM Pitești (actuala Campionii FC Argeș), Petrolul Ploiești, Academia Rapid (actualul Rapid), Atletic Bradu, iar ultima dată a fost antrenor în acte la Campionii FC Argeș, între februarie 2022 și martie 2023. A fost și antrenor secund la Oțelul (al lui Ewald Lienen), Viitorul Constanța (al lui Bogdan Stelea) sau U Craiova (al lui Corneliu Papură).
Constantin Schumacher și Andrei Prepeliță au făcut echipă pe banca tehnică a echipei Campionii FC Argeș. În noul sezon au șanse mari să fie adversari adversari în Liga 2. Prepeliță tocmai a semnat cu Gloria Buzău.

Clubul din Mioveni mai are puțini jucători după retrogradarea din SuperLigă

CS Mioveni, retrogradată în această primăvară în Liga 2 după două sezoane consecutive petrecute în prima ligă, traversează momente dificile. Din informațiile Liga2.ro, argeșenii s-au despărțit de aproape toți jucătorii pe care i-au avut în lot, din acest motiv existând și multe discuții privind ceea ce se va întâmpla cu clubul mai departe.

Inclusiv declarațiile primarului Ion Georgescu, șeful instituției care este principal sponsor al clubului, au alimentat o stare de nesiguranță la CS Mioveni.

”Pe mine mă interesează la fotbal doar academia de copii. De la 1 decembrie 2022 am spus că nu vorbesc decât despre academia de copii de la CS Mioveni, care mă interesează și pentru care voi face tot posibilul să funcționeze la capacitate maximă.

Despre echipa de Liga 2 nu am ce să vorbesc, nu știu! E posibil și să se desființeze și să joace în Liga a 5-a. Nu știu! Repet, de la 1 decembrie 2022 nu mă mai interesează. Dacă autoritățile locale de la Mioveni vor mai sprijini financiar echipa de fotbal în Liga 2, vă voi răspunde după data de 24 iunie, când avem ședința de Consiliu Local.

Indiferent că finanțează Consiliul Local, pe mine echipa de fotbal de seniori, fie de Liga 2 sau Liga 2 sau orice ligă, nu mă mai interesează, având în vedere că toată lumea m-a acuzat că eu am făcut și nu am mai făcut, și atunci am spus, nu, o să dau atenție altor probleme mai importante decât sportul.

Când vrei să faci bine, atunci ești acuzat. Să vină investitori, să-și caute investitori. Oricum, pe anul 2023 nici nu pot să spun să finanțeze Consiliul Local, nici să nu finanțeze, având în vedere că este un proiect sportiv. Pe 2023 ei au alocați bani, pentru că primăriile finanțează pe an calendaristic, nu finanțează pe an sportiv.

Pentru Liga 2, CS Mioveni are bani destui, iar pentru județ are pentru două-trei campionate. Nu vor fi afectate nici celelalte sporturi sau centrul de copii și juniori. Având în vedere că în luna a 10-a, a 11-a toată lumea acuza primarul că nu știu ce a făcut, păi, ce primar își dorește răul la ceea ce are în ogradă?

Când în sezonul regular am fost furați de nouă puncte, nimeni nu spunea nimic, toată lumea s-a axat că primarul e de vină. Sunt firme, să preia, să facă, să promoveze. Să dea Dumnezeu să-i văd în Liga Campionilor! Sunt iubitor de fotbal și m-aș bucura”, spunea, de curând, primarul Ion Georgescu, conform Jurnal de Argeș. Nu este, însă, prima dată când acesta spune că nu mai este interesat de echipa de seniori a CS Mioveni.

CS Mioveni și-a încheiat a treia experiență în prima ligă, unde a rezistat, în premieră, două sezoane consecutive

Înființat în 2000, CS Mioveni a promovat prima dată în prima ligă în 2007 și după doar un sezon (2007-2008) a retrogradat. În 2011 a ajuns din nou în prima ligă, dar din nou a picat după doar un an în elită (2011-2012). Au urmat mai multe sezoane în Liga 2, iar în 2021 a reușit a treia promovare, după barajul jucat cu FC Hermannstadt. A rezistat, în premieră, un sezon în prima ligă (2021-2022), iar acum a picat din nou în liga secundă.

CS Mioveni a încheiat sezonul regular pe locul 16, ultimul, cu 22 de puncte acumulate în 30 de meciuri. I s-au înjumătățit punctele, iar în play-out, după nouă etape, a înregistrat tot atâtea înfrângeri și a retrogradat de pe ultimul loc, 10, cu 11 puncte.

Foto: Gheorghe Flușter / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-este-noul-antrenor-al-gloriei-buzau-a-semnat-contractul-asumandu-si-obiectivul-de-a-promova-direct-19275553

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-bascov-are-un-nou-antrenor-marius-stoica-numit-in-locul-lui-adrian-dulcea-19275616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-inceput-pregatirea-noului-sezon-de-liga-2-cu-24-de-jucatori-primele-patru-achizitii-sunt-doi-fotbalisti-din-prima-liga-si-doi-portari-de-ce-crede-daniel-oprita-ca-noul-sezon-va-fi-19275475

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-mutari-surpriza-la-inceputul-campaniei-de-achizitii-a-luat-doi-jucatori-din-liga-2-si-un-altul-de-la-o-retrogradata-din-superliga-19275110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-risca-sa-ramana-fara-finantare-de-la-cl-mioveni-19275090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-prima-retrogradata-matematic-din-superliga-revine-in-liga-2-dupa-doi-ani-si-anunta-prin-antrenorul-interimar-ca-se-va-lupta-la-promovare-19268675

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă