Concordia, apăsată de ratarea obiectivului: abia a reușit să-i dea gol Progresului Spartac! Ilie Dobre a strigat cât l-au ţinut plămânii pe stadionul din Chiajna! Cristian Tănase spune că la club se încearcă o nouă strategie după cinci ani ratați

Marius ANGHEL 01 Apr. 2024, 13:32 Liga 2

Concordia Chiajna are două victorii în tot atâtea meciuri desfășurate sub conducerea noului staff tehnic. În weekend, în prima etapă din play-out, trupa ilfoveană a fost aproape de un rezultat surpriză. Surpriză în sens negativ. A avut nevoie de aproape o oră de joc pentru a marca, pe teren propriu, în fața ultimei clasate Progresul Spartac, formație cu doar un punct acumulat în acest sezon și deja retrogradată matematic. A fost unicul gol înscris de trupa antrenată de Ilie Poenaru.

Cu 1-0 s-a impus Concordia în meciul desfășurat sâmbătă, la Chiajna, golul fiind reușit de Giovani Ghimfuș în minutul 59.

  • Partida de pe stadionul Concordia a putut fi ascultată și pe ProSport, pe pagina sa de Facebook și pe contul de YouTube, sub comentariul lui Ilie Dobre, emblematicul comentator al fotbalului românesc. Mai jos puteți asculta cum s-a manifestat acesta în urma golului marcat de Ghimfuș, dar și reasculta întregul său comentariu al jocului.

Concordia, victorie la limită în fața ultimei clasate Progresul Spartac. Cristian Tănase: ”Meci modest, prestație modestă”

”Un meci modest, din punctul meu de vedere. Și prestația noastră, la fel, modestă”, a fost concluzia președintelui Cristian Tănase după jocul Concordiei cu Progresul Spartac.

În prima repriză, Ilie Poenaru a mutat de două ori în echipa de start. În minutul 20 l-a înlocuit pe Adrian Bălan cu Claudiu Dragu, iar în minutul 25 l-a schimbat pe Romario Moise cu Rareș Lazăr.

Deschiderea scorului a venit abia în minutul 59, pe o nouă gafă a defensivei Progresului Spartac, semnată din nou de Eduard Radu. În urma unei pase lungi trimisă din defensivă, Radu, nepresat de nimeni, a sărit la cap la circa 35 de metri și a trimit total aiurea spre propria poartă. A fost o încercare eșuată a sa, fiindcă mingea nu s-a dus departe de el, în spate, Hlistei a interceptat-o, a pătruns în careu, l-a driblat pe portarul ieșit la întâmpinare, s-a încurcat, dar Giovani Ghimfuș, venit din spate, a intrat în posesie și a înscris cu un lob frumos din 12 metri.

”Analizăm în următoarele jocuri care au mai rămas, până la sfârșitul campionatului, și ne facem planurile pentru noul sezon. Asta este, se simte apăsarea și pe jucători, de la ratarea obiectivului, de la acest campionat care pentru noi este un eșec total și își spune cuvântul această apăsare. Din păcate, pentru că ar trebui să aibă plăcere să-și facă meseria până la capăt”, a mai spus Tănase, în intervenția sa avută la Metropola TV.

Modul în care Ilie Dobre a transmis golul marcat de Giovani Ghimfuș:

@prosport_ro Ilie Dobre și vocea sa inegalabilă, un spectacol pentru fanii fotbalului #prosport #prosportnews #ligaintai #liga1romania #prosportromania#stirisportive #stiriromania #videos #videoschallenge #football #fy #fyp #foryourpage #footballtiktok #viralvideo #prosport #football #footbalclub #superliga #soccer #viral #foryou #bhfyp #training #sport #goals ♬ original sound – Prosport.ro

A început analiza la Concordia Chiajna

Cristian Tănase le-a găsit rapid un alibi jucătorilor, cum că s-ar resimți după ratarea play-off-ului. Dacă a fost un șoc, acesta a trecut demult la Concordia, fiindcă echipa a fost mai mereu în afara locurilor calificabile în play-off, iar ratarea obiectivului nu s-a produs în ultima etapă a sezonului regular, situație în care au fost Ceahlăul și Chindia. Trupa din Chiajna și-a pierdut orice șansă la participarea în acest turneu din al doilea meci oficial disputat în 2024.

Între timp, la Concordia a fost numit un nou staff tehnic, a fost adus Gabriel Tamaș ca director sportiv, iar în acest moment lotul este într-o situație de analiză. Nici măcar acest lucru, faptul că evoluează pentru a convinge antrenorii că merită să rămână la echipă și pentru noul sezon, nu i-a făcut pe jucători să aibă o altă atitudine.

”Încercăm să ne cristalizăm o formulă de conducere mai altfel, mai puternică din punct de vedere profesional, urmând să decidem și în privința lotului de jucători, împreună cu antrenorii, să ne aplecăm, poate, puțin mai mult asupra tinerilor din propria curte și asupra tututor jucătorilor din Academie. Încercăm să investim puțin în infrastructură și în viitor”, a dat detalii Cristian Tănase despre ce se întâmplă acum și ce se dorește la clubul ilfovean.

Concordia, în meciul cu Progresul Spartac: Oncescu – Corbu, Scarlatache, Stănică (cpt.), Dumbravă, Iul. Roșu, Vrdoljak, Ghimfuș, Hlistei (Cocoș 79′), R. Moise (R. Lazăr 25′), Ad. Bălan (Cl. Dragu 20′, Tucaliuc 79′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Ad. Iancu, C-tin. Dima, Gogescu, Mocanu.

La Chiajna se încearcă o nouă strategie, după una aplicată greșit timp de cinci ani!

Conducătorul clubului din Chiajna spune că pentru noul sezon se încearcă o nouă abordare, după ce în cinci ani, de când echipa a retrogradat din prima ligă, s-a abordat tactica greșită.

Tănase nu dă vina pentru nereușite doar pe mulții jucători care au evoluat pentru Concordia în acești ani, sau pe antrenorii la fel de des schimbați, ci spune că și conducerea are partea sa de vină. De această dată se va încerca ”aplecarea” mai mult și asupra jucătorilor din propria curte.

Doi dintre cei care au primit șanse în ultima perioadă sunt mijlocașii Giovani Ghimfuș (18 ani) și Andreas Burcea (19 ani), utilizați în 20, respectiv 15 partide din acest sezon, ambii având câte trei goluri marcate.

”Îl avem și pe Stănică, jucător crescut la noi, în Academia noastră. Îl avem și pe Cătălin Cocoș, care atât cât a intrat astăzi a făcut niște lucruri bune. Avem tineri care, din punctul meu de vedere, ar fi îndreptățiți să spere la mai multe în fotbalul pe care îl jucăm noi la Chiajna. Vedem. Cred că va fi și o soluție asta, să ne aplecăm puțin asupra lor. E păcat, pentru că, până la urmă, investim, îi creștem și ar trebui să aibă șansa de a juca, de a demonstra, dar nu eu antrenez și nu pot eu să decid formula de start.

Dar Ilie Poenaru știe foarte bine ce are de făcut, pentru că de când a venit s-a văzut, totuși, ceva. E și greu să preiei, din punctul meu de vedere, o echipă căzută, terminată chiar, din toate punctele de vedere, și până la urmă el are două victorii, indiferent că am jucat cu două echipe mai slab cotate decât noi și vedem mai departe. Mai sunt cinci jocuri și în timpul lor și la finalul campionatului tragem o linie și vedem ce păstrăm din actualul lot. Mereu a fost de lucru, pentru că strategia noastră a fost greșită. Deci nu pot să dau vine pe antrenori 100 la sută sau pe jucători.

Strategia noastră, a conducătorilor, a fost greșită. Am avut prea mare încredere în cei care au evoluat, cum era și normal, să le dăm încredere, să-i lăsăm să-și facă meseria. Dar avem cinci ani în Liga a 2-a și înseamnă mult pentru mine, unul, personal. E dezamăgitor”, a mai spus, la Metropola TV, Tănase.

Concordia, pe locul 3 în Grupa B din play-out-ul Ligii 2. Urmează meciul cu Chindia

După prima etapă desfășurată în play-out-ul Ligii 2, Concordia Chiajna ocupă locul 3 în Grupa B, cu 28 de puncte, fiind la trei puncte sub Steaua și Chindia Târgoviște, matematic salvate de la retrogradare. Ultima poziție retrogradabilă, 6, este ocupată de CS Tunari, cu 16 puncte.

În etapa a 2-a, sâmbătă, de la ora 11:00, Concordia joacă în deplasare la Târgoviște, cu Chindia.

Întreg comentariul lui Ilie Dobre în meciul Concordia Chiajna – Progresul Spartac 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=_CZYD3kcSIc

 

Foto: Progresul Spartac
Video: ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

Marius ANGHEL 01 Apr. 2024, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă