Conflictul dintre Mihalcea și golgheterul Dunării, aplanat de conducere? „Așa e la fotbal. Ă‚sta e un sport pentru golani”

Marius ANGHEL 09 May. 2016, 19:20 Liga 2

Incidentul produs la antrenamentul de sâmbătă al echipei Dunărea Călărași pare că se va încheia obligat forțat cu o împăcare. Antrenorul Adrian Mihalcea și atacantul Valentin Alexandru au avut un schimb violent de replici și chiar s-ar fi ajuns la bătaie dacă ceilalți jucători nu ar fi fost de față. Președintele Constantin Ștefan a confirmat scandalul și anunța că luni se va face publică decizia clubului, însă se pare că aceasta nu va mai apărea, evitându-se astfel să nu se producă o tensiune și mai mare înaintea importantului meci de miercuri cu Rapid, unul în care Dunărea își joacă ultima șansă la promovarea directă.

Într-un interviu acordat pentru Sport călărășean, Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași și unul dintre oamenii care decid în privința clubului din Liga 2, a vorbit și despre incidentul dintre Mihalcea și Alexandru. Omul politic spune că pentru a câștiga cu Rapid e nevoie de atacantul scandalagiu, iar soarta antrenorului rămâne bătută în cuie până la finalul sezonului.

„O să-i împăcăm pe amândoi pentru că avem nevoie de liniște la echipă. Dacă aveam variante, îl amendam pe Alexandru. Dar cum Balint este accidentat, nu avem de ales. Oricum, el și-a cerut scuze pentru ieșirea pe care a avut-o la adresa lui Mihalcea”, a spus Dinulescu, care a comentat și obiceiul lui Mihalcea de a nu avea un limbaj colocvial cu elevii săi și faptul că în scurta perioadă petrecută la Călărași își atrage din ce în ce mai multe plângeri dinspre jucători: „Așa e la fotbal. Ă‚sta e un sport pentru golani. Trebuie să înțeleagă că deocamdată ăsta e antrenorul pe care îl avem. De la vară vom vedea ce este de făcut. Eu când eram în liceu aveam un profesor care mereu mă batea atunci când mă prindea că fumez. Dar mă bătea rău de tot. Ce era să fac? Să-l bat și eu? Să nu mai învăț? Mi-am văzut de treaba mea mai departe”.

Alexandru, singurul jucător neanunțat de schimbarea programului echipei

Totuși, Mihalcea pare să nu fi uitat de acest incident și de faptul că Valentin Alexandru a îndrăznit chiar să răspundă prin lovire, astfel că încearcă să-l marginalizeze pe atacant. De exemplu, Sport călărășean scrie că după ce s-a aflat data și ora reprogramării meciului cu Rapid, antrenorul a decis să nu-și mai lase jucătorii liberi până luni și să-i cheme la antrenament de duminică de la ora 17:30. Singurul care nu a fost anunțat de „secundul” Mirel Condei de schimbarea programului a fost chiar Valentin Alexandru.

Golgheterul Dunării a fost de altfel singurul jucător care a lipsit de la ședința de pregătire, însă președintele Constantin Ștefan i-a luat apărarea: „El trebuia să se intereseze. De aici își câștigă pâinea. Am vorbit cu el și i-am zis să vină la Călărași ca să stăm de vorbă. Este un jucător foarte important pentru noi, dar trebuie să înțeleagă că asta e viața de fotbalist. Nu întotdeauna te înțelegi cu antrenorul. La noi Mihalcea este deocamdată în funcție”.

Ionel Ganea a simțit și el curajul atacantului

Mai mult, se pare că Valentin Alexandru nu este la primul scandal la Dunărea Călărași. Sport călărășean anunță că, în toamna anului trecut, la finalul jocului cu Gloria Buzău, câștigat de Dunărea cu 8-0, atacantul a avut o altercație cu antrenorul Ionel Ganea. La dușuri, cei doi s-au strâns de gât reciproc, Ganezu” fiind surprins că elevul său a îndrăznit să-i dea o astfel de replică. Ca să scape de furia tehnicianului, atacantul l-a împins pe acesta de pereții de la dușuri, iar după câteva minute cei doi au preferat să facă pace, iar conducerea clubului s-a făcut că nu știe nimic. Printre jucători a circulat însă în acea perioadă o glumă: „Luni avem liber. Nu putem intra în vestiar. Se schimbă gresia de la dușuri”.

 

  • Dunărea Călărași joacă miercuri, 11 mai, de la ora 18:00, pe teren propriu cu Rapid București într-un meci ce poate decide câștigătoarea Seriei I. Cu o victorie, giuleștenii se distanțează la șase puncte de călărășeni și își asigură primul loc promovabil. Echipa lui Mihalcea nu-și permite niciun pas greșit, de asta de încearcă să nu se produce tensiuni și mai mari. Derby-ul de la Călărași are loc fără spectatori.
Marius ANGHEL 09 May. 2016, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă