Conferință-maraton pentru aceeași idee îmbătrânită: ”new Dinamo”, versiunea fără număr. Clubul exclamă că falimentul nu e o problemă, dar cere bani pe unde apucă. Răzvan Zăvăleanu: ”Mesaj pentru dinamoviștii cu bani. Dacă retrogradarea n-a fost ceva puternic, atunci acțiunea noastră asta propune”

Răzvan STÎNGĂ 16 Jun. 2022, 14:52 Liga 2
Conferință-maraton pentru aceeași idee îmbătrânită: ”new Dinamo”, versiunea fără număr. Clubul exclamă că falimentul nu e o problemă, dar cere bani pe unde apucă. Răzvan Zăvăleanu: ”Mesaj pentru dinamoviștii cu bani. Dacă retrogradarea n-a fost ceva puternic, atunci acțiunea noastră asta propune”

Dinamo a organizat, în sfârșit, o conferință de presă după ce a retrogradat în Liga 2. Au participat la ea Cătălin Alexandru, reprezentant DDB, Dan Giuraniuc, director de marketing, și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo. În mare parte, declarațiile celor trei s-au rezumat la bani.

Un nou ”new Dinamo”, aceleași idei de marketing

Scurt și la obiect, cele 40 de minute, cât a durat conferința, au fost folosite pentru ca dinamoviștii, suporterii în special, dar și oamenii potenți financiar care pot veni cu sume mari de bani la echipă, să se alăture noului proiect, un fel de ”new Dinamo”, versiunea ”n”.

Ca și în anii trecuți, foarte mulți chiar, Dinamo a ambalat conferința într-un restart, în ideea formării unui club care vrea să revină în Liga 1 cât mai repede și să facă din nou performanță, așa cum făcea în urmă cu mult timp. Același tip de motto învechit, care încă de la început a adus numai situații grele, contexte din ce în ce mai nefavorabile clubului.

Dinamo a și pierdut foarte mulți cotizanți ai programului DDB, poate și pentru că acea credibilitate de la început a dispărut în timp și chiar i-a făcut pe mulți să se îndoiască de proiect în sine. Asta în principal din cauza unor așa-ziși lideri care i-au dezamăgit prin modul în care au folosit banii.

Dinamo, conferință de 40 de minute în care anunță că e nevoie de ajutor

Chiar dacă se anunță clar și răspicat din club că Dinamo nu va falimenta, conferința arată faptul că echipa e cu un picior în groapă și că lucrurile stau puțin mai dificil decât se prezintă la suprafață. Până la urmă, milioanele de euro datorii ale lui Dinamo vorbesc de la sine. În plus, care a mai fost rolul unei astfel de conferințe-maraton de 40 de minute care s-a rezumat, în mare parte, la bani?

Oricum ar fi, dacă din interior se prezintă sau nu amplitudinea reală a problemelor, Dinamo face din nou apel la fani, așa cum a procedat și în ultimii ani de zile, din cauza faptului că nu a venit nimeni să investească și să se țină de cuvânt. A plecat Ionuț Negoiță, criticat de fani deși menținea clubul pe o oarecare linie de plutire, și a urmat o perioadă neagră după venirea ”fantomelor” spaniole.

Răzvan Zăvăleanu: ”Toată lumea trebuie să vină să strângă rândurile”. Nu vede o colaborare cu CS Dinamo deocamdată

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, așteaptă cu brațele deschise pe oricine vrea să ajute clubul, atât fani, prin programul DDB, cât și prin sosirea unor ”câini” înstăriți care să investească bani mulți, pentru salvarea clubului.

Deși fanii își doresc o colaborare cu CS Dinamo, clubul lui Nicolae Badea, Zăvăleanu a exclus posibilitatea în afara uneia pe partea sportivă, anume în privința unor schimburi de jucători.

Domnul Șerdean ne-a transmis că vrea să ajute echipa să renască. Din păcate, nu are resursele financiare necesare pentru a face asta. I-am avertizat pe toți acționarii că, dacă nu-și fac datoria, există căi legale prin care pot fi înlocuiți.

Dincolo de inițiativele incredibil de frumoase ale celor din DDB, noi ne dorim să transmitem un mesaj puternic dinamoviștilor cu bani. Dacă această retrogradare nu a însemnat un mesaj puternic de conștientizare, atunci acțiunea noastră de astăzi asta își propune. Vrem să transmitem un mesaj.

Sunt mulți dinamoviști care ar puterea ajuta clubul să supraviețuiască fără niciun fel de probleme. Ba chiar să acceadă la performanță! Toată lumea trebuie să vină să strângă rândurile. Suporterii sunt indispensabili acestei echipe! Fără sprijinul constant al suporterilor, Dinamo n-ar fi fost azi nici măcar aici (n.r. – în Liga a 2-a). Sper că cei care au ieșit din program să revină.

Am simțit că suporterii noștri și-ar fi dorit o colaborare cu CS Dinamo. Pentru a evita situații care s-au mai întâmplat în fotbalul de la noi, ar fi bine ca întreg palmaresul să ajungă sub tutela CS Dinamo pentru a exista o continuitate.

Momentan, sunt diferențe de opinie și trebuie să avem și cu cine discuta. În acest moment, nu văd o colaborare cu CS Dinamo, poate doar pe partea de juniori. Din păcate, ne vom opri în acest punct pentru moment. Poate discuția va fi reluată când vom reuși să curățăm SC Dinamo de datorii”, a început discursul Zăvăleanu.

Dinamo își permite să trimită și înțepături fine. Cătălin Alexandru: ”Conferința certifică faptul că echipa nu va falimenta, chiar dacă unii își doresc asta”

DDB a comis erori care au făcut fanii să plece din proiect, lucru recunoscut de Cătălin Alexandru fără să fie întrebat. El așteaptă, la fel ca Zăvăleanu, ca oamenii să revină în proiect, chiar dacă încrederea se recapătă greu în urma modului în care au fost tratate și gestionate anumite situații.

Imparțialitatea și obiectivitatea au dispărut în anumite momente de la DDB, dar acum vrea să se dea bine din nou pe lângă fani, care să arunce iar cu bani în club. Rămâne să vedem cum vor reacționa oamenii la această încercare clasică și învechită a DDB-ului, să îi convingă să se întoarcă.

Cătălin Alexandru a ținut să transmită un mesaj pentru contestatarii și adversarii lui Dinamo, de parcă ei ar fi vinovați pentru punctul în care se află clubul, anunțând că formația din ”Ștefan cel Mare” nu va falimenta. ”Nu vom falimenta”, cuvinte rostite pe unde se poate, dar, totuși, contextul conferinței s-a rezumat la bani.

E o zi importantă, e prima conferință după retrogradare. Salvarea clubului depinde de efortul nostru comun. Conferința certifică faptul că echipa nu va falimenta, chiar dacă unii își doresc asta. Vom lupta cu tot ce avem la îndemână pentru a merge mai departe.

Am pierdut o sumă importantă din drepturile TV și avem nevoie de o sumă mare de bani pentru a ne plăti datoriile. Ne gândim și la prezent, dar și la viitor. Vrem să ieșim din insolvență, dar trebuie să trecem peste aceste momente critice.

Reorganizarea DDB a început acum două luni. Nu mai avem purtători de cuvânt, ci reprezentanți zonali. Avem mai multe modalități de a stânge fonduri. Vrem să aducem membri activi în proiectul DDB. Sunt erori pe care le-am comis, dar avem nevoie de oameni pentru a salva clubul Dinamo. 1.000 de membri reveniți în proiect înseamnă 50.000 de euro. Ne-am propus să reajungem la 10.000 de membri activi. Reprezentanții zonali vor încerca să vorbească cu cei care au părăsit proiectul.

Am fost mandatat de cei din DDB să fac o oferta publică pentru domnul Șerdean, pentru acțiunile pe care le deține. Oferta noastră este de un euro! Încă ceva. Dacă domnul Șerdean face dovada că a achitat vreo sumă pentru domnul Cortacero, vom plăti noi și acea sumă!

Vom avea alegeri în DDB pe 16 august. Va fi folosită o platformă de specialitate la alegeri. Vor putea vota doar membrii activi.

Vor fi 3 piloni în proiect: președintele DDB, președintele PCH și un reprezentant al suporterilor. Toți vor avea drepturi depline în cadrul Peluzei Cătălin Hîldan.

În 2021, am adus un produs unic în fotbalul românesc. A fost produsul care ne-a asigurat supraviețuirea. Vom veni în fața suporterilor dinamoviști cu un alt produs final, care va fi prezentat cât va fi 100% gata. Se pregătește ceva unic, iar fanii dinamoviști vor avea motive de mândrie. Proiectul DeltaDDB va fi lansat la jumătatea lunii iulie”, a declarat Cătălin Alexandru, reprezentantul DDB.

Dinamo, fără antrenor, fără jucători, fără bani

Deocamdată, nu doar banii sunt o problemă pentru Dinamo, ci și faptul că nu are antrenor, iar jucătorii tot pleacă. E nevoie de un lot solid dacă tot se vrea promovarea, pentru că în Liga 2 sunt multe echipe care investesc și vor investi sume importante. Printre ele Concordia Chiajna, Steaua sau FC Buzău, cluburi contra cărora dinamoviștii vor lupta pentru un loc în play-off și pentru promovare.

La prima vedere, pare că la Dinamo siguranța rămânerii jucătorilor cu experiență, a câtorva dintre ei măcar, e relativă, iar tinerii ar putea forma o parte din lotul pentru campionatul de Liga 2. Oricum, mai e puțin și reunirea se apropie, data primei întâlniri din această vară, după retrogradare, fiind 20 iunie.

Conferința integrală de presă organizată de Dinamo

Foto și video: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunirea-se-apropie-dinamo-cauta-fonduri-pentru-buget-razvan-zavaleanu-precizari-clare-avem-o-luna-si-jumatate-intarzieri-salariale-care-sunt-sansele-falimentului-19235056

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dusan-uhrin-si-a-gasit-echipa-in-prima-liga-din-cipru-ia-cu-el-si-unul-dintre-jucatorii-cu-care-dinamo-a-retrogradat-19234915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirko-ivanovski-pleaca-de-la-dinamo-si-semneaza-cu-petrolul-durata-contractuala-si-salariul-pentru-care-are-un-acord-verbal-cu-campioana-ligii-2-19234907

https://liga2.prosport.ro/seria-1/actionarul-majoritar-in-acte-al-clubului-dinamo-vesti-proaste-pentru-suporterii-cainilor-la-capitolul-asta-zero-falimentul-este-o-chestiune-de-timp-19234844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-morar-a-spus-si-el-la-revedere-dinamo-atacantul-a-fost-prezentat-la-un-club-din-liga-1-bun-venit-19234799

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Jun. 2022, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă